אלרגיה לחלב

שמשוני

New member
אלרגיה לחלב

שלום לכולם האם גם חלב עיזים וכבשים הוא אלרגני כמו חלב פרה?
 
הבהרה קטנה לגביי עניין האלרגניות ..

של חלב. (רק לשם הביטחון, אינני מומחה בתחום, תחום הבנתי הוא יחסית מצומצם) כיונק לאדם לא אמורה להיות את היכולת לעכל חלב (חלבון החלב זה החומר הבעייתי - שכחתי את שמו) אחרי גיל הינקות. אך, עקב הסתגלותו המהירה (במונחים אבולציונים) של האדם התפתחו עם הדורות מוטציות גנטיות שגרמו לאנזים שמעכל חלב להמשיך להיווצר אחרי גיל הינקות. אנשים שהם אלרגים כביכול לחלב, אינם אלרגים אלא פשוט אין להם את האנזים שמעכל חלב, כמו שאמור להיות. חלב עיזים וכבשים מכיל פחות חלבון (שכאמור הוא החומר הבעייתי לעיכול) ולכן נחשב פחות "אלרגני" (אם כי בכלל לא מדובר באלרגיה). עכשיו, הסיבה שבחברה הישראלית אנחנו נחשפים כל כך הרבה לאנשים שלא מעכלים חלב זה בגלל הקהילות הלא-אירופאיות הרבות שקיימות פה. באירופה, ובמיוחד בצפון-מערב אירופה עקב השימוש ארוך השנים בחלב שאינו חלב אדם כ 99% אחוזים מהאוכלוסייה מעכלים חלב בצורה מלאה. ד"א - עיכול חלב אינו דבר בריא. נקודה. גם אם הגוף לכאורה מצליח לעכל אותו בצורה שאינה גוררת אחריה סימפטומים לא נעימים.
 

Gal-Mo0D

New member
לא שאני מפקפק חלילה

אלא פשוט אני אוהב לדעת מקורות של דברים מעניינים שאני שומע, אז, איך בדיוק אתה יודע שבני האדם לא אמורים לעכל חלב ?
 

tali_le

New member
לא אמורים לעכל חלב שאינו חלב-אם

כיוון שבטבע, במקור, כפי שזה מקובל אצל יונקים - תינוק יונק מאימו למשך תקופה מסויימת - ולא יותר. טלי
 

Gal-Mo0D

New member
אני יודע שאני קצת מסבך אותך,

אבל יש לי עוד שאלה : בעלי חיים יונקים אינם מסוגלים לעכל חלב לאחר תקופה מסוימת ?
 

lifegirl

New member
נכון...

בע"ח מסוגלים לעכל חלב רק בתקופת הינקות.. היכולת הזאת נעלמת לאחר שהגור מפסיק לינוק. וחוצמזה- אין בע"ח ששותה חלב של בע"ח ממין אחר. עכשיו בטח א/נשים יקפצו: אבל חתול שותה חלב!!! החתול שותה חלב רק בשבי, כשהאדם נותן לו חלב (אני מכירה גם כמה כלבים, אגב, שמשקים אותם בחלב...). ובכל זאת, כל וטרינר יספר לכם שהחלב ממש לא טוב לחתול, ועלול לגרום לשלשולים (כמובן- החל מכמות מסויימת...) שני
 
גרמת לי לפשפש בספרייה שלי...

ובשעת לילה מאוחרת כזאת, עוד! מצוטט מתוך הספר "גנום" של מאט רידלי, עמוד 238: "... גן בכרומזום 1, גן הלקטז. אנזים זה חיוני לעיכול הלקטוזה, סוכר המצוי בשפע בחלב. כל אחד מאיתנו נולד כשהגן הזה מופעל במערכת העיכול שלו, אבל אצל רוב היונקים - ולכן אצל רוב בני האדם - הוא מושבת בתום הינקות. זה הגיוני: חלב הוא משקה ששותים תינוקות, ויהיה זה בזבוז אנרגיה לייצר את האנשים אחר-כך. אבל לפני כמה אלפי שנים המציא האדם תעלול נבזי - גניבת החלב של בהמות-בית לעצמו. כך נולדה הרפתנות. זה היה טוב ויפה אצל התינוקות, אבל המבוגרים התקשו לעל חלב בהיעדר לקטז. אחת הדרכים שמצאו לעקיפת הבעיה היא להניח לחיידקים לעכל את הלקטוזה, ותך כדי כך להפוך את החלב לגבינה. הואיל ובגבינה יש רמת לקטוזה נמוכה, ילדים ומבוגרים כאחד יכולים לעכל אותה בקלות. אבל מפעם לפעם משתבש משהו בגן המשבית את גן הלקטז, בעקבות מוטציה, וייצור הלקטז אינו נפסק בתום הינקות. מוטציה זו מאפשרת לנשאיה לשתות חלב ולעל אותו כל ימי חייהם. למזלם של הרפתנים, רוב תושבי המערב רכשו את המוטציה הזאת. למעלה משבעים אחוזים מבני-האדם שמוצאם באירופה המערבית יכולים לשתות חלב בבגרותם, בהשוואה לפחות משלושים אחוזים בחלקים שונים של אפריקה, אסיה המזרחית והדרום מזרחית ואוקרייניה. שכיחות המוטציה הזאת משתנה מעם לעם וממקום למקום, במתכונת סבוכה ומפורטת עד כדי כך שהיא מאפשרת לנו לא רק להציג את השאלה מדוע בכלל החל האדם לשתות חלב, אלא גם להשיב עליה." אין לי כוח להמשיך לצוטט, לכן אביא את הסברות מדוע האדם החל לשתות חלב בתקציר שלי, במילים שלי.
 
טוב אז ככה...

היו 3 השערות עיקריות: 1. האדם החל לשתות חלב כדי להבטיח לעצמו מקור מזון נוח ורצוף. 2. האדם החל לשתות חלב במקומות בהם יש מחסור בשמש, ולכן היה זקוק למקור חלופי לויטמין D. 3. האדם החל לשתות חלב כמקור נוזלים במקומות נטולי מים. שני ביולוגים שחקרו 62 תרבויות שונות הכריעו כי הנפיצות הגבוהה ביותר של היכולת לעיכול חלב, כלומר מוטציה בגן שאמור להפסיק לייצר את הלקטז, נמצא אצל תרבויות של נוודים ועמים נודדים. חשוב לציין שלעמים השונים לא היה שום מכנה משותף מלבד הנדידה וההיסטוריה של גידול צאן ובקר. מן הראיות עולה שעמים כאלה החלו לחיות חיי רועים תחילה, ופיתחו את היכולת לעכל חלב מאוחר יותר, כתגובה על זמינותו. מי שראה פעם דיון שלי ושל מתן בפורום נוער מרצ על הנושא, זוכר שמתן הזכיר את טענת למרק לפיה אם ג´ירפה לא תצטרך למתוח את הצוואר כדי להגיע למזון אז צאצאיה יוולדו עם צוואר נמוך, או שנפח שישב ופיתח שרירי זרוע כל חייו יוליד צאצא עם שרירי ידיים מנופחים. מתן גם הזכיר שלמרק טעה, ובכן למרק אכן טעה. אבל דוגמת החלב (והאלכוהול גם למעשה, אם מישהו מעוניין שאני ארחיב בנושא הזה) מראה כי האדם יכול לשנות מכוח עשייה רצוני ומודע את ההרכב הגנטי של צאצאיו.
 

Gal-Mo0D

New member
תודה רבה ../images/Emo70.gif

בהחלט העשרת את ידיעותיי... ומצטער שגרמתי לך לפשפש בספרייתך בשעת לילה כזו
 

monkilita

New member
הומאופתיה

לפי ההומאופתית שהייתי אצלה, חלב בקר מייצר יותר לחות בגוף מאשר חלב צאן(מתבטא בלחה, נזלת וכל נוזל מוגבר אחר שתחשבו עליו בגוף) רוב האנשים (ושוב לפי הומאופתיה) אלרגיים לחלב בקר ולא לחלב צאן. כך שחלב צאן יותר בריא לעיכול. אבל כמובן שעדיף לא זה ולא זה אם אפשר.. :)
 
למעלה