אלרגית לחלבון חלב פרה

קורינה4

New member
אלרגית לחלבון חלב פרה

שלום, ביתי בת חצי שנה נולדה במשקל 2,500 וכעת שוקלת 6,500 הנקה מלאה, אלרגית לחלבון חלב פרה. מס' שאלות : א. מהי כמות החלב שהיא צריכה לאכל בגיל זה בהתחשב בכך שמקבלת מנת מרק ירקות אחת ביום (160ML) ? ב. מאיזה גיל ניתן להוסיף עוף למרק ? ואיזה חלק של עוף מומלץ ? ג. האם שמעת על שקדיה - ממרח שקדים 100% טיבעי ? המליצו לי להוסיף לפירות כעוד דרך ליצור עליה במשקל . ד. אני מוסיפה לחלב אם בכל ארוחה כף של קרונפלור ?האם העירבוב פוגע באיכות החלב ? ה. לגבי החלב ששאבתי בעבר והקפאתי -עוד מעט יעברו 3 חודשים מאז שהקפאתי את החלב ,מה עליי לעשות איתו ? האם להפשיר ולתת לה לאכל ,ובמקום זה להקפיא את החלב שאני שואבת היום ? תודה רבה

התחלת מוצקים

שלום, ממשקל הלידה והמשקל הנוכחי, בתך משגשת ולא נראה שיש צורך לדאוג לעלייה במשקל. אם התינוקת יונקת לפי דרישה, אין צורך לדאוג כמה ארוחות ומה הכמות שהיא מקבלת, משום שהיא תאזן את עצמה, וככל שתתני לה יותר מוצקים היא תינק פחות. לגבי אופן הצגת המוצקים, אין צורך בהנחיות ברורת (חוץ כמובן ממה שמרד הבריאות ממליץ לא לתת) וכל אמא יכולה לעשות את זה באופן שנוח לה, כל עוד היא בודקת במשך כמה ימים שאין אלרגיה למזון. יש הממליצים לתת הודו במקום עוף בשל הברזל, אולם אם את מכינה מרק לכולם אין צורך לטרוח במיוחד על ההודו. גם לגבי שקדיה, חשוב לעקוב כמה ימים ולראות שאין אלרגיה. הרבה פעמים, תינוקות מפחיתים את כמויות המזון בעקבות הוספת השקדיה אשר משביעה אותם. לגבי קורנפלור, אין ערך תזונתי לקורנפלור, ואין שום סיבה להוסיף אותו לחלב אם. החלב שלך, מושלם ומותאם בדיוק לתינוקת שלך, הוספת מזונות זרים לחלב אם יכולה אפילו לקלקל חלב ממרכביו. ניתן לעיתים לעשות דייסות על בסיס חלב אם ואז לתת אותם בכפית, אך כאמור אין צורך רוטיני בתוספת כלשהיא לחלב אם. בחלב שהקפאת, ניתן לעשות דייסות או מילק שייק לילדתך. נראה כי העבודה שבתך נולדה במשקל נמוך יחסית, מדאיגה אותך עד היום. אולם העלייה שלה במשקל תקינה. המשך הנקה לפי דרישה יאפשר לה התחלה מוצקים נינוחה בקצב שלה, תוך גיבוי הערך התזונתי הגבוהה של החלב שלך. בהצלחה, -- שרון

קורינה4

New member
המשך

תודה רבה על התיחסותך רציתי לציין ששאלתי לגבי הכמויות מיכון שמאז שהיא אצל מטפלת אני רק שואבת ולא מניקה, אני יודעת שעד חצי שנה הכמות המומלצת היא 700-800ML ביממה, השאלה היא כמה עכשיו ? למה התכוונת דיסות או מילקשייק מחלב אם - כיצד מכינים ? תודה

המשך

תינוק יונק לרוב 700-800 סמ"ק מגיל כמה ימים ועד התחלת המוצקים בהם הוא קבוע את הכמות. מה שמשתנה עם הגיל, זה הרכב החלב והערך הקלורי שלו. לגבי דייסות ולילק שייק, ניתן לעשות דייסה מאוד מזינה בעזרת למשל שיבולת שועל. לגבי לימק שייק, ניתן להוסיף בננה ולאחר בדיקת אלרגיה גם תמר וזה ממש טעים ומזין

למעלה