מסכים עם צול1, אני אמנם לא אלרגי לכרוב, אך לא אוכל כרוב, (לא סובל את זה, זה מגעיל נורא
).
ניתן להמנע מאכילת כרוב, כמו שניתן להמנע מוצרי חלב (לקטוז אינטולרנס), אכילת גלוטן (צליאק) או אכילת בשר (סתם צמחוניים), צריך פשוט לברור את המנות שאוכלים בקפידה מספקת.
בהרבה מסעדות בהן אוכלים תיירים התפריטים מפורטים מספיק וכתוב בהם באנגלית. בהם לא צריכה להיות בעיה לאתר מנה ללא כרוב. (זה כמובן תלוי מדינה, ויאטנם ותאילנד אני יכול להגיד מנסיון, השאר לצערי עדיין לא.)
באשר למקרי הקיצון - הביני מה עלייך לעשות במקרה וכן אכלת כרוב.
האם התגובה מתבטאת בהתקף אנאפילקטי? (תגובה חריפה מאוד שעלולה להסתיים במוות)
האם התגובה מתבטאת בתגובה אלרגית פשוטה (סתם נפיחות או פריחה, משהו שחולף כעבור זמן מסוים).
או לחילופין כאבי בטן, שלשולים, הקאות וכד'
לכל סוג תגובה ישנו טיפול שונה וצרכים שונים, (אנאפילקטי לדוגמה - שימוש באפי-פן ופינוי לבית חולים, נפיחות או פריחה לדוגמה - שימוש בפניסטיל או דומיה).
עקב השוני
הכרחי לקבוע בטרם הטיסה שיחת יעוץ עם אלרגולוג (רופא המתעסק באלרגיות) ו/או גסטרולוג (רופא המתעסק במערכת העיכול) ולברר איתם (אני אישית הייתי לוקח מקדם בטיחות ומתייעץ עם שני רופאים מהסוג הרלוונטי כדי לכסות את טווח הדעות האפשרי).
בכל מקרה, אפשרי לעשות טיול שכזה בדיוק כמו שילד שאלרגי לדבורים יכול לצאת למחנה או טיול בשטח, צריך פשוט לדעת איך לטפל ומה לעשות אם קורה.
אני לא מוצא סיבה שזה ימנע ממך לטייל.
תהני!