אלרגית לכרוב- יכולה להסתדר במזרח?

• פותח הנושא HVD
  • פורסם בתאריך

HVD

New member
אלרגית לכרוב- יכולה להסתדר במזרח?

אהלן,
לאחרונה גילו אצלי אלרגיה חריפה לכרוב (
) מה שמונע ממני לאכול אותו אפילו בכמויות קטנות יחסית.
רציתי לשאול את מי שהיה ומכיר, כמה הכרוב דומיננטי במטבחים האסייתיים (לאוס, קמבודיה, נפאל, וויאטנם, הודו ותאילנד בעיקר)?
והאם יש בכלל דרך להמנע?
אני מאוד רוצה לבקר שם אבל קצת חוששת.
מודה לכם על העזרה :)

צול1

New member
ברור שכן

פשוט תצטרכי להיות אולטרה זהירה. זאת לא סיבה לא לטוס.
ייעצי עם רופא לפני מאתיים פעם כדי שלא תסתכני. תבררי מה את עושה במידה ומתחילים לך התסמינים של האלרגיה.
הייתי גם מוודא אלף פעם איך כותבים "אני אלרגית לכרוב" בשפות המקומיות ומדגיש את זה בכל פעם שאני נכנס למסעדה.
במידה והמצב חמור פשוט הייתי מתרכז בלאכול אוכל שבוודואת במאה אחוז לא יהיה בו כרוב.
בקיצור את יכולה לטוס. פשוט תתארגני טוב מאד לפני.

T o m c o

Member
מנהל
מסכים עם צול1, אני אמנם לא אלרגי לכרוב, אך לא אוכל כרוב, (לא סובל את זה, זה מגעיל נורא
).
ניתן להמנע מאכילת כרוב, כמו שניתן להמנע מוצרי חלב (לקטוז אינטולרנס), אכילת גלוטן (צליאק) או אכילת בשר (סתם צמחוניים), צריך פשוט לברור את המנות שאוכלים בקפידה מספקת.

בהרבה מסעדות בהן אוכלים תיירים התפריטים מפורטים מספיק וכתוב בהם באנגלית. בהם לא צריכה להיות בעיה לאתר מנה ללא כרוב. (זה כמובן תלוי מדינה, ויאטנם ותאילנד אני יכול להגיד מנסיון, השאר לצערי עדיין לא.)

באשר למקרי הקיצון - הביני מה עלייך לעשות במקרה וכן אכלת כרוב.
האם התגובה מתבטאת בהתקף אנאפילקטי? (תגובה חריפה מאוד שעלולה להסתיים במוות)
האם התגובה מתבטאת בתגובה אלרגית פשוטה (סתם נפיחות או פריחה, משהו שחולף כעבור זמן מסוים).
או לחילופין כאבי בטן, שלשולים, הקאות וכד'

לכל סוג תגובה ישנו טיפול שונה וצרכים שונים, (אנאפילקטי לדוגמה - שימוש באפי-פן ופינוי לבית חולים, נפיחות או פריחה לדוגמה - שימוש בפניסטיל או דומיה).
עקב השוני הכרחי לקבוע בטרם הטיסה שיחת יעוץ עם אלרגולוג (רופא המתעסק באלרגיות) ו/או גסטרולוג (רופא המתעסק במערכת העיכול) ולברר איתם (אני אישית הייתי לוקח מקדם בטיחות ומתייעץ עם שני רופאים מהסוג הרלוונטי כדי לכסות את טווח הדעות האפשרי).

בכל מקרה, אפשרי לעשות טיול שכזה בדיוק כמו שילד שאלרגי לדבורים יכול לצאת למחנה או טיול בשטח, צריך פשוט לדעת איך לטפל ומה לעשות אם קורה.

אני לא מוצא סיבה שזה ימנע ממך לטייל.
תהני!

צול1

New member
ברור שכן

פשוט תצטרכי להיות אולטרה זהירה. זאת לא סיבה לא לטוס.
ייעצי עם רופא לפני מאתיים פעם כדי שלא תסתכני. תבררי מה את עושה במידה ומתחילים לך התסמינים של האלרגיה.
הייתי גם מוודא אלף פעם איך כותבים "אני אלרגית לכרוב" בשפות המקומיות ומדגיש את זה בכל פעם שאני נכנס למסעדה.
במידה והמצב חמור פשוט הייתי מתרכז בלאכול אוכל שבוודואת במאה אחוז לא יהיה בו כרוב.
בקיצור את יכולה לטוס. פשוט תתארגני טוב מאד לפני.

eitanamit1

New member
המלצה שלי

תקני ספר שנקרא POINT IT זה פשוט אוסף אינסופי של תמונות שימושיות שעוזרות לתקשר גם עם חייזרים. זה עשוי למנוע אי הבנות

דגנית

New member
אוייש באסה, אבל אני לא זוכרת שנתקלתי

בכרוב חוץ מבסלטים (טיילתי בתאילנד, נפאל והודו)

אז..
קודם כל לבדוק אלף פעם ולשאול מה יש במנה,
לדעת איך את מטפלת בעצמך אם חלילה אכלת כרוב,
ומקסימום לאכול את האוכל שרואים - אורז, עדשים כל מיני כאלה.

אני רגישה ללקטוז בצורה חריפה,
אז הקפדתי לבקש אוכל בלי חמאה-חלב-גבינות-יוגורט ופירטתי כל פעם מחדש.

מסתדרים

מקסימום תוכלי פירות וירקות ואורז.

למעלה