אלרון מדווחים Q2

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
פרשת ביובנטוס מאחוריהם. העיסקה בוטלה והפיצוי נשאר בקופת קרטיהיל.

אלרון - מצגת משקיעים | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

לפי המצגת הנייר נסחר בחצי מחיר מהערך בספרים (67M$ למול 137M$) ורבע מהערך לפי סיבוב גיוס אחרון בחברות המוחזקות.
מחיר בדיחה אבל מה לעשות? ככה זה שוק ההון סיכון היום. תמחור בקנטים.

כולם יודעים שאמא דסק"ש רוצה למכור את הנכס, אך מן הסתם היא לא מוכנה בערכים של היום. באלפיה (שער אלף, כפול מהיום) מנחש שדסק"ש יסכימו למכור. אמנם לא בחדווה אבל צריך כסף לשלם לנושים.

מחזיק ולא ממליץ

Reem88

Well-known member

הדירק' החליט לא לבצע חלוקה דיבידנד, מעדכנת שאין וודאות שיחתם בין ב.שליטה לרוכש הפוטציאלי הסכם מחייב​

Reem88

Well-known member

האם יש הזדמנות במחיר הנוכחי של מניית אלרון?

משקיע88

Well-known member
העוקבים אחרי אלרון במשך השנים רגילים להימורים על מכירת השליטה בה. זה מזכיר לי גם את כלל ביוטכנולוגיה. לדעתי הרבה תלוי בתוכניות הרוכשים המיועדים - אריאלי. לא הייתי מזדרז להשקיע רק בגלל הפרמיה של כ 30% על מחיר השוק, כי הם מביאים בחשבון שימוש במזומנים של אלרון. מהיכרות ארוכה עם ההשקעות באלרון הייתי רוצה להבין מהי תוכנית הפעולה לעתיד.

dw

Well-known member
מנהל
העוקבים אחרי אלרון במשך השנים רגילים להימורים על מכירת השליטה בה. זה מזכיר לי גם את כלל ביוטכנולוגיה. לדעתי הרבה תלוי בתוכניות הרוכשים המיועדים - אריאלי. לא הייתי מזדרז להשקיע רק בגלל הפרמיה של כ 30% על מחיר השוק, כי הם מביאים בחשבון שימוש במזומנים של אלרון. מהיכרות ארוכה עם ההשקעות באלרון הייתי רוצה להבין מהי תוכנית הפעולה לעתיד.
אלרון טובה משמעותית מכלל ביו.
יש לי את שתיהן בתיק. שנים. את כלל הייתי שמח אם היו מנזילים וסוגרים (אינשאללה סוף סוף יצליחו להגיע לאקזיט ב MDWD). אלרון הגיעה לאקזיטים לאורך השנים ולכן אין לי בעיה מיוחדת להמשיך ולהשקיע בה עוד כמה שנים. זו כנראה קרן ההון סיכון הציבורית הכי טובה שיש (יש פרטיות יותר טובות אבל כמניה ציבורית? זה כנראה הכי טוב שיש בשוק המקומי)
כלל ביו די מכה.

משקיע88

Well-known member
מחזיק רק בכלל ונכנסתי לאחרונה. השיקול שלי הוא שכלל היא שריד מימי נוחי דנקנר והמנהלים הנוכחיים הם אנשי כספי שלו לשעבר. לא אתפלא אם הם ינצלו הזדמנות לקבל מזומנים ולהפיק יתרונות מההפסד הצבור העצום. באלרון ייתכן מצב שרוכשי שליטה ירצו להמשיך לטווח ארוך, ואז אין מה למהר לטעמי. החברה תוכל להמשיך להיסחר בדיסקאונט ואין סיבה שהוא ייסגר במהרה.

dw

Well-known member
מנהל
עידכון שלהם מהחודש שעבר:
Elron Ventures - Newsletter June 2024 (mailchi.mp)

לאור הרכישה המדהימה של גוגל את WIZ לפי 23B$ אפשר לקוות שבעתיד יהיו אקזיטים בסייבר גם אצלם (לא חייבים לפי 23B$, גם עשירית מזה יהיה מדהים, וגם מאית יפה מאד)
דיווח: גוגל בדרך לרכוש את וויז הישראלית. אלה המרוויחים הגדולים - גלובס (globes.co.il)
הקסם של וויז, הפספוס של המדינה: הדרך לאקזיט הגדול בישראל - גלובס (globes.co.il)

נערך לאחרונה ב:

Reem88

Well-known member

דסקש בהסכם מכירת החזקותיה באלרון לאריאלי תמורת 53.2מ'$ המשקף שווי של כ90מ'$​

משקיע88

Well-known member
הרכישה שדווחה היום נראית כדאית לרוכשים ופחות למחזיקים מן הציבור. הסיבה היא 35 מיליון$ שיש לאלרון בקופה. הרוכשים משלמים 53 מיליון לדסק"ש אבל שולטים בקופה של אלרון ובאחזקות שלה. זה יוצר להם מנוף עסקי, הם יכולים למשל לבצע רכישה ב35 מיליון $ בלי לשלם דיבידנד, פשוט ע"י החלטת הנהלה. המחזיקים מן הציבור לעומת זאת יצטרכו לבחון בזהירות כיצד היא מנוהלת.

dw

Well-known member
מנהל
נראה שהחבר'ה באו לעבוד |מצדיע|
אלרון תחלק דיבידנד של 15 מיליון דולר, המניה מזנקת בבורסת ת"א | כלכליסט (calcalist.co.il)

הנייר נסחר די בקנטים. במקום שער 400 יכול להסחר גם ב 500 או 600 ועדיין לא יהיה יקר מדי.
דסק"ש בעבר תכננה לחלק דיבידנד, לעצמה (ולנו :)), הם ביקשו שלא, ועכשיו הם מחלקים לעצמם (ולנו :))
זה יוצא דיבידנד די שמן למי שמחזיק כיום כך שאני לגמרי יכול להבין את העלייה בנייר היום, אולם אני בנייר לא בגלל הדיבידנד הזה (שלגמרי לגמרי נחמד, אין שום תלונה) אלא בגלל אקזיטים עתידיים שמקווה שיצליחו לעשות.

Reem88

Well-known member
אקזיט נוסף בסייבר - סיקסגיל של אלרון נמכרת ב-130 מיליון דולר ל-Bitsight

BitSight Technologies רוכשת את סיקסגיל ( מוחזקת ע"י החב' כ- 23%) - החב' תכיר ברווח של כ-20.8 מ$​

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
אקזיט נוסף בסייבר - סיקסגיל של אלרון נמכרת ב-130 מיליון דולר ל-Bitsight

BitSight Technologies רוכשת את סיקסגיל ( מוחזקת ע"י החב' כ- 23%) - החב' תכיר ברווח של כ-20.8 מ$​

יפה מאד |מצדיע|

אקזיט נוסף בסייבר - סיקסגיל של אלרון נמכרת ב-130 מיליון דולר ל-Bitsight | ביזפורטל

למעלה