אלצהיימר

אלזיבט

New member
אלצהיימר

שלום, יש לי דודה בת 80 שנמצאת בבית אבות ומחלקת את חדרה עם שותפה. כל פעם היא מתלוננת שגונבים לה ושגם העובדות של המוסד גונבות לה את הבגדים ואחר כך מחזירות אותם אני חושבת שהיא פשוט לא זוכרת היכן היא שמה את הדברים וכשהיא מוצאת אותם היא אומרת שהם החזירו לה את הדברים בחזרה לארון. אני עצמי מצאתי כמה דברים שהיא אמרה לי שגנבו לה. כמו איזה עבודת יד שהיא עשתה ועוד כל מיני דברים קטנים. את התופעה ש"גונבים" לה אני כבר שומעת מזמן עוד מלפני שהיא היתה בבית אבות והיא ממש רצינית בענין וכך גם היה מקודם. היא התלוננה לפני על עוד דברים שנשמעים דמיוניים ושאפשר לבכות עליהם ואו לצחוק עליהם. בדרך כלל היא זוכרת דברים. כך שאינני יודעת האם לייחס אותם לאלצהיימר. מה דעתכם?תודה אליזבט.

ronnyw

New member
שלום אליזבט

נראה לי שלדודתך יש אכן דימנסיה, וכל התופעות שכתבת מאפיינות חולי אלצהיימר. יחד עם זה - משונה שהזכרון לא נפגע. האם היא זוכרת דברים מהעבר הרחוק או שגם דברים שקרו בעבר הקרוב (באותו יום, באותה שעה)? יש חולים שזכרונם לטווח רחוק לא נפגע כלל (בהתחלה. עם התקדמות המחלה יש שינוי) . אגב, זה שרשמת שהיא אינה זוכרת איפה הניחה את חפציה - עונה על השאלה... בקיצור - נראה לי, לצערנו שזה אכן אלצהיימר. אם את רוצה להיות בטוחה קחי אותה לבדיקה, או תתייעצי עם הצוות במקום. הם מטפלים באנשים מבוגרים, ובטח יודעים לזהות את הסימנים... ולוואי שתתבדי...

ענתי44

New member
שלום אליזבט

הטענה ש"גנבו לי", אכן אחד מהסמנים של דימנציה ( שהסיבה העיקרית לדמנציה היא אלצהיימר) אבל לא רק. האם דודתך מגלה סימנים נוספים? האם יש פגיעה בזכרון לטווח מיידי?, האם יש לה בעיית התמצאות, האם יש לה סימנים נוספים? הזיקנה היא קשה. הגוף בוגד, גם אלו שזוכים לזיקנה טובה סובלים מבעיות אלו ואחרות. גם הזכרון נפגע ולא כמו כשהיינו בני עשרים. אולי היא לא זוכרת היכן היא מניחה חפצים ומאשימה את הסביבה, ואולי היא נמצאת בדיכאון, ואני שמעתי גם על מקרה שמישהי האשימה את העובדים שגונבים לה כי רצתה לחזור לבית שלה וקיוותה שילדיה יתרגזו על העובדים ויקחו אותה הביתה. לדעתי, שינויים אלו או אחרים מאפיינים רבים מהקשישים ולא בהכרח מדובר במחלה. אני מאמינה שגם הצוות המקצועי בבית האבות, מיומן לאתר סימנים שעלולים להיות מחלות כמו פרקינסון או אלצהיימר, ולבטח היו שמים לב ופונים אליך. אני מציעה לך שתדברי עם מישהו בבית האבות, וכמו שרוני אמרה לך כדאי לבדוק אם מדובר באלצהיימר, כי למרות האפשרויות האחרות, זה בהחלט יכול להיות אלצהיימר. מאחלת לך ולדודתך שיתברר שזה לא אלצהיימר.

למעלה