אלרגיה שילשולים ומה שבינהים...

lishon

New member
אלרגיה שילשולים ומה שבינהים...

בני בן כמעט שנה וחצי משלשל המון.. (שש שבע פעמים ביום רגוע) מכיוון שהוא אוכל טוב, מתפתח נהדר ומרגיש מרבית הזמן לא רע, לא כל כך התייחסנו לשלשולים. התחלנו להתייחס לנושא ברצינות רק מכיוון ששילשולים רבים לא מסתדרים יפה בפעוטון ובקרוב הוא יאלץ ללכת לשם.. וגם מכיוון שהטוסיק שלו מאוד רגיש ונוטה לאדמומיות ולגרד נוראי, אני מניחה שיש לזה קשר לשלשולים. לאחרונה "ירד לנו האסימון" וגילינו שהשלשולים התחילו בערך בתקופת התחלת המוצקים (בגיל שבעה שמונה חודשים) כמי שסובל מאלרגיות רבות נשלח בני לבדיקת ראסט למרבית המוצרים שהוא יצא אלרגי הוא אכן אלרגי.. מלבד לקמח ולעגבניות (בבדיקה הוא יצא אלרגי לקמח בפועל לא קורה לו כלום לאחר צריכת קמח בניגוד למוצרים האחרים שגורמים לו לאורטוקריה נוראית) האם אלרגיה לקמח (או לעגבניות) יכולה להתבטא בשילשולים? או האם עלי לבחון לשלוח אותו לבדיקות נוספות?

בדיקת ראסט וטלרגיה למזון

פרט לאלרגולוג אני מציע לכם לראות גסטרואנטרולוג צריך לעשות בדיקת דם לצליאק בגלל הקליניקה הייתי מנסה לבדוק מה הילד שלכם שותה כל היום ולהוריד למשך שבוע את המיצים הממותקים ואת רוב הממתקים (ורק להשאיר פרות)- באותו הזמן הייתי נותן מים חלב ולא מוצרי סויה- אם האלרגיה שאינה של מערכת העיכול לא מפריעה הנושא מורכב ואתם צריכים לראות גסטרואנטרולוג כל טוב

lishon

New member
תודה

בשבוע שעבר עשינו מספר בדיקות בנהים צליאק, והופננו לגסטרו. לגבי מוצרי חלב, אלמוג אלרגי גם אליהם ולכן אין הוא מקבל אותם, לסויה על מוצריה הוא נחשף רק לאחרונה מכיוון שגם לסויה הוא היה אלרגי בעבר. לגבי מיצים וממתקים, כל עוד הדברים בשליטה שלי אני ממעטת לתת אותם, כך שאלמוג שותה מעט מאוד ממותק ומעט מאוד ממתקים (מה גם שלצערי מרבית הממתקים הקיימים מכילים מרכיבים שהוא אלרגי אליהם) תודה שוב

למעלה