אלק VS. X5-494 דין ווינצ'סטר

אלק VS. X5-494 דין ווינצ'סטר

רציתי לחלוק איתכם את ההשוואה שערכתי לקומונה המדהימה של דנדוש על ג'נסן על שתי דמויות שלו: אלק (מלאך שחור) ודין. שתי הדמויות מאוד דומות בהרבה מובנים אבל גם מאוד שונות ולשם כך יש את ההשוואה. אשמח מאוד אם תקראו אותה (אם יהיה לכם כוח.. היא די ארוכה..) ואם תגיבו לגבי הכתוב.. אם אתם מסכימים/ לא מסכימים או אם חסר משהו אני אשמח מאוד אם תגידו. אני מאמינה שיש פה כאלו שלא ראו מלאך שחור אז במקרה הזה אתם יכולים לקרוא ישר על דין ולדלג על אלק. טוב.. אז.. אהמ.. קריאה נעימה.. דומים,דומים אבל שונים אז נכון, הדמויות של אלק (במלאך שחור) ודין(בעל טבעי) דומות בהרבה מובנים אבל הן גם שונות מאוד אחת מהשניה. בעזרתה האדיבה של דנדוש הנה לכם ההשוואה בין אלק לדין פעם אחת ולתמיד. קווי אופי אלק:אוקיי.. אז כמו שכבר הבנו והפנמנו בסדרה אלק הוא מאוד אגואיסט. אז חלקכם בטח יגידו מה פתאום, הוא עזר למקס כל הזמן.. נכון, אז הוא עזר לה אבל לא במטרה להיות נחמד וטוב לב אלא כי הוא חשב שבאיזשהוא אופן כשהוא עוזר לה הוא עוזר לעצמו וזה משתלם לו. דין:דין,דין,דין.. מה יש להגיד עליו שלא נאמר כבר?.. מגנט לנשים, האח הגדול המגן על אחיו הצעיר, צייד מוכשר, חכמולוג וציני אבל כל זה נועד רק להסתיר את המקרה הכואב ביותר בחייו: מות אימו. משפחה וקירבה אלק: אין הרבה מה לומר לגבי אלק בקטגוריה הזאת, מבחינתו אין לו משפחה, בניגוד למקס הוא לא מחשיב את שאר הטרנסג'נטים לאחים שלו. מבחינתו הוא אדם לעצמו, הוא דואג רק לעצמו והוא לבד. מבחינת חברים זה אחרת- מקס, ג'ושוע, ביגס,סיסי (מיסי,קריסי, ווטאוור.. נו זאת מהפרק האחרון) וכל השאר הם החברים שלו. אבל זה כבר סיפור אחר.. דין:פה דין מראה לנו שהוא ההפך הגמור מאלק.. אי אפשר הרי לצפות מבחור כמו אלק- שאומר שאין לו משפחה להבין את דין- שהמשפחה בשבילו זה אלוהים והוא יקריב את חייו עבורה. אחרי שאמא שלו מתה הוא הרגיש אחראי על אחיו הקטן ודי בילה את רוב חייו בלגדל את סאם, כי אבא שלו לא היה שם רוב הזמן (כל הזמן היה שד אחר שהעסיק את מחשובתיו). וכמו שהשד אמר בפרק האחרון לעונה (ששודר אתמול, דרך אגב)- דין זקוק למשפחה שלו יותר מכל דבר אחר, והוא מסתיר את האמת שעמוק בתוכו הוא מודע לה- סאם הוא הבן המועדף במשפחה ובגלל זה דין מציית בצורה עיוורת לאבא שלו, כי הוא כ"כ זקוק לאישורו. אהבה אלק: מבחינת אהבה אצל אלק צריך לחלק את זה לשתיים- שהוא היה במנטיקור ואחרי שהוא יצא. כשהוא היה במנטיקור ושלחו אותו למשימת התנקשות הוא התאהב לגמרי ברייצ'ל- הבת של המטרה שלו והיא כמובן התאהבה בו (אבל מי לא תתאהב בו?) והלב שלו נשבר כשהמכונית התפוצצה מול פניו ושנתיים הוא חי באי ודאות מה קרה לה אבל הוא לא דיבר על זה יותר (לפחות לא עד פרק 11). אחרי שהוא יצא ממנטיקור הוא די נהפך להיות בחור של סטוצים.. מה, אני לא צודקת?.. הוא היה מתחיל עם כל בחורה ואיך זה נגמר אנחנו לא בדיוק יודעים.. מה שכן, ראו שהוא רצה את אשה אבל בסוף לא יצא מזה כלום ואשה נעלמה באותה המהירות שהיא באה. דין:אצל דין זה ברור מאליו שהוא בן אדם של סטוצים.. הוא לא מרשה לעצמו לפתח מערכת יחסים אמיתית וכנה עם בחורה בגלל שהוא כל הזמן עובר מעיר לעיר ובגלל המקצוע שלו- שיפחיד בחורות והן יברחו ממנו. המערכת יחסים היחידה שהייתה לו הייתה עם קאסי (מה לעשות דנדוש.. זה חלק ממנו.. צריך לחיות עם זה), שכמה שהיינו רוצות להעלם ממנה- זה בלתי אפשרי, היא חלק מהחיים של דין, הם יצאו כשהוא הגיע לעיר שלה לטפל באיזה שד והיא הייתה בקולג' עד שהוא סיפר לה שמה הוא עושה והיא נפנפה אותו, בפרק 13 כידוע לנו, הוא חוזר אליה והם שוכבים ואז בסוף הפרק היא אומרת לו שהיא מציאותית וזה לא יעבוד בינהם, הוא מבטיח לה שהוא לא יאבד את התקווה ושזה יעבוד.. כן, שמענו עלייך, שלוש פרקים אחרי זה כבר לקחת את מס' הטלפון של הברמנית. מטרה אלק: זה די לא ברור מה המטרה של אלק, מצד אחד הוא אמר שלא היה לו רע במנטיקור, כי היה לו מיטה לישון בה, קורת גג מעליו ואוכל בשפע. אבל מצד שני נראה שבחוץ הוא נהנה יותר.. היי, במנטיקור לא מספקים לך בחורות בשפע.. דין: אוקיי, במקרה הזה זה ברור, המטרה של דין היא למצוא את השד שהרג את אמא שלו ולקרקף לו ת'צורה.. אא ולמצוא כמה שיותר בחורות בדרך.. ולשמוע את מטליקה במכונית.. צדדים נסתרים ונקודות חולשה אלק:אני חושבת שהצד הכי נסתר אצל אלק זה הצד הרגיש שלו שנחשף בפרק 11, שכל הסיפור על רייצ'ל חוזר אליו, פה נחשף אלינו אלק הפגיע, המתוק, המתאהב. דין:ללא ספק שהצד הפגיע אצל דין זה המוות של אמא שלו.. העובדה שהוא היה צריך לגדול בלי אמא השפיעה עליו. עוד נקודת תורפה אצל דין זה העובדה שאבא שלו מעדיף את סאם והוא יודע את זה וזה כואב לו והשד ניצל את זה לטובתו בפרק האחרון. סגנון לבוש (כן, זה הכרחי) אלק: את אלק אנחנו רואים לרוב בג'ינס וטישירט וג'קט מעל.. הכי פשוט והכי יפה. דין:ג'ינס,טישירט, חולצה לא מכפתרת מעליה וג'קט עור חום.. ואני שואלת.. מותק, עם כל השכבות האלה- לא חם לך?! אביזרים שנלווים עם הדמות (כן, גם זה הכרחי) אלק: אצל אלק הדבר היחידי שראינו זה משקפי שמש שחורות וסקסיות, כפפות, שעון, מגפיים שנראות מטונפות אבל יפות באותו זמן (רק אצלו זה אפשרי) ותיק השליח של ג'ם פוני כמובן. דין: אצל דין ראינו כמובן את טבעת הכסף, השרשרת המיועדת להגנה, צמיד שחור שלפי מה שקראתי עשוי משיער פיל (אוקיי.)ואי אפשר לשכוח את האימפלה שלו שהיא אקססורי רציני בפני עצמה. הפרטים ה(לא כ"כ)חשובים אלק: על אלק לא יודעים יותר מידי חוץ מזה שהוא האח התאום של בן שהשתגע ומקס הרגה אותו. אלק ומקס היו שותפים להתרבות במנטיקור ואז הוא עזר לה לברוח ותפס אותה אצל לוגן. כמובן כמו כל שאר הטרנסג'נטים הוא נוצר במעבדה וגדל במנטיקור ולמד איך לרצוח אנשים.. כמה נחמד.. דין: במקרה של דין יודעים הרבה יותר: הוא נולד ב-24/1/1979 (מה שהופך אותו למזל דלי, סתם שתדעו) בלורנס, קנזס. בן בכור לג'ון ומארי ווינצ'סטר ואח גדול לסאם (שנולד ב-2/5/1983, מזל שור). אמא שלו מתה כשהוא היה בן 4 ומאז אבא שלו מגדל אותו ואת אחיו ולימד אותם כל חייהם על צייד העל טבעי. סופה של הדמות אלק: לא ברור כ"כ מה יהיה עם אלק, כי תכננו עונה שלישית ואז ביטלו אותה. בסוף העונה השניה, אלק עומד ומסתכל על הדגל של הטרנסג'נטים וזהו. אין יותר אלק. ככה הם סיימו לנו את הדמות. קשה קצת להגיד מה יהיה איתו כי זה לא ברור אבל בפרק האחרון הוא נלחם קשה עבור הטרנסג'נטים (ומכסחת לו ת'צורה אחת מכת ההתרבות) ואם הסדרה הייתה ממשיכה הוא היה נלחם עוד הרבה. דין: מה שאנחנו יודעים עד כה זה שהמכונית התרסקה להם ודין, סאם וג'ון עדיין בפנים ולא יודעים מה עלה בגורלם (בלי לספיילר: איך תהיה עוד עונה בלעדיהם??).. וזהו זה בינתיים.. עד העונה הבאה..

Xx SharoN xX

New member
וואאיי../images/Emo2.gif כל הכבוד לך!!../images/Emo47.gif

המון תודה !!
וממש השקעת !!
לא ראיתי מלאך שחור ואני כ"כ מצטערת על זה
אבל לא נורא אהבתי את ההשוואה
קבלי ח"ח!!
והצחקת אותי שכתבת :"הוא מבטיח לה שהוא לא יאבד את התקווה ושזה יעבוד.. כן, שמענו עלייך, שלוש פרקים אחרי זה כבר לקחת את מס' הטלפון של הברמנית."

darklighter

New member
מאמר מעולה../images/Emo70.gifכל הכבוד../images/Emo70.gif../images/Emo106.gif../images/Emo190.gif

אני מודה שקראתי רק את דין כי על אלק לא הבנתי כלום... אבל זה כתוב מעולה
אהבתי את הניסוח של המשפט הזה: "המטרה של דין היא למצוא את השד שהרג את אמא שלו ולקרקף לו ת'צורה.. אא ולמצוא כמה שיותר בחורות בדרך.. ולשמוע את מטליקה במכונית.. " [מטאליקה
]

וואי, תודה רבה../images/Emo70.gif

וזה בסדר שקראת רק על דין.. זה היה ברור מאליו שיהיו פה אנשים שלא יבינו מה אני רוצה מהם בנושא אלק..

m i c k e y 15

New member
ואוווו קבלי ח"ח../images/Emo47.gif

וזה מעולה.. וכ"כ אהבתי את אלק חחח ג'נסן נראה כ"כ טוב שמה..יותר מעכשיו חחחח יפה מאוד! כל הכבוד לך על זה חיחי

וואו!!!!!! כל הכבוד.....אבל...

שאלה חשובה... אני ראיתי את הסדרה עם אחותי ויש פרק אחד שמקס בורחת עם עוד אחד (אני לא זוכרת אם זה אלק או המנהיג הזה של החבורה שהיה אחראי אליהם כשהם ברחו... נו, כריס? קראו לו?, לא משנה) אז יש קטע שהם בורחים והוא נופל או משהו והם לא יכולים להתעכב אז הוא מבקש ממנה להרוג אותה ולהמשיך אז היא בוכה ושוברת לו ת'מפרקת.... מי זה היה איתה? אוף אני לא מצליחה להיזכר... מלא זמן לא ראיתי את הסדרה....

אממ זה לא היה אלק..

כאילו זה היה ג'נסן ששיחק את התאום של אלק, בן. ואת בן מקס הרגה. ומי שאת שואלת עליו נראה לי זה ליידקר.

תגידי שניה....

את יודעת אם יש סידורים חוזרים של הסדרה איפה שהו? באיזה שהו ערוץ? או איפה שהו שאפשר לקנות די וי די של הסדרה ? או משהו... אני ממש רוצה לראות את הסדרה עוד פעם... פתאום ממש בא לי אני מאוד אוהבת את הסדרה .. מאוד!!!

../images/Emo26.gif

שידורים חוזרים בערוץ 3 למיטב ידיעתי אין.. בערוצים אחרים- לא שידוע לי.. בנוגע לDVD של הסדרה- אפשר לקנות, אבל לא בארץ, רק להזמין מחו"ל

למעלה