אלרגיה לחלב

אלרגיה לחלב

בעבר שאלתי שאלה לגבי בתי בת 11 חודשים שהגיבה בגיל 6 חודשים (אחרי הנקה מבקבוק - חלב אם שאוב) למטרנה רגילה בשילשול דמי והקאות והתכווצויות קשות. עברנו ל"נוטרומיגן" וגם למזון מוצק כשאנחנו נימנעים ממוצרי חלב ומוצרי סויה (אחרי שגם סויה עשה לי שילשול ועוויתות). הבעיה היא שהתינוקת לא רעבה כלל, אין לה תיאבון והיא מביעה התנגדות חריפה לכל סוג של מזון ומשקה. לכן נעזרנו (בעצת רופא כמובן) בתרופה "אורקטין" אשר רק בעזרתה היא אוכלת. הבעיה היא שהיא לא עולה במשקל כבר 5 חודשים (11 חודשים ושוקלת 7 קילו) היא אמנם מתפתחת יפה, אבל רזה. כשמפסיקים את התרופה הא חוזרת לסרב לגעת במשהו. פניתי בעצתך לגסטרו שאחרי שהוא שמע את הסיפור, בלי שום בדיקות, הוא קבע שמדובר "באלרגיה קשה לחלב" ושגם הנוטרומיגן עושה לה תחושות של אי נעימות ולכן היא דוחה כל סוג של מזון. הוא אמר שאנחנו צריכים לעבור לתזונה נטולת נוטרומיגן. הבעיה היא שזה נורא קל לקבוע ככה באויר, קביעה כל כך גורלית. מה אפשר לתת לתינוקת לשתות לפני השינה? או כשהיא קמה בבוקר? ואיך תזונה כזאת תגרום לה לעלות במשקל שכבר מהתחלה חסר לה? ומה כבר אפשר לתת? הגסטרו אמר "עוף, ומיץ של עוף" אבל ילדה בת כמעט שנה יכולה לסרב בתוקף לשתות "מיץ של עוף" לפני השינה או תה שבכלל לא מרגיע ומשביע. בקיצור יצאתי משם עם כל כך הרבה בלאגן בראש ובלי הסכמה. האם אפשר לקבוע ללא בדיקות? האם ניתן לעשות איזושהם בדיקות לקביעה חד משמעית? האם זה הפתרון? אמרו לי שבגיל שנה האלרגיה יכולה לעבור, האם זה נכון? אני ממש מבולבלת וכאמא האינסטינקט שלי אומר לי שזאת הבחנה נמהרת ושגויה. אשמח לקבל את דעתך. תודה מראש שלי

ruthml

New member
../images/Emo13.gifלשלי שלי שלי

ביתי אלרגית לחלב פרה וניזנה מגיל 3 חודשים בנאוקיט שזהוא תחליף חלב המבוסס על חלבון קזאין, אבל מפורק לחומצות אמינו ולכן לא גורם כל תגובת רגישות כלשהיא. זהוא תחליף חלב עם מרשם רופא בלבד ועולה די יקר, אבל זהוא פתרון הולם לתינוקות רגישים ביותר. אז ככה שיש פתרון אבל אולי צריך ללכת לרופא אחר מומחה גסטרו ולברר את האפשרות הזו. ואל תוותרי כי זהוא תחליף חלב בנמצא והוא קיים בבתי המרקחת.

אלרגיה לחלב

אלרגיה לחלב נתנת לאבחנה גם על ידי בדיקות דם וטסטים עוריים.אינני בטוח שהסימפטומים שאת מתארת עם נוטרמיגן דהיינו הסירוב לאכול כל סןג מזון שהוא הינם תוצאה של אלרגיה לחלב.אני אומר זאת בזהירות אבל יתכן שמדובר בהפרעת אכילה משנית שהתפתחה .אם אכן הינה רגישה גם לנוטרמיגן ,יכול להיות אכן שצריך לנסות כלכלה מפורקת הנקראת נאוקייט.תחושתי שההמלצות של הגסטרו שהלכת אליו ,היו מהירות ( מבלי לפגוע כמובן...).

למעלה