אלרגיה

אלרגיה

אלרגיה – סימפטום פיזי, פיזיולוגי ו/או רגשי בלתי שיגרתי, כתגובה לחשיפה לחומר או חומרים הנקראים אלרגנים. תגובה אלרגית יכולה להיות מיידית, או איטית. תגובה מיידית מופיעה שניות, או דקות לאחר חשיפה לאלרגן ולכן קל לזהות את האלרגן. תגובה זו יכולה להיות קלה וחולפת מהר כמו גירוי קל, אך יכולה גם להיות חמורה מאד ומסוכנת כמו שוק אנפלקטי. תגובה אלרגית איטית מופיעה כמה שעות עד כמה ימים לאחר חשיפה לאלרגן ולכן קשה ביותר לזיהוי. תגובה אלרגית איטית היא הנפוצה ביותר ובדרך כלל גורמת לספטומים כרוניים מתמשכים ואי נוחות בלתי מוגדרת, לכן רוב האנשים הסובלים ממנה אינם מזהים את עצמם כאלרגיים. תגובות אלו יכולות להופיע אצל ילדים ובוגרים.

גירודים מציקים

בשבועיים האחרונים אני סובלת מגירודים מציקים באצבעות הרגליים. המיקום הוא על גב האצבע (היכן שצומחות השיערות) בשתי הרגליים. אני מבחינה במעין פריחה קלה, אך חשוב לי לציין שהגירודים מורגשים רק בלילה. כלומר, לאורך כל שעות היום, גם כאשר אני נועלת נעליים, אינני חשה דבר. כשאני הולכת לישון גם כן הכל בסדר, עד שאני מתעוררת לפתע באמצע הלילה מגירודים נוראיים. האצבעות שלי מאדימות, ואף מתנפחות ורק מים קרים מרגיעים את הגירוד. האם יתכן שמדובר באלרגיה לשמיכה שלי? או אולי אלרגיה למשהו אחר...? אחרת איך זה הגיוני שמגרד לי רק בלילה??
תודה מראש על התשובה.

גירודים מציקים ברגליים

גרד של הרגליים הוא תלונה נפוצה
סיבות לגרד ברגליים הן :

מחלת מערכתיות דוגמה סכרת
שימוש בחומרים שלא מתאימים לעור
טפילים מתחת לעור
הפרעות נוירולוגיות
עקיצות או אלרגיות
מחלות עור
מתח נפשי
הצטברות דם בורידי הרגליים
עודף רעלים

טיפול מומלץ לגירודים

יש לעשות בדיקה אצל רופא עור.
הרופא עור ידריך אותך מה הסיבה לגירודים..
יחד עם זאת לבקש מרופא המשפחה בדיקות דם.
במידה שהכל תקין מומלץ בדיקה ברפואה משלימה דגימת שיער הבודק רעלים דלקות קנדידה אלרגיות מתכות ומצב המערכות.

למעלה