אלרגיה למוצרי חלב פרה

אלרגיה למוצרי חלב פרה

שלום, בתי הקטנה, בת 10.5 חודשים, נולדה בשבוע 30, 1310 גרם עם אטרזיה של הושט. היום, ילדה שמחה וחייכנית, פעילה ומתפתחת יפה מאוד. עדין קטנה, 6 ק"ג. יונקת רוב היום וגם אוכלת ומנסה דברים נוספים, בעיקר מחיות. לאחרונה ניסיתי לחשוף אותה למוצרי חלב (יוגורט, מטרנה וגלידה). בכל הפעמים היא אכלה חצי כפית ותוך פחות משתי דקות הקיאה את נשמתה. אין לי ספק שהיא אלרגית למוצרי חלב פרה. האם ניתן / כדאי לנסות מעדנים מסויה או מחלב עיזים? אני מרגישה צורך לגוון לה (ולי) את הארוחות שלה, ומכיוון שאני נותנת לה בעיקר מחיות בגלל הבעיתיות בוושט (כנראה שיש היצרות חלקית, מחר גסטרוסקופיה ואח"כ כנראה הרחבה) אני מחפשת מזונות עם מקרם עדין וחלק. תודה מראש, אורלי.

../images/Emo207.gif../images/Emo53.gif../images/Emo53.gifהקאה לאחר מתן תמ"ל ליונקת

<יצא קצת ארוך> בתי יונקת מלא כבר למעלה מ-4 חודשים (באמצעות פיטמת סילקון בלבד, אבל לא קשור). משום שבספטמבר אחזור לעבוד והיא תהיה במשפחתון ואני נוטה לא לפתוח מחלבה בבית (בעיקרון, אין לי בעיה לשאוב פעם ב.. כשצריך אבל אני חוששת שלא אוכל לשאוב על בסיס קבוע ואז גודש ובאלגן... לא מתאים). בקיצור נתתי לה סימילק לפני 3 שבועות. אכלה רק 40CC ואחרי כמה שעות הקיאה. לאחר מכן הנקתי אותה והכל בא על מקומו בשלום. לפני כמה ימים נתתי לה שוב סימילק. אכלה 30CC ושוב אחרי כמה שעות הקיאה. הפעם נדלקה לי נורה אדומה... לציין * כשהיתה בת שבוע-שבועיים קיבלה כמה ארוחות סימילק, מחשש להתיבשות, והגיבה יפה ללא תופעות לוואי. * למעט הקאה, לא נראו תופעות לוואי נוספות (יציאות רגילות, ללא פריחה, אודם וכד') התקשרתי לסימילק - אמרו שהסיכוי שמשהו לא בסדר עם התמ"ל שלהם נמוך מאוד (אני מאמינה להם). התעייצתי עם הרופאה שלה (טלפונית) - אמרה לי להפסיק על תמ"ל לגמרי ורק להניק בחודש הקרוב. בעוד חודש (כהכנה לחזרה לעבודה) לנסות תחליף על בסיס צמחי. גם אז היא ממליצה לנסות את התמ"ל הצמחי קרוב למרפאה כך שאם תיהיה תגובה אלרגית נוספת נוכל לקבל עזרה ראשונה. שאלות: האם נפוץ תופעות לוואי/אלרגיה/רגישות לתמ"ל חלבי? הקאות? איזה בדיקות ניתן לעשות לוודא רגישות/אלרגיה ובאיזה גיל? האם תמ"ל חלבי ללא לקטוז (טופ פרי) יכול להוות פיתרון? מתי לנסות שוב תמ"ל חלבי, אם בכלל? אולי של חברה אחרת?... אני ממש חוששת ללא גיבוי אינסטנט (יש לי חלב שאוב במקפיא, אבל זה לא מיידי) ואגב, קניתי משאבה חדשה - נראה שבכל זאת עדיף לפתוח מחלבה (אם זו באמת אלרגיה או רגישות)... תודה מראש,

תשובה

1. הקאה היא סימן לאלרגיה למוצרי חלב אבל אני לא בטוחה שניתן לבסס את האבחנה על בסיס שתי הקאות בלבד. הייתי נותנת לה מנוחה של מספר ימים ומנסה שוב. במידה ויהיו שוב הקאות אז קרוב לוודאי שזו אלרגיה. 2. תחליף צמחי יכול להיות פיתרון, 30-50% מהילדים האלרגים למוצרי חלב אלרגים גם למוצרי סויה, תנסי ובמידה ולא ילכ יש פורמולות שמתאימות לילדים כאלו.צריך לפנות לרופא הילדים. 3. פורמולה ללא לקטוז לא פותרת את הבעיה היות והרגישות היא לחלבון ולא לסוכר בפורמולה. 4. בילדים אלרגים למוצרי חלב מנסים לתת שוב בגיל שנה תחת פיקוח רפואי. 5. חלב של אישה אחרת חייב לעבור בדיקות על מנת לשלול שהוא לא מכיל וירוסים כמו: HIV,CMV,HEPATITIS B,C גם אם את סומכת עליה לגמרי.

חברה אחרת=במקום סימילאק לנסות מטרנה

תודה על תשובתך. האם כדאי לנסות לתת תמ"ל חלבי של חברה אחרת? איזה בדיקות ניתן לעשות ע"מ לאבחן בוודאות אלרגיה או רגישות לחלב? איך יודעים שהרגישות היא דווקא לחלבון החלב ולא לסוכר? לפי ביטוי האלרגיה?

תשובה

ל 30-50% מהילדים עם אלרגיה למוצרי חלב יש אלרגיה לסויה. תנסי מוצרי סויה ותראי איך היא מגיבה.

למעלה