אלרגיה-לא כ"כ ידעתי באיזה פורום לשאול את זה..

אלרגיה-לא כ"כ ידעתי באיזה פורום לשאול את זה..

היי, אני בת 21, עם דלקות גרון חוזרות. אתמול לקחתי אנטיביוטיקה (רפאפן) נגד כאב גרון.. אחרי חצי שעה בערך ישבתי בגינה והופיעה לי כמו עקיצה, מה זה מגרדת... התחרפנתי. אחרי דקה, עוד "עקיצה" בעורף, כעבור עוד דקה.. בירך.. לא צריך בטח להרחיב יותר מידי, תוך 10 דקות כולי הייתי עם "עקיצות" על כל הגפיים, בטן, גב, הצוואר והפנים האדימו בצורה מחרידה והתגרדתי כמו מטורפת.. אמא שלי לקחה אותי למיון ושם בקבלה התעלפתי, קיבלתי את הטיפול נגד אלרגיה (אינפוזיה עם סטרואידים+ זריקה בטוסיק (לא זוכרת של מה).. נורא נלחצתי, מה שעוד יותר מפחיד.. זה שלפתע אחרי המון פעמים שאני לוחקת תרופה מסויימת אני פתאום אלרגית אליה. הרופא אמר שצריך לעשות טסט במרפאת אלרגיות.. והביא לי כדורים.. כשאבא שלי קנה לי את הכדורים.. הרוקח אמר שזו טעות לעשות טסט בגלל חשד לאלרגיה לפנצילין.. ושיכול להיות שהתגובה האלרגית התפתחה עקב השילוב של הפנצילין עם איזה וירוס שיש לי בדם. מישהו פה יודע להיד לי אם זה נכון? או שעדיין ללכת למרפאת אלרגיות? + מה ההשפעות עכשיו לכל החיים אם אני אלרגית לפנצילין?

nikonit

New member
שלום ../images/Emo13.gif

כפי שכנראה תיארת לעצמך, הפורום הזה באמת איננו הפורום המתאים לשאלתך. קצת עלינו - זהו פורום "צוותי חירום", שמנסה להיות מקום מפגש לעוסקים בתחומים אלה, להחלפת רשמים, התייעצות ולמידה. רוב הכותבים כאן הם אומנם מצוותי החירום הרפואיים, העוסקים ברפואה דחופה טרום אשפוזית, אך אין כאן רופאים. באופן בסיסי, אני חושבת שהכתובת הכי טובה לשאלתך היא רופא/ת המשפחה שלך, שמכיר אותך ואת ההיסטוריה שלך, וידע לתת לך תשובות מקיפות יותר על מה שעברת, ובדיקות וטיפולים שתצטרכי לעבור (יכול להיות שתצטרכי גם הפנייה ממנו למרפאת האלרגיה? כדאי לך לבדוק את הנוהל בקופ"ח שלך). עם זאת, יתכן שתשובה ספציפית יותר תוכלי לקבל מאחד מפורומי המומחים המנוהלים ע"י מומחים לאלרגיה. אני יודעת על כאלה כאן בפרדס (תחת "בריאות הקהילה") ובYNET. אני משערת שאם תחפשי תמצאי עוד.
, ורק בריאות

כמו שכתבו מעליי.

מדובר בפורום ברפואת חירום, התייעצויות רפואיות לא דחופות יש לבצע מול רופאים אמייתים, שבודקים אותך וכל זה. בקשר לשאלה השניה שלך, לאלרגיה לפניצילין - מהידע המצומצם שלי אני לא יודע על שום "הגבלה" או השפעה כלשהיא עליך, חוץ מהעובדה שאסור לך ליטול פניצילין. יש כמובן תחליפי אנטיביוטיקה שאינם מכילים פניצילין. רק בריאות! (ותפני לרופאים שמטפלים בך להמשך בירור וטיפול!)

למעלה