אלקטרוניקה בהונג קונג

אMור

New member
אלקטרוניקה בהונג קונג

חברינו OMIZ יגיע לארץ בקרוב (ע"ח המעביד, אלא מה...
) ומחר יתמזל מזלו לחצי יום פנוי בהונג קונג, אז מה קונים באי השופינג אם לא IPOD? אז לטובת אלו שמעוניינים, להלן הסבר כיצד להגיע משדה התעופה ל- Computer centre ב- Mong Kok, המקום המומלץ ביותר לקניה של מוצרי אלקטרוניקה ומחשבים: בטרמינל הגדול שאליו יוצאים, יש לשאול במודיעין היכן תחנת האוטובוסים ובקופות יש להודיע למוכר כי פניך מועדות ל- Mong Kok. הם כבר יגידו לך על איזה מספר לעלות. (יכולתי לספק הסבר של "שמאלה ימינה ימינה שמאל", אבל בכל מקרה בסוף תגיע למודיעין בשביל לשאול, אז חסכתי את הטירחה
) זה נכון שהרכבת נוחה ומפתה יותר, אך אין דרך ישירה ל- Mong Kok ומי שאינו מכיר את ה- MTR ואין לו שעות מיותרות, עדיף שייקח אוטובוס ישירות לאיזור. אגב, יש שירות שמירת
ים בשדה, כך שאין צורך להיסחב עם המזוודות... Mong Kok אינו מקום עצום בגודלו ולכן, מכיוון שאינני יודע את מיקומה המדויק של תחנת האוטובוס (Nathan Rd מן הסתם), יש לשאול כל הונג קונגי מקומי היכן ה- Computer Centre, כולם יודעים היכן הוא. מתוך ידע (וניסיון), בהונג קונג יש כארבעה מרכזי מחשבים, כאשר כולם נראים פחות או יותר אותו הדבר והמחירים דומים, אך מניסיוני האישי, זהו המרכז הגדול ביותר והשירות שם מעולה. בנוסף, המחירים הם הטובים ביותר, השירות ללא רבב והמוצרים מגיעים עם אחריות יצרן מלאה (לרבות מחשבים נישאים), האחריות תופסת אך ורק להונג קונג - כך שמי שאינו חי כאן באיזור, שיחשוב פעמיים לפני שהוא קונה מוצר לשימוש בארץ... (בכל מקרה, מיותר לציין שיש לבקש תעודת אחריות וחשבונית קניה) למי שמגיע לשם בפעם הראשונה, המקום ייראה כפוטנציאלי להפקעת מחירים ומכירת מוצרים מחודשים ומיני דברי מירמה, אך דווקא מחנויות מנקרות העיניים ב- Nathan Rd המפורסם יש להיזהר ואפילו הייתי ממליץ שלא להיכנס כלל! לתשומת לבכם, בהונג קונג מכשירי החשמל עובדים על 220V, כמו בארץ, אך השקע הוא שונה (שקע בריטי), אז יש לבקש מהמוכר מתאם. ואם כבר Mong Kok, אז איך אפשר בלי הסתובבות חפוזה בשוק הצמוד ל- Computer centre לקניית מתנות לאחיינים... ה- IPOD בתיק, וגם כל מיני מזכרות מהשוק, מבט חפוז בשעון, ו...
- יש טיסה לארץ, אין מושג איפה אני ואיך מגיעים לשדה??? ואיפה תחנת האוטובוס ממנה ירדתי לפני 3 שעות? הפאניקה בהחלט מוצדקת. אין כמו הונג קונג, שעמוסה באופן תמידי באנשים מכל עבר ורחובות שנראים אותו הדבר (חנויות חנויות חנויות) על מנת להכניס לפאניקה מישהו שצריך לתפוס טיסה ואין לו מושג איך להגיע לשדה.... האמת? גם לי אין מושג...
למזלינו, יש את ההונג קונגים, העם הכי נחמד ומסביר פנים שקיים. דבר ראשון - יש לשאול היכן Nathan Rd, אליו יישפך השוק באחד הכיוונים. לאחר ההגעה לרחוב המיוחל, יש לחפש שוטר (הוא בטוח יידע ואף אם תקפיד לשדר לו פאניקה - הוא אף ייקח אותך יד ביד ליעדך - זה יהיה האקשן הכי טוב שקרה לו באותו היום) ואם אין שוטר, פשוט לשאול אנשים המחכים לאוטובוסים - היכן ישנה תחנת אוטובוס שמגיע לשדה התעופה. ותמיד תמיד - לשמור על אופטימיות ולומר לעצמך: "בסוף אגיע לשדה ואהיה על הטיסה, איכשהו זה יקרה..." זה עובד

Omiz

New member
תודה גבר

למרות שלא נראה לי שאני אספיק...אולי אם תהיה לי את המכונית של מייקל ג'יי פוקס מ"בחזרה לעתיד"... באמת, מה? זה כזה מסובך ולוקח הרבה זמן...? אבל באמת תודה על המידע המפורט, מחר תקבלו עידכונים מהשטח !

כל הכבוד על היוזמה

מה שבודאי לא יפחית את כמות השאלות בנושא. אני יכול רק להוסיף כמה דברים מנסיוני: קודם כל, שעות פתיחה 12:00-22:00. למי שמגיע ונמצא על האי הונג קונג, יש את הcomputer center בwan chai(צמוד לMTR), שהוא לא רע בפני עצמו, וגם לא יקר מזה שבMONG KOK. אליו יותר קל להגיע בAIRPORT EXPRESS (הרכבת מהשדה, עד לתחנת הונג קונג), ולהחליף לקו הסגול שמגיע לWAN CHAI. בMONG KOK יש מרכז נחמד, כשהבונוס שלו הוא שני שווקים שצמודים אליו, שבהם אפשר לקנות כל מיני פיצ'פקס (COPY WATCH,COPY HANDBAGS ועוד הרבה COPY). בנוסף, יש בחוץ חנויות אלקטרוניקה רבות, שבהן אפשר למצוא מבצעים רבים, שמוזילים את הקניה. רשתות כגון FORTRESS,BRODWAY, הם גדולות ומפורסמות, והקניה בטוחה. אולם לטעמי המרכז הזול ביותר (ממה שאני בדקתי), נמצא דווקא בSHAM SUI PO,שנמצא לאורך הקו האדום של הMTR. המלצתי היא עדיין ליסוע לMONG KOK, כיוון שהוא יותר ידידותי לתייר המזדמן. לגבי אחריות, לחלק מהמכשירים ישנה אפשרות לקבל אחריות בינלאומית, אך זה כולל ביקור אצל היבואן המקומי, כך שמי שנמצא רק מספר שעות, לא יספיק לעשות זאת. במידה ואתם גרים בארץ, המלצתי היא לבדוק תחילה עם היבואן שם, האם הם מכבדים תעודת אחריות של מוצר שנקנה במדינה אחרת, שכן חלק גדול מהם מוכן לתקן רק מה שנקנה אצלו. אם הם לא, אז חבל על הזמן שלכם. אפשרויות תחבורה נוספות : האוטובוס הוא האופציה הזולה ביותר (בסביבות 20HKD). ברגע שמערבים את הרכבת, הנסיעה מתייקרת, אך יכולה להיות נוחה יותר. האפשרויות : רכבת לTSING YI, שם מחליפים לMTR, הקו הכתום לכיוון הונג קונג. אחרי תחנה אחת (LAI KING) מחליפים לאדום, עד לMONG KOK. או לקחת את הרכבת מהשדה עד לתחנת KOWLON, ומשם במונית, או לחפש את האוטובוס חינם שיש שם, שמפזר למלונות, ולקחת אותו לMONG KOK. ועוד המלצה אחת קטנה, למי שמגיע לCOMPUTER CENTER. יש המון חנויות, והמבחר גדול ומבלבל. אני יודע שאני מתבלבל כל פעם שאני נכנס לשם. תחליטו מראש מה אתם רוצים לקנות (מוצר, חברה, דגם), וכשתגיעו לשם רק תעשו סקר שוק קטן (ותעשו, כי יכולים להיות הבדלים משמעותיים בין שתי חנויות צמודות), אחרת אפשר ללכת לאיבוד שם במשך שעות וימים. בהצלחה.

Omiz

New member
שלום מארץ הקודש

לא, אין לי נשק...כמה זמן כבר לא עניתי את התשובה הזאת... אז אחרי שהדפסתי את ההודעה שלך ונסעתי איתה להונג קונג היו לי רק כמה שעות למבצע. בעיקרון צריך לרדת בתחנה 7 או 8 בקו A21 מהשדה למרכז העיר. אבל אמרת COMPUTER CENTER, כל האזור הזה נראה לי כמו COMPUTER CENTER אחד גדול, ואיזה הבדל מסין !!! חבל על הזמן ! אחרי איזה שעה וחצי של הסתובבות מצאתי את המרכז ואפילו רכשתי את ה-IPOD, אז אם שילמתי יותר ממה שהייתי משלם עליו באינטרנט....ניחא...הייתי לחוץ... הונג קונג נראית לי מקום מטורף לגמרי, ואני חייב לציין שיש שם, ולא להתעצבן, כל כך הרבה כוסיות למטר רבוע, שזה פשוט לא יאומן... עכשיו מה, הפאקן IPOD לא עובד! נראה מה לאפל יש להגיד על זה.... כן, בדקתי בחנות !!! יאללה, נדבר, אני חייב לחזור לעבודה.... שלכם, חיזקי (מהמקום בו מעובדים פחות ומרווחים יותר).

אMור

New member
חשבתי שנסעת באיזי ../images/Emo66.gif

לנקות את החלודה הסינית... שמח שהחלטת ללכת על המבצע ושהכל הלך חלק... אחרי 3 חודשים בנינגבו, אני לא מתפלא שאתה מתבטא בצורה כה מחמיאה כלפי ההונג קונגיות... איך שאנחנו רואים את זה, הן נעצרו איפהשהו בשרשרת האבולוציונית של דארווין...
אבל אכן, הונג קונג היא גן העדן שלנו, חבל ההצלה, אי המטמון - רק תבחר. זה לא סוד שאנחנו
במקום מזה זמן רב והוא אחת הסיבות המרכזיות לכך שלא נעזוב את שנז'ן לאף מקום אחר בסין... ולסיום, עובדים פחות ומרוויחים יותר? איפה זה? ספר - אולי נבוא גם...

למעלה