אלצמייהר

ענתי44

New member
לילושית 11 לעולם ועד

ראשית מקווה שאין לאמא שלך אלצהיימר, לפעמים יש תופעות דומות וזה נובע ממשהו אחר. אני ממליצה לרשום את כל התופעות מגורמות לחשש ולתעד אותם, לגשת לרופא המשפחה שישלח לניארולוג וגם למרפאת זכרון בבית חולים קרוב אליכם. שם יתנו איבחון מדוייק וברור. אם יש לאמא ביטוח מושלם של קופת חולים, אני ממליצה לעקוף את זמן ההמתנה הארוך למרפאת זכרון ולקחת אותה לייעוץ פרטי אצל רופא מתמחה באלצהיימר. אני למשל הייתי עם אמא שלי עכשיו, ושילמתי רק מאה שח והשאר הביטוח מושלם השלים. אחרי שיהיה איבחון ברור מה יש לאמא אפשר לדבר על הצעדים הבאים שלכם בהצלחה

שריוש2

New member
שלום!

ברוכה הבאה למרות הנסיבות הקשות.. מקווה בשבילך שאת טועה ושאין לאמך אלצהיימר.... הייתי ממליצה לך, לקבוע תור לפסיכוגריאטר באיזור מגורייך, ולקחת את אמך לאבחון. [להתייעץ עם קופת החולים בה חברה אמך, או עם רופא המשפחה שלה]. בנוסף לכך, אם תרצי לדעת עוד על המחלה, אשמח לשלוח לך קובץ שכתבתי בנושא אלצהיימר. אם תרצי, פני אליי במסר אישי. צהריים טובים.

ronnyw

New member
שלום ללילושית 11 המודאגת.

נדמה לך שלאימך יש אלצהיימר. אלצהיימר הינה מחלה מורכבת ו"כבדה", וכדאי להיות בטוח לפני שמגיעים למסקנה "זה אלצהיימר". מה הביא אותך לחשוב כך? איזה תופעות ראית? בת כמה את? האם לאימך יש בן זוג (אביך או מישהו אחר?), אולי יש לה ילדים גדולים יותר? צעירים יותר? אני שואלת, כי כדאי מאוד לערב עוד בני משפחה. אני חושבת שכדאי לשוחח עם כולם, לאמר מה ולמה את חושדת, ולאסוף "סימני מחלה". אם את רואה שיש באמת סימנים רבים (מיד אכתוב כמה מילים על הסימנים), שגם האחרים רואים אותם, אזי צריך לפנות לאבחון (כמו שכתבו לך קודמיי). רק אבחון רפואי מוסמך יכול להכריע אם זה אכן אלצהיימר או לא. לגבי הסימנים: הסימן המובהק הוא שכחה וחזרה על אותו דבר כמה פעמים. למשל: אימא תראה אותך, תאמר לך "איזה חולצה נחמדה את לובשת", וכמה דקות אחר כך תגיד שוב את אותו הדבר. יש גם בלבול ואיבוד חפצים (מפתחות, תיק וכו'). יש קטעים של חוסר התמצאות - פתאום לא תזכור איזה יום, ולמה בעצם נכנסה לסופר, או שתקנה פעמיים אותו מוצר וכו'. אבל - קחי בחשבון שאלו תופעות שיכולות לנבוע סתם מפיזור נפש ושכחה רגילה (שגוברים עם הגיל ללא קשר לאלצהיימר). לכן אני ממליצה לערוך מין "מועצת משפחה", לאסוף מידע מכולם, ואם אכן תגיעו למסקנה שיש יותר מידי סימנים - לקחת אותה לרופא. כולי תקווה שזו "הזעקת שווא" .

למעלה