אלקטרוניקה גם? - קלפר

Yuli Gama

New member
אלקטרוניקה גם? - קלפר

ידיד שלי מחפס אותו בחנויות, ומכיוון שכרגע ללא הצלחה יתרה, אנחנו פונים אליכם האם ניתן לבנות דבר שכזה לבד? בתנאי בית? ואם כן, איך? (הכוונה למפסק אשר מגיב למחיאת כף)

דניעל

New member
ידיד שלי בנה כזה

הוא מהנדס אלקטרוניקה, והראה לי את המעגל. זה היה לפני כעשר שנים... כשאני עוד לא הייתי מהנדסת... מעגל מודפס רציני. אולי היום יש אפשרות לקנות ולהרכיב רכיבים בודדים... אבל אז זה היה חתיכת פרויקט. והוא עשה את זה בשביל הכיף!

Wainshtein Lev

New member
כמובן שניתן.

כל מה שצריך זה מיקרופון בסיסי, מעגל מגבר שרת שהאות מהמיקרופון יוכנס שרגל אחת ומתח השוואה ברגל השניה ומעגל נוסף (ממסר?) יופעל ממתח המוצא של מגבר השרת. כל מה שצריך לעשות חוץ מזה זה לכייל את מתח הייחוס בהמאם לרמת הרעש שתרצו שתפעיל את המעגל. אבל אולי אני לא יודע על מה אני מדבר...

דניעל

New member
אני חושבת שזה מורכב יותר

כי צריך איזה פילטר שיבדיל בין מחיאת כף לאוטובוס שעובר ברחוב, או לסיר שנפל לשכנה... הידיד שלי תיכנן את המעגל כך שרק שתי מחיאות כף במרווח של כשניה (עם טווח טעות די רחב, אני מניחה, לנוחות המשתמש) ידליק או יכבה את האור.

Wainshtein Lev

New member
תראי, אני נתתי "סכמת מלבנים"

פשוטה להחריד, את רוצה תוספות? לא בעיה! שתי מחיאות כף? בהפרש זמן נתון? חברי אחרי המעגל שתיארתי קודם מונה פשוט המאופס ע"י זמנן (מד זמן) המונה אמור לתת אות במוצא כשהוא סופר "2", הזמנן אמור לאפס את המונה אם במרווח הזמן שקבעת לא מגיעה המחיאה השניה. מוצא המונה מחובר, כאמור, למעגל שמפעיל את מה שאת רוצה להפעיל. הוא חייב, אגב, להיות מהסוג שמשנה מצב בהגעת אות ולא מסוג שמופעל ע"י אות. למשל Trigger MS Flip-Flop. הזמנן יכול להיות מעגל 555 פשוט (הם עוד קיימים או שאני ממש דינוזאור?)

דניעל

New member
הדגש שלי היה על הפילטר

לאו דוקא על שתי המחיאות. אני חושבת שהוא כלל איזשהו פילטר קול, שהבדיל בין מחיאת כף לאוטובוס, למשל. תאר לך שכל מכונית של ערס שתעבור ברחוב תדליק ותכבה לנו את האור? (אמ-צה-אמ-צה-אמ-צה...)

אמיר חן

New member
אתה יכול למצוא קיט של מעגל כזה

בחנות בשם "דקדה" בדיזינגוף סנטר. אמיר חן מנהל פורום גאדגטס

למעלה