שלום ללילושית 11 המודאגת.
נדמה לך שלאימך יש אלצהיימר. אלצהיימר הינה מחלה מורכבת ו"כבדה", וכדאי להיות בטוח לפני שמגיעים למסקנה "זה אלצהיימר". מה הביא אותך לחשוב כך? איזה תופעות ראית? בת כמה את? האם לאימך יש בן זוג (אביך או מישהו אחר?), אולי יש לה ילדים גדולים יותר? צעירים יותר? אני שואלת, כי כדאי מאוד לערב עוד בני משפחה. אני חושבת שכדאי לשוחח עם כולם, לאמר מה ולמה את חושדת, ולאסוף "סימני מחלה". אם את רואה שיש באמת סימנים רבים (מיד אכתוב כמה מילים על הסימנים), שגם האחרים רואים אותם, אזי צריך לפנות לאבחון (כמו שכתבו לך קודמיי). רק אבחון רפואי מוסמך יכול להכריע אם זה אכן אלצהיימר או לא. לגבי הסימנים: הסימן המובהק הוא שכחה וחזרה על אותו דבר כמה פעמים. למשל: אימא תראה אותך, תאמר לך "איזה חולצה נחמדה את לובשת", וכמה דקות אחר כך תגיד שוב את אותו הדבר. יש גם בלבול ואיבוד חפצים (מפתחות, תיק וכו'). יש קטעים של חוסר התמצאות - פתאום לא תזכור איזה יום, ולמה בעצם נכנסה לסופר, או שתקנה פעמיים אותו מוצר וכו'. אבל - קחי בחשבון שאלו תופעות שיכולות לנבוע סתם מפיזור נפש ושכחה רגילה (שגוברים עם הגיל ללא קשר לאלצהיימר). לכן אני ממליצה לערוך מין "מועצת משפחה", לאסוף מידע מכולם, ואם אכן תגיעו למסקנה שיש יותר מידי סימנים - לקחת אותה לרופא. כולי תקווה שזו "הזעקת שווא" .