אלרגיה לגלוטן

נירי4

New member
אלרגיה לגלוטן

האם ישנה דרך ברפואה האלטרנטיבית לזיהוי רגישות/אלרגיה למזונות בכלל ולגלוטן בפרט?

שאלה קטנה..

האם הינך מתכוונת לאלרגיה או לאי סבילות (צילאק) התשובה קצת שונה לכן אשמח אם תפרטי בתשובתך ( במקרה של אלרגיה) במה בדיוק היא מתבטאת

נירי4

New member
הסבר|

אני לא יכולה להצביע על תופעות ספציפיות שבגללן אני חושבת שאני אלרגית לגלוטן. אני חולה בטרשת נפוצה ועל סמך מחקרים שונים ומקרים בהם אנשים החלימו באמצעות דיאטות שונות שאחת מהן היא ללא גלוטן (ולקטוז שבכל מקרה הורדתי מהתפריט שלי) אני מעוניינת לבדוק אם אני רגישה ולמה וללכת על זה...
על ההתיחסות

m_katzmann

New member
אבחון טיפול והצעה מעשית

לנירי4 שלום, אלרגיה או רגישות ניתן לאבחן בקנסיולוגיה דרך בדיקת שריר פרק היד ונתינת גרוי מילולי או בלתי מילולי. ברגע שמגלים רגישות מסויימת ניתן לבדוק האם היא נובעת על רקע רגשי או פיזי ולנטרל את הסיבה לרגישות. אני אישית אמתתי את החשש לרגישות לגלוטן על ידי שינוי תזונה לתזונה של חולי צליאק כאשר תוך שבועיים כל הסימפטומים של מחלת הצליאק נעלמו - שלשולים וגרויים בעור - היה לי ברור שמדובר חד משמעית ברגישות לגלוטן.
מאיה

נירי4

New member
שאלה למאיה

הי מאיה, כיצד נעשה אבחון קינסיולוגי? אני לא כל כך מכירה את התחום הזה למעט אינפורמציה שקראתי באתר של ד"ר יאנג. דיאטה ללא גלוטן - את מוצרי החלב והבשר הורדתי מהתפריט בלי בעיה אבל גלוטן....מה אוכלים בעצם (אני מתארת לעצמי שגם בסויה יש גלוטן?) והאם צריך השלמות של ויטמינים שונים? תודה

m_katzmann

New member
אבחון קנסיולוגי

היי נירי4, אבחון קנסיולוגי נעשה דרך בדיקת שריר פרק היד. מאחר שבמצבי לחץ המח שולח אנרגיה לשרירים הארוכים, הוא משאיר את השרירים הקצרים חסרי אנרגיה. בדיקת חוזקו של השריר נותנת לנו אינדיקציה האם גרוי מסויים מעורר מתח שלילי או לא. ניתן לעשות בדיקת מזון ותרופות כי השריר הופך למכונת אמת. במאמרים בפורום תוכלי לקרוא קצת יותר על קנסיולוגיה ואשמח לענות לך על כל שאלה נוספת. בקשר לדיאטה חסרת גלוטן - אז יש מאפייה בחולון שמייצרת לחם,פיתות,בורקס,תחליף פרורי לחם,אבקות מרק למיניהן וכו. אני לא הייתי מייעצת לך לעשות דיאטה שכזאת אם אין לך שום סימפטומים למחלה, כי חבל סתם להתענות ולמנוע מהגוף מאכלים שהוא זקוק להם. דרך אגב, רוב מוצרי החלב הם ללא גלוטן וגם בשר לא מעובד - אין בו גלוטן לא שאני אומרת לך להתחיל לאכול בשר וחלב... אבל גלוטן עד כמה שהבנתי נמצא בחיטה ובמוצריה ולכן כל הקטניות מלבד חיטה -מותרות. ניתן לחיות עם דיאטה שכזאת, אבל לא כדאי להתענות ולענות את הכיס - כי מחירי התחליפים הם מאוד יקרים - אם אין צורך בכך. מאיה

למעלה