אלצהיימר

bennya33

New member
אלצהיימר

שלום לפני שבוע - אבי קרא לנו ובישר לנו שיש לו איזושהיא בעייה נוירולוגית (טען שלא אמרו לו בידיוק מה זה כי עוד לא יודעים) , וכי הוא יוצא לפנסיה מוקדמת (הוא רופא מאוד מצליח). לדעתנו זה פשוט היגיע לשלב בו הוא לא יכל להסתיר יותר והחלו להשאל שאלות. העינין לא בידיוק הפתיע אותנו (אנחנו שלשה אחים) אני סימנתי לי ביומן עוד בתחילת פברואר כמה אירועי שיכחה שהדליקו לי נורה אדומה.מעבר לעובדה שבמשך תקופה ארוכה מאוד הוא נעצר ומשתהה באמצע שיחה , שוכח דברים מהטווח הקרוב, ועובר לשפת הולדתו ליתים קרובות (שפה שאנחנו לא מבינים וזה גם די מקשה על תקשורת). יותר מכל הבילבול הולך וניכר . מסתבר משיחה איתו שצדקתי כי זה בדיוק הזמן(פברואר) שהוא החל תהליכים של אבחונים ארוכים (שנשלח אליהם לאחר שבבית חולים פנו אליו והבחינו באיזושהיא ירידה בתפקוד... כנראה החל לשכוח שם דברים או החלו לצוץ שינוים בדפוסי התנהגות) בכל מקרה - אבי עוד לא קרא לילד בשמו אפילו לא כששאלתי והזכרתי במפורש את שם המחלה. יש לציין שאבי גם שלא היה חולה הוא אדם קשה, סגור מאוד מבחינה רגשית , וכל התקשורת איתו היא רשמית מאוד והכבוד משחק תפקיד רציני. ריכוך ניכר שעבר לאחר הגירושים מאימי לפני כ 7 שנים , שיפר (מאוד מעט) את המצב אולם עדיין הוא חושב כנראה שאנחנו ילדים קטנים או טמבלים (כמו שחשב תמיד..). אבל אנחנו לא , ואנחנו מבינים הכל ואכן חושדים שזה העינין יש לו 100% נכות ואובדן כושר עבודה לצמיתות ואפילו הוא מודה ומבין שיש בעיה . לא אלאה אותכם בכל פרטי השיחה אבל לדעתינו הוא זיהה (כרופא ואיש מקצוע מעולה) את הסמפטומים לפני הרבה זמן , וכאדם יסודי החל בהערכות שכללה בין השאר את העובדה שהוא כרגע לא לבד. לאחר שנסע לבקר את משפחתו בארץ הולדתו (ביקור של 5 ימים) חזר עם אשה - שבאה לחיות איתו. בעיני תמוהה היתה העובדה שבגילאים הללו ובטווח זמן כה קצר היא עזבה הכל (יש לה שם לפחות לפי הסיפורים בת שמקבל כימוטרפיה) ועברה לחיות כאן. מצד שני לא נישכח היא מדברת את שפתו אליה הוא מרבה לחזור בתקופה האחרונה ולכן התקשורת שלה איתו טובה. הכי חשוב - הוא מטופל מצויין ולא לבד. לדעתי היא הובאה על תקן של מטפלת. הטרדתי אותכם בכל הסיפור הארוך הזה על מנת לשאול מספר שאלות מנסיונכם: 1-טכנית אנחנו לא יודעים דבר אפילו שכל הסמפטומים - וכמובן העובדה שבבית חולים גילו את התופעות והוציאו אותו לפנסיה מוקדמת - עם 100% אובדן כושר עבודה, אנחנו לא יודעים מה מצב המחלה מה מותר לו מה אסור לו ואיך לתקוף עכשיו את העינין.האם הוא צריך תרופות וכו'. יש לציין שלפי סיפורו הוא עבר המון אבחונים ובדיקות - האם יכול להיות שהוא מסתיר מאיתנו ולא קורא לילד בשמו או באמת לא יודעים? החלטנו אני ואחותי לעבוד בשני מישורים לברר בבית החולים מול הגורם המוסמך ביותר מה קורה בדיוק ולברר מול האשה האם היא מודעת למחלה (נראה לנו שכן) והאם היא גם מטפלת או משהו אחר. . השאלה שלי היא (מעבר לעובדה שאני מסתובב עם זה כבר המון זמן בבטן ) האם מנסיונכם ישנם עוד צעדים שכדאי רצוי לעשות על מנת לסגור עכשיו קצוות לטובת ההמשך, דברים שפשוט לא עלו או יעלו בדעתנו (מסיבות מובנות...) ושאתם כבר חויתם. תודה על ההקשבה בן

אסתרס

New member
עצוב מאוד

השאלה היא האם מעבר להוצאתו לפנסיה והכרזתו כנכה 100 הוא גם מקבל טיפול? נראה לי שהוא כן מבין את מצבו ומודע למהלך המחלה, עצם זה שהוא הביא אתו מטפלת. מה שצריך כרגע לברר האם הוא מקבל טיפול תרופתי, כדי שמצבו העכשוי -הטוב יחסית יישמר. דוקא בגלל אופיו הסגור, ישלהזהר ולכבד אותו ולא להתנהג אליו פתאום בפטרונות,התנהגות של טיפול יתר לאדם מסוג זה תגרום לו והסגר מפניכם עוד יותר. כמו כן יש לברר בזהירות רבה את הסטטוס של האשה, האם היא באמת מטפלת או בת זוג. יש סיפורים קשים בהקשר לכך. היו חזקים,

בנייה , גם בעלי באותו מצב

בן יקר , זה כאילו היית בני. כל כך כטאב לקרוא כמעט כל יום מצטרף חדש כמוך עם הורה בגילאי העבודה - 60+. מה שמראה לנו שיש הרבה חולים צעירים ואף אחד לא מטפל בהם או נותן תמיכה/ מסגרת מתאימה. אביך כנראה יודע מה שיש לו אך נמא במצב של הדחקה והכחשה ובושה ו "שלא ידעו". מאחר ולא היתה לו ברירה כי הפסיק לעבוד היה צריך לספר לכם משהו. בעלי גם יודע שהוא חולה אך מצד שני מכחיש וגם לא רוצה שידברו על כך וכאילו אף אחד לא יודע. גם בעלי יצא עכשיו לפנסיה מוקדמת והוא בן 57 בלבד. נראה לי שבמצב הזה קשה לחולה שעדיין מבין לקבל את מחלתו, במיוחד שהוא רוםא ואמור לדעת מה מחכה לו. האם הוא נוטל תרופות? יש גם תרופות נוגדות דכאון במצב זה. האם הוא נוהג? גם זו בעייה אם הוא חולה באלצהיימר. נאטה לי שכדאי לדבר באופן דיסקרטי עם רופא המשפחה שלו , כי מישהו צריך לאשר תרופות כאלה. אכתוב שוב אחר כך , טובה

אני ממשיכה

בעלי בדיוק ניגש ולכן הפסקתי לכתוב. מצטערת. אני לא חושבת שכדאי לדבר איתו ישירות , כי מנסיון עם בעלי , הם לא מוכנים לדבר על עצמם , על מצבם ומחלתם , במיוחד שהם מרגישים מאד פגיעים ופגועים. צריך ללכת בדרכים עקיפות של התעניינות , ביקורים לא מאיימים , ללא פטרונות , כמו שכתבה אסתר ואם אפשר גם לבדוק עם האישה מה קורה בבית , גם זה טוב. אני מקווה שיהיו לכם כוחות הנפש להתמודד עם המצב, תדעו שהוא זקוק לכם , כי כולם יתרחקו בסופו של דבר ורק אתם תוכלו לתת לו אהבה , תשומת לב ואמפטיה ללא התחשבנויות על העבר. זה הזמן!! גם ילדיי מאד משתדלים לתת לאביהם יותר תשומת לב ואהבה והתחשבות מאשר קודם , כי הוא הפך פתאם להיות קצת תלוי בהם וקצת ילדותי ואנו מקבלים זאת בעצב אבל גם צוחקים על המצב , אך לא עליו. מקווה שגם עזרתי והלוואי שתצליחו להיות איתו ולידו ולעזור לו. הוא בטח מתוסכל מאד. הרבה עידוד ותקוות ממני , טובה

ענתי44

New member
שלום בן../images/Emo140.gif

נראה לי שאבא שלך מודע בדיוק למה שקורה לו, למרות שהוא מכחיש, וזה שלב טבעי במחלה הזו, הוא כבר עשה משהו למען עצמו. נסע לביקור במולדת הישנה לפני שמצבו לא יאפשר לו, יצא בליט ברירה לגימלאות והביא אישה דוברת שפת אמו, שתסעד אותו, ואני לא מתייחסת לסוגיה של מעמדה. אבל, הוא מאבד מיכולתיו, וקשה לו ולא לאורך זמן יהיו לו הכלים להמשיך ולכלכל את צעדיו, וכאן אתה ואחותך ביחד, אולי עם בני משפחה נוספים ואולי אותה אישה אם יתברר שהיא יותר מעובדת סעודית.וזה לא יהיה קל. כי אביך אדם חזק ועצמאי ויהיה לו קשה לקבל את העובדה שיהפך תלותיי וילדיו הקטנים יחליטו במקומו.זה היה קשה גם לאמא שלי, למרות שהיתה קרובה אליי ואמא חמה ותומכת.והיא , למרות עדינות נשמתה, התפרצה עליי בתקופה הראשונה. טוב אתם עושים שאתם לא טומנים את הראש בחול. ואכן פעלתם נכון. גם הברור מה מעמד האישה חשוב לעתיד וגם הפנייה לבית חולים כדי לדעת בברור מה קורה. אם יש בבית חולים מישהו שאבא היה קרוב אליו אולי כדאי לגייס אותו לשכנע את אבא בדברים שונים. למשל להצטרף לקבוצת תמיכה של חולים בשלבים הראשונים של המחלה. החולים נפגשים עם אישה מדהימה שעוזרת להם לקבל את מה שקרה להם, וגם המפגש עם אנשים אחרים במצבם עוזר. יש שתי קבוצות כאלה. בראשון לציון ואני חושבת גם ברמת גן. בקשר ללמידה שלכם על המחלה אני ממליצה לכם להעזר בעמותת אלצהיימר שתפנה אותכם לחומר רב. וגם לספרים טובים על אלצהיימר. גם באינטרנט תוכלו לקבל מידע. וגם מקריאה כאן בפורום בקישורים. יש המון מה לעשות. אבל זה רק אחרי שתדעו בברור מה המצב המדוייק של אבא ומה מעמד האישה שהביא לארץ.

bennya33

New member
תודה לכולכם על התגובות

נראה לי שנמשיך לתקשר חבל שזוכים להכיר אנשים כל כך פתוחים נחמדים וכנים, בנסיבות כאלו עצובות. תודה לכם בן

zs1957

New member
ברוך הבא לפורום בן

שלום רב בן הסיפור שלך ממש עצוב.ראשית טוב שיש לאביך בת זוג או מטפלת שיש משהי בבית שתדאג לו ותטפל בו. אני הייתי הולכת לבית חולים בו הוא עבד ומבקשת לקסל מידע מהן הסיבות לפרישה מוקדמת. למרות שאתה יודע את התשובה רצוי לבדוק.לאחר מכן הייתי פונה לפסיכוגריאטר או נוירולוג ומתייעצת מה לעשות. אם הוא לקה במחלת צהשיטיון אז הוא בשלב שלא יודה בזה. רצוי ומומלץ להתחיל באיבחון וטיפול. כמו כן יש לבדוק מהי הגברת שנמצאת אתו והאם היא המטפלת או בת הזוג שלו? לדעתי אביך מסתיר את מחלתו מחמת הבושה אבל כך מתנהגים רוב החולים בתחילת המחלה. בהצלחה במשימה. אשמח לעזור בכל עת זהבה שחם

bennya33

New member
דיברתי היום בטלפון עם הפסיכולוגית

שעשתה את האבחון. יש לנו איתה מחר פגישה.(יחד עם אבא). לא התאפקתי ושאלתי בטלפון אם זה מה שאני חושב. והיא אישרה שזה אכן אלצהיימר. מחר אספר עוד פרטים לאחר השיחה. בן

zs1957

New member
בהצלחה בפגישה עם הפסיכולוגית

שלום בן, אני מקווה שהפגישה תהיה ברוח טובה . הכי חשוב זה לפנות לנוירולוג טוב.להתחיל בטיפול שיעכב את ההתדרדרות. אני אכתוב לך במסר אישי שם של נוירווגית טובה. היא מטפלת באימי 17 שנים. יש בפורום חברים נוספים שבני משפחותיהם מטופלים שלה.באתר של עמותת אלצהיימר יש רשימה של כל הרופאים בארץ. זהבה שחם

למעלה