אל דאגה אומנם פסח בפתח ,אך יש לכם כאן -

shronyor35

New member
אל דאגה אומנם פסח בפתח ,אך יש לכם כאן -

- כמה חישובים וכמה המלצות שיועילו לחולי -הסוכרת לקראת החג:

חישוב מצה רגילה: 32 גרם פחמימות ליחידה אחת.
לעומת מצה קלה - 20 גרם פחמימה ליחידה.
כדאי להסתפק רק בריבוע קטן, בשביל הברכות.

המלצה:
במקום מצה ,אפשר להניח חצי כפית-חרוסת,על פרוסת-תפוח דקה.
חרוסת : בחצי כפית = 2 גרם פחמימה.

המרור :
החסה מרירה-נטולת פחמימות ואפשר לאכול חופשי, וללא הגבלה.
ואפשר לאכול עם ביצה .

רצוי מאוד להימנע מתפוח-אדמה:
בתפו"א בגודל בינוני, 20 גרם פחמימות.
כדאי להחליפו בשורש -פטרוזיליה אפוי ובפרוסות קולרבי אפויות.

חשוב להיזהר:
כוסית קטנה מיץ -ענבים: 20 גרם פחמימה. (כדאי מאוד להימנע.)

ל-4 כוסות-כנגד 4 קושיות:שימו לידכם קנקן מים ובתוכו 2 פרוסות לימון פרוסות-לימון וחצי כוס עלי -נענע שטופים: יהיה טעים ומרענן.

מומלץ :
למנה ראשונה - מומלצים דגים ,כמו סלמון אפוי בתנור,
או מנת גפילטע -פיש, שהוא דל -פחמימות,אם לא מוסיפים סוכר.

למנה עיקרית -מומלץ בשר/עוף שאפשר לאכול ללא חשש ,

שלבו בארוחה מרקים:
מרק פטריות /מרק קישואים ,או מרק עוף -עם ירקות דלי -פחמימות.)

מומלץ סלט ירקות דל-פחמימות :
מלפפונים,צנונית,עלי-בייביס, כרוב , חסה שמיר כרוב-סגול ,גרעיני חמניות-קלופים, גרעיני -דלעת,
גרגרי- צ'יה,ואגוזי-מלך, פיצוחים -לא קלויים כמובן,ויעשירו כול סלט.

ואפשר גם להכין בקלות ירקות -אפויים בתנור:
לבשל את ירקות הבאים 10 דקות, בסיר מים רותחים:
פרחי-כרובית ,קוביות- דלורית,3 שורשי-פטרוזיליה, קוביות דלעת קוביות קולרבי/ לפת- כול אלה דלי -פחמימות.
לאחר בישול קצר של 10 דקות,לסנן,ולהעביר לתבנית
ולהברישם בשמן-זית ,לפזר מלח ,ומעט תימין,
ולהכניס לתנור,לאפיה בחום בינוני (180 מעלות) -
ולאפות במשך שעה,להפוך לצד השני ,ולאפות עוד קצת ,עד לריכוך כול הירקות, וזו תוספת מאוד טעימה !

לקינוח העדיפו פיצוחים:
קשיו, פיסטוק ,גרעינים ,בוטנים, שקדים,וכול סוגי האגוזים,
כול אלה טעימים, ולא יקפיצו לכם את הסוכר.

כאשר תתארגנו עם תפריט נכון ,תהנו מהחג הנפלא,ללא גרימת נזק ,
וללא קפיצות סוכר- בדם, תחגגו בהנאה -ותרגישו נפלא.
 
למעלה