אלצהיימר

משהמשה2

New member
אלצהיימר

שלום אמי לאחרונה בעיקר בבוקר לאחר השינה (היא ישנה בלי הפרעות בשינה ) מתחילה לדבר על שהיא נורא סובלת והיא רוצה ללכת לבית אבות (היום דיברה על זה שהיא רוצה למות כי רע לה),דבר זה לא חוזר על עצמו במשך היום. אבי מתעצבן ואני נאלץ לפעמים לא ללכת לעבודה. אמי במשך היום מתפקדת (יחסית) מבשלת מנקה אך גם ישנה הרבה. אבקש את דעתכם בנושא. תודה

ענתי44

New member
משה משה2 שלום

צר לי לשמוע על מצוקתה של אמא שלך. ראשית לא להתרגז עליה ( ואני יודעת שלא קל) אלא לחבק אותה. לגשת איתה לרופא המטפל כדי שיבדוק מתן כדור הרגעה. האם יש לכם עובדת פיליפינית? כי אם כן אולי יש להנחות אותה לתת לאמא יותר פעילות. לצאת לטייל, לעשות דברים ביחד. ואם אין לכם עובדת אז רצוי לבחון שיתופה במועדונית או מרכז יום. הפעילות תעניק לאמא טעם לחיים, סדר יום קבוע ועיניין מחודש ויתן לאבא מרחב נשימה לעצמו ולך אפשרות לא להעדר מהעבודה. כשתחזור תהיה עייפה ואחר הצהרים תמשיך בפעילות בבית.

משהמשה2

New member
תגובה

שלום אין לנו עובדת פיליפינית ,אבי בבית רב היום עם אמי ,אני מסיים את העבודה מוקדם יחסית(בשעה 13:00) אז שאני מגיע אני עם אימי רב הזמן.אני מעסיק את אימי ומוציא את אימי לטייל .אימי הובחנה כחולת אלצהיימר בחודש 12.04 ומקבלת מאז כדור אקסלון 1.5 פעמיים ביום.הנורולוגית שמטפלת באימי (ביקור אחרוןלפני חודש )לא הבחינה במצב דיכאון או במצב הדורש התערבות בכדור נוגד הפרעות התנהגות.יש לציין שלפני 2 חודשים הבאתי לאימי כלב מסוג גולדן והמצב שלה השתפר במעט והיא ישנה פחות במשך היום ויותר פעילה. האם חוסר בפעילות כלשהי גורמת להחמרת המחלה?

ענתי44

New member
קטונתי מלענות אבל

ראשית תבדוק בביטוח לאומי באשר לזכאות לחוק סיעוד כך שגם תוכל לקבל מטפלת הביתה לכמה שעות שתעזור לאבא לטפל באמא. או, ואני ממליצה בחום, שאמא תלך מספר פעמים בשבוע למרכז יום. זה יתן לה תעסוקה וסדר יום וישחרר את אבא. והיא תחזור הביתה יחד איתך ותוכל להמשיך להעסיק אותה בפעילויות. תברר אצל הרופא המטפל האם ניתן לקבל כדור הרגעה כמו רגיעון או מוצרים אחרים הנרכשים ללא מרשם.

משהמשה

קראתי את דבריך וגם אני חושבת שצריך לקחת את אמא שלך להתיעצות עם פסיכוגריאטר כדי לנסות לעזור לה עם תרופות וכך אולי לשפר את איכות החיים שלה ושלכם.אנחנו מכירים את המצב הזה שאלצהיימר, במיוחד בהתחלה גורם לתחושות של יאוש, חוסר אונים וכו' אצל החולה. לעתים לוקח זמן להתאים תרופה, אך אל תתיאשו. פרט לכך אם תספר עוד קצת, חיפשתי חומר קודם שלך ולא מצאתי, אז אפשר יהיה להתיחס באופן יותר ספציפי.

zs1957

New member
אבחון רפואי -תגובה למשה משה 2

ממליצה לקחת את אמא לפסיכוגריאטר שיבדוק ויאבחן אותה. יש תרופות לדיכאון. יתכן שאמ חשה כי זכרונה בוגד בה ולכן כל התגובות הללו. רצי שאבא לא יתעצבן עליה ויניח לה לנפשה. זהבה שחם

למעלה