אלתור

cameled

New member
אלתור

אוקיי אני יודע סולמות ויודע להריץ אותם על הגיטרה שלי... השאלה שלי איך אני משפר את רמת האלתור שלי... אני צריך טכניקות ואימונים שמשפרים את רמת האלתור. מי שיודע אני ישמח לשמוע, אגב הכלי הוא גיטרה. ועוד שאלה, שמתי לב שברוב השירים שאני מכיר המלחין חורג מהתווים שבסולמות ומנגן גם תווים שלא שייכים לסולם, מתי זה אפשרי ומתי זה נשמע טוב? תודה על העזרה

SLU

New member
אני יכול לנסות

לעזור לך. אבל תדע שאני לא שום מקור מוסמך, ואין לי כל ידע בתאוריה. הייתי מבריז מכל השיעורים כשההורים היו שולחים אותי כשהייתי קטן. אז אני לא לוקח אחריות על הדברים שלי. אז אני יגיד לך מה אני עושה ואז תחליט אתה. תבחר לך סולם פנטטוני אחד (אני מקווה שאתה מעוניין לאלתר בבלוז), אחר כך תבחר לך פוזיציה אחת. ותעבוד רק עם חמשת הצלילם הראשונים. יעני הסולם הרי חוזר על עצמו באוקטבות שונות, אבל תעבוד רק עם 5 תווים!!! ואז...פשוט תתחיל לאלתר. זהו החופש שלך באילתור - סולם אחד, פוזיציה אחת וחמישה תווים. מכאן והלאה זה רק אתה והדימיון. בלי יותר מדי בולשיט, בלי יותר מדי תאוריה ומושגים מסובכים. לחרוג מהסולמות?! זה מבורך! הרי זה היה משעמם עם כל החוקים האלה. ובגלל כל החריגות האלה אנחנו כל כך אוהבים רוק'נרול, כי מותר שם לעשות הכל. אבל בינתיים כשאתה מתחיל, תיצמד לעבודה על פי הכללים. כשתרגיש שאין לך יותר זין לזה, תעבור הלאה...

cameled

New member
מקפיץ

בטוח יש אנשים פה עם עוד עצות וטכניקות תודה לסלו

למעלה