אלצהיימר

SiviP

New member
אלצהיימר

שלום לכולם, תודה על התיחסותכם ותמיכתכם אמי חולת אלצהיימר בת77 מתגוררת לבד בינתיים, לא מוכנה לקבל את העובדה כי היא זקוקה להשגחה וטיפול, מתעקשת להמשיך לחיות כרגיל למרות ההזנחה בבית, בהופעתה החיצונית, לא זוכרת לא ימים, לא מצליחה כבר לקרא שעה, לא אוכלת כמעט, התחילה עכשיו לשוטט , הולכת מרחקים בכבישים בינעירוניים, צועקת צעקות איומות, לעיתים היא בסדר ולא זוכרת מה היה לפני יום, לא מוכנה שאביא לה אוכל , נעלבת מאוד אם אני רוצה לעזור לה לנקות. יש לי אח שלא מסוגל להתמודד עם הבעיה ואני לבד אתה, פניתי לעזרה והציעו לי לקחת אותה למרכז יום היא אומרת שהיא לא רוצה להכיר אנשים חדשים בגילה, תרופות גם אינה מוכנה לקחת. היתה לה עזרה עם מטפלת והיא רבה אתה , הפסיקו לה את הזכאות עכשיו מנסים לחדש. אני נואשת , לא יודעת מאיפה להתחיל. תודה.

or253

New member
שבת שלום לך

לצערי, או שלא לצערי... אני לא מבעלי הנסיון הרב בנושא ולא בטוחה אם אוכל הרבה לעזור לך אבל לא יכולתי להתעלם מדברייך. אני מניחה שהגעת למקום הנכון וכאן תקבלי תמיכה ועצות נבונות. האם יש דרך למהול את התרופות במשקה כלשהו כדי לאלץ את אמך לשתות אותן? חוץ מזה, האם את חושבת שתוכלי לנסות שלב את אמך בקבוצת תמיכה לחולי אלצהיימר, כך תינתן לה הזדמנות לשוחח עם מישהו בעל נסיון או פסיכולוג/ית שיוכל אולי להשפיע עליה? אני יודעת שיש קבוצות כאלה שמתנהלות במרכזים השונים שמפעילה העמותה. שתהיה שבת שלום. אגב - בנימה אחרת לגמרי - חייבת לציין שאהבתי את משפט הסיכום לגבי הדודות ו"את הבאה בתור".....

פנטזי1

New member
עד כמה שידוע לי קבוצת תמיכה לחולים

עצמם היא רק לחולים בשלב הראשון של המחלה שעדין מבינים מה קורה איתם

פנטזי1

New member
sivip שלום

ראשית אני חושבת שאתם צריכים להכניס קצת סדר לחייה של אימך כי היא בעצמה לא תוכל לעשות זאת .קודם כל אל תוותרו על זכאותה למטפלת מביטוח לאומי אבל זה גם לא יספיק כי ישארו עדין יותר מידי שעות שהיא תהיה לבד.נראה לי שאתם זקוקים לעובדת זרה ל 24 שעות שתגור עם אמך ותדאג לכל צרכיה. אם היא יוצאת מהבית ומשוטטת היא מסכנת את עצמה ממש,איך היא יודעת לחזור הביתה?אולי עדיף לה מרכז יום ואח"כ מטפלת לשאר השעות.ברור שהיא לא יכולה להשאר לבד.תנסו לקחת אותה לרופא פסיכוגריאטר שהוא יסביר לה שהיא צריכה תרופות כביכול מסיבות אחרות ואז תוכלו לתת לה תרופות שמתאימות שגם ירגיעו אותה קצת.

zs1957

New member
אלצהיימר - תגובה ל- SiviP

פנייתך נגעה מאד לליבי. אני הרגשתי כמוך לפני 16 שנים. פניתי לעמותת אלצהיימר קבלתי חיבוק חם, תמיכה,מענה לכל שאלותי. הפנו אותי לקבוצת תמיכה שמאד עזרה לי. כיום אני חברה בעמותה ועוזרת לאנשים במצבך. יש לי קו טלפוני פתוח בביתי 24 שעות תמיכה לחולי אלצהיימר ובני משפחותיהם. תפני לעמותת אלצהיימר שם תקבלי עזרה. יפנו אותך לבוצת תמיכה במקום מגורייך ושם תקבלי מענה מקצועי לכל שאלותייך. אנא פני לשרות הרווחה - שרות למען הקשיש במקום מגוריה של אמך לקבלת עזרה. עובדת סוציאית מהמחלקה תגיע לאמך תשוחח אתה ודרכה תקבלי את כל המגיע לאמך. לפי התיאור שלך אמך זקוקה לאיבחון נוירולוגי ולהשגחה 24 שעות. אני מתכוונת לעובדת זרה. כל זה יעשה בתאום עם העובדת הסוציאילת. לה יש את המיומנות לעשות את העבודה. לגבי איבחון ניתן לעשותו בכל אחת ממרפאות הזיכרון בבתי החולים בארץ. אשמח לעזור לך בכל עת. בהצלחה!!!! זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

למעלה