אלרגיה חזקה במיוחד בעיניים

vik890

New member

שלום רב, הנני סובלת מזה עשרה חודשים מאודם חזק בשני העיניים, יובש, דמעות, הפרשות מוגלתיות, טשטוש בראייה ואי נוחות. בהתחלה חשבתי שזו דלקת כרונית והלכתי למספר רופאי עיניים שכל פעם נתנו לי טיפות אחרות לטיפול- הטיפות היחידות שהשפיעו עליי הינן טיפות המכילות סטירואידים. בזמן הטיפול הבעיות היו נרגעות אך משהייתי מפסיקה עם הטיפות הכול היה חוזר לאחר יומיים שלושה. הייתי בהתייעצות מומחה במכון עיניים באסותא שאען חד משמעית שמדובר באלרגיה ולא במחלת עיניים או חיידק- עשו לי תרבית לוירולוגיה ובקטירולוגיה והתוצאות היו S משמא SENSITIVE... ככל הנראה זה לא חיידק והרופאים טענו שבגלל שהעיניים שלי מגיבות רק לסטרואידים זה גם מחזק את העובדה שמדובר באלרגיה... עכשיו אני בהריון שבוע 14, לא נוגעת בסטרואידים כבר ארבעה חודשים וסובלת מאוד... (מה לא נעשה בשביל להגן על ההריון) כמובן שגם בלי שום קשר להריון טיפול ממושך בסטרואידים לא מומלץ ולא בריא... בכל אופן אני די נואשת... מצד אחד לא יכולה לקחת טיפות שיעזרו לי בגלל ההריון מצד שני גם אם לא הייתי בהריון מה כל החיים שלי אקח סטרואידים... חשוב לציין שעשיתי טסטים לאלרגיה לאחרונה ולא נמצאה רגישות לאחד מהגורמים שנבדקים בדרך כלל אזי זה אומר שאין לי מושג למה אני אלרגית... מנסה לעבוד עם עצמי ולהבין מה השתנה בתקופה האחרונה, החלפתי סוג שמפו, סבון נוזלי, אבקת כביסה מה לא... הדבר היחיד שנותר לי לבדוק או לעבור דירה לשבוע שבועיים ולראות אם זה משהו מהבית... אני גרה ביחידה נפרדת במרתף של בית פרטי ויש שם גינה עם פרחים- אולי זה סוג חדש של פרח שעושה לי את זה....? אני ממש מיואשת וכואבת... אף אחד לא יכול לעזור לי... מישהו מכם אולי מכיר איזה רופא שמתמחה בתחום האלרגיות בעיניים? אולי אלך אליו לייעוץ וחוות דעת נוספת? בכל התקופה שאני בהריון אני משתמשת בדמעות מלאכותיות שאמורות לעזור לי ולהקל עליי במקצת אבל אני לא רואה שום שיפור... להתייחסותכם אודה

שלום רב, הסיבות השכיחות לדלקת עיניים כרונית כפי שאת מתארת הן עקב תגובה אלרגית, זהום חיידקי או על רקע דלקת עפעפיים כרונית (בלפריטיס). לעיתים לא מוצאים את הסיבה לדלקת ומטפלים בתרופות נוגדות דלקת בזמן שיש החמרה. קשה לדעת מה הגורם במקרה שלך ולהמליץ על טיפול ללא פרטים נוספים ובדיקה של העיניים מומלץ לפנות למומחה בתחום המקטע הקדמי והקרנית, ניתן גם במרפאות החוץ אצלנו באיכילוב. בברכה,

למעלה