אל האש

אל האש

שלום אני אופק,אני מפשת שם של אל האש.במיתולוגיה היוונית היתה אלה שנקראה וסטה.היא אלת האש,אבל אני מחפשת שם של אל זכר שהיה אחראי על האש.לא משנה מאיזו מיתולוגיה.אם קיים כזה...תודה מראש וערב טוב

סקיפי

New member
הסטיה

היתה אלת האח, וככלל אלת-בית. אל אש? בואו נראה: יש אלי שמש (הליוס, אמון) יש את הפייסטוס (וולקן) - נפחים; יש את אפולו -אור. אש ממש? אולי מיתולוגיה הודית.

קצת לא מדוייק לקרוא

לוסטה "יוונית" היא היא הייתה רומית. המקבילה לה במיתולוגיה היוונית היא הסטיה. גם להגיד שהיא "אלת האש" באופן כללי נראה לי שגוי, כי היא הייתה אלה של אספקטים מסויימים שקשורים לאש (אש המשפחה - האח הביתית, והאש המקודשת שייתה כמו ה"אח הביתית" של רומא כולה). אל שקשור מאוד לאש הוא הייפסטוס היווני, אל האש - באספקט של אש הנפחים וגם היה אלם של הנפחים ושל הרי הגעש. המקביל הרומי שלו הוא וולקן.

ושוב - חשוב לזכור

הם לא בדיוק "אלי אש", דהיינו - הם לא האלים של האש על כל האספקטים של ה"יסוד" הזה. הם קשורים לאספקטים שונים של האש.

Y. Welis

New member
אגני. אתה מחפש את אגני.

מהמיתולוגיה ההודית, שהיה מסוגל במבט עיניו לחרוך חור בכל דבר, ועל כן חבש תמיד משקפי-שמש... (כך לפחות ב'אדון האור').

ממנו בכלל שכחתי.

מצד שני, אף פעם לא הייתי חזק במיתולוגיה הודית. קישור על אגני (ממית'יקה, איך לא?) בתחתית ההודעה. סתם חשבתי שיהיה מעניין לציין, שהמילה "אוגין" (תעתוק הכי טוב שמצאתי למילה OGEIN, כאשר על האות N יש צ'ופצ'יק קטן) בפולנית פירושה "אש". לא יודע אם זה קשור ישירות, אבל מי יודע?

Y. Welis

New member
סביר שיש קשר, כי לשתי השפות מקור

אחד - הלשון ההודו-אירופאית, שניתן כיום לשחזר (תיאורטית). זכורות לי מלים דומות בשפות-אחיות נוספות.

האתר מרגיש מצויין...

בזמן שעבר שיכללתי את המיתולוגיה הנוצרית והנורדית, בניתי את המיתולוגיה המוסלמית והמיתולוגיה הערבית(טרום-איסלאמית), גם מיתולוגיה נבטית ומיתולוגיה סלאבית... אך עד שאעלה את זה לאתר יקח די הרבה זמן... אני חושב שפשוט אשלח את הכל לאודי בקובץ ZIP ושהוא יסתבך עם זה

סקיפי

New member
מי אמר לינק ולא קיבל?

http://planet.nana.co.il/myth16/index.htm האתר הראשון בעברית... גאווה! תנו כבוד, אנשים. ותוסיפו את זה למועדפים.

M o t t i

New member
אם אני זוכר נכון...

יש גיבור שנקרא "Fire giant" (ענק אש) מהמיתולוגיה הנורדית, כנראה, לא מדובר באל אלא ביציר, ומכאן לא ידוע לי עוד עליו.

למעלה