אלרגיה/יהונתן גפן

אלרגיה/יהונתן גפן

מה דעתכם על הספר? אני קורא אותו עכשיו יחד עם בתי בת ה-7. אני חושב שהספר טוב. הוא עוסק בהרבה מאוד מהדברים שמעסיקים ילדים בגיל 7-8. היה לי וויכוח עם ידידה שטענה שהספר מתאים לגיל 10+. מה אתם חושבים?

sagiberg

New member
ספר נהדר../images/Emo140.gif

אני חושבת שכמו לגבי ספרים אחרים, קשה ואין צורך להגדיר את הגיל המדוייק אליו מכוון הספר. הכל תלוי בילד הקורא (וכמובן שכאשר ההורה קורא בחברת הילד המצב משתנה )

סיימנו אותו

נשארנו עם תחושת עצב מסויימת. הוא בהחלט לא בקטגורית הספרים הסטנדרטים לילדים או לנוער. אין סוף "טוב" במובן הרגיל של המילה והוא משקף סה"כ את מה שחווה הילד: אכזבות, תסכול, עצב, צער, געגוע. יש בו גם חלקים אופטימיים, בעיקר סגירת מעגלים וההבנה שמה שקורה הוא לא "סוף העולם". אני חושב שהוא ספר מצויין שווקא מהסיבות הללו. כלומר, שהוא מדבר "בגובה העיניים של הילדים" לא רק מבחינת הטקסט (כי זה קל - סלנג ומעט ניבולי פה שסופרים אחרים משתמשים בהם) אלא ובעיקר מבחינת הרגשות והבנת הרגשות שחווים ילדים.

גם אנחנו נהנינו מאוד מאוד

ספר מיוחד במינו וגם האיורים מקסימים. לי יש תאומים בני +9 ובת +7 ואני באופן עקרוני קוראת את הספרים שהם קוראים, ובדרך כלל מאוד מאוד נהנית מהחוויות המשותפות ומהספרים בכלל.

למעלה