אלתור

SHEX

New member
לקחת מורה|מומץ|

יש המון מורים שיכולים ללמד אלתור בצורה טובה מאוד ויש גם סדנאות אלתור ממש טובות. קעקרון אם יש לך בסיס באקורדים וסולמות זה לא צריך להיות קשה מדי, ואולי אפילו תצליח לעשות את זה לבד...

Lady Drm

New member
על מה אתה מנגן?

אבל כמו שאמרו לך, יש מורים שמתמחים בזה, בלתת רעיונות, עזורים לפתח את העניין אצל התלמידים, אבל חובה שבחובה לדעת טוב תיאוריה, זה הא"ב של האלתור.

jazzistco

New member
כמה מילים חשובים על אלתור...

אף מורה לא ממש יכול להפוך אותך למאלתר! (יכול רק לתת לך כלים, ללמד אותך לפתח סולו כמה שיותר איכותי... ו... ללמד פה ושם עוד כמה דברים שקשורים בזה... תיאוריה, הרמוניה, חוקים וכו'..) האלתור מגיע רק מהאינטואיטיביות של המבצע ! בנוסף, לדעתי, אי אפשר שבן-אדם פתאום יבוא ויגיד שהוא רוצה להתחיל לאלתר כשאין לו איזשהו סגנון מוזיקה או נגן מסויים שהוא ממש מתחבר אליו. צריך להתחבר למשהו/למישהו! חייב ורצוי שיהיה לך גם איזשהו נגן מסויים שאתה כל כך מתחבר אליו מוסיקלית, לאינטרפרטציה שלו, ול- "טץ'" שלו ... עד כדי כך שתוכל ממש לחקות אותו... נכון שאתה לא ממש תשמע כמוהו אבל אתה תראה שזה "יוליד" אצלך אינטרפרטציה חדשה משלך.

SHEX

New member
אני מאלתר על חלילית../images/Emo95.gif

וזה יוצא לי ממש נחמד, אבל אין לי שום נגן שאני מנגן על פיו ולא שום סגנון... זה דברים שאפשר לפתח לבד. ואתה צודק, מורה באמת לא יכול לתת לך את החוש לזה או את הסגנון שתפתח, אבל כן ללמד אקורדים, סולמות, דברים שיכולים מאוד לעזור באלתור, אבל בסופו של דבר זה אלתור, ולכן זה משהו שצריך לבוא מתוך הנגן..

riorx

New member
חס וחלילה. זה מוליד מעתיקני פראזות.

ולא מאלתרים אמיתיים. אתה הוא ה"נגן" שיש להקיב לו ולחקות אותו. מאחרים ניתן רק ללמוד ולקבל השראה.

jazzistco

New member
תגובה ל- riorx, אתה טועה...

וגם לא הבנת נכון את דבריי, כנראה... האינטואיטיביות של המבצע, רק היא זו שגורמת לו לאלתר! אם היית מאלתר (לפי דבריך ניכר שאתה לא...), היית יודע שאלתור הוא לא "הדבקת פרזות במקומות שההרמוניה תגרום להן להשמע נכונות". ---> זה לא אלתור אמיתי (בכל אופן, לטעמי לא...). ובשביל להגיע לאינטואיטיביות הזו שאני מדבר עליה, צריך גם להתחבר לנגנים מסויימים ולשאוב מהם השראה. בנוסף, כשאמרתי "לחקות", בוודאי שלא התכוונתי רק לפראזות, אלא גם לאינטרפרטציה של אותו נגן מסויים. ולחקות אינטרפרטציה זה לא דבר שמוליד מעתיקני פראזות. וזה גם לא אומר שאתה תתחיל להשמע ולאלתר בדיוק כפי שאותו הנגן - מהסיבה הפשוטה - הוא זה הוא ואתה זה אתה !!! ---> לכן אני אומר שזה בעצם מוליד אינטרפרטציה חדשה משלך. אין ספק שיש מיתוס גדול שצריך להבין ולתפוס בכל העניין הזה של האלתור.

מטופש

New member
אני חייב להסכים איתך

היי, אני בעיקר קורא פה ופחות כותב... אבל פשוט היה לי חשוב לחזק את מה שאמרת, ואני יכול לתת לזה דוגמאות מהכלי שאני מנגן עליו- בס... למשל ג'אקו פסטוריוס אחד מנגני הג'ז הגדולים, וללא ספק בסיסט הג'ז הגדול מכולם... יש ממש צרופי תווים (לא פראזות, אלה בחירה של מעבר מתו לתו) וסאונד שניתן מהם לזהות שזה הוא!... ממש בחירות שחוזרות על עצמן המון באילתורים שלו... ולאמץ לעצמך מישהו כזה- רק בהתחלה שממנו אתה לומד את הכיוון הבסיסי של החשיבה, ומשם בוחר לך לבד את המהלכים שיהפכו להיות ה"חתימה שלך" זה משהו שנראה לי מאד חיוני, או לפחות מאד מקל על התהליך...

jazzistco

New member
ל-"מטופש" - לזה בדיוק התכוונתי...

אגב, אתה בכלל לא מטופש...

SHEX

New member
תיקון אחד../images/Emo95.gif

הנגן לא צריך להתחבר לנגנים אחרים ולשאוב מהם השראה, הוא יכול לעשות את זה, יש מספיק נגנים שמאלתרים בפני עצמם בלי לקבל השראה או לנסות להידמות לאף נגן. וחוץ מזה, אני מסכים איתך לגמרי, זה טוב להקשיב לאחרים וללמוד מהם ובהחלט יכול לתרום באלתור.

fireballgames

New member
אילן סאלם

הוא מורה שלי כבר שנה שנייה ברציפות ברימון לאילתור. מנגן חליל ומאלתר ג'אז. כדאי לך לפנות אליו. בהצלחה יונתן

amitBMX

New member
לאחר שיש לך את הידע והיכולת,

הטיפ הכי טוב לאילתור שאני יכול לתת: תקשיב לעצמך.

יש הרבה פנים לאלתור

בשורה התחתונה, בשביל לאלתר ג'אז [בטח שעל כלי נשיפה] אתה צריך לפתח במקביל כמה כלים. 1 - תיאוריה פראקטית. תשב על סטאנדרטית כמו שלא ישבת בעבר, תלמד את הפירוקים של כל האקורדים ותתחיל לאלתר עם פירוקים, תעבור לצלילי גישה וטנשנים. תגיע למצב שאתה יכול להוסיף דרגה תשיעית לאקורד מייג'ור שבע כאילו זה בדם שלך. 2 - מאגר ליקים. נחמד לחשוב שתוכל פשוט להמציא מלודיות על מלודיות על המקום, אבל לא ככה עובדים. מה שאתה צריך לעשות הוא ללמוד לנגן בע"פ כל פראזה שתאהב. אם זאת פראזה ששמעת ברדיו והוצאת לבד, פראזה שאלתרת ואהבת עד כדי כך שלמדת, או פראזה מקטע שלמדת פרופר מתווים. תלמד לשלב אותן באלתור בצורה וריאטיבית וזורמת, ולשחק בהן. ככה לאט לאט העולם המלודי שלך יתעשר והמוסיקה תנוגן באופן טבעי. 3 - מנטליות. תלמד להקשיב לעצמך, תלמד לחשוב מה יהיה התו הבא. תרגיל מצויין שאני ממליץ עליו הוא לאלתר ולשיר\לשרוק באותו הזמן. זה מעצבן בהתחלה - אבל זה עובד.

SHEX

New member
נדיר שהשתמשתי במלודיות קיימות../images/Emo95.gif

מצד שני, אני רק מתחיל לאלתר, ועושה את זה בבית בלי שום הדרכה, ככה שלוקח לי זמן אז בינתיים אני מאלתר על דברים איטיים... ואני חושב שבתור נשפן יהיה לי קצת קשה לשרוק ולנגן באותו הזמן, אבל אני אנסה
חחחח סתם.

למעלה