אל כל היוגיסטים המקצועיים למיניהם

shirley101

New member
אל כל היוגיסטים המקצועיים למיניהם

שלום לכולם! אני סטודנטית לאדריכלות ואני מתכננת בית מגורים עבור אמא המתעסקת ביוגה. יש לה סטודיו ליוגה בבית שם היא מעבירה שיעורים לקהל הרחב. שאלתי אליכם היא - איך אתם כיוגיסטים מקצועיים הייתם רואים את הבית שלכם? מה היה חשוב לכם שיהיה בו? שתרגישו בו? היה חשוב לכם שהסטודיו יהיה מנותק מהבית בכדי שלא יהיו גורמים חיצוניים (כמו הילדים) שיפריעו לריכוז ולקשב שאליו מגיעים ביוגה? איך אתם רואים את הסטודיו שלכם כסטודיו שבו תרגישו הכי טוב לעשות יוגה? ואיך אתם רואים את הבית שאתם חיים בו כיוגיסטים? אני חושבת שהאידיאל היה אולי להקים את הבית הזה במקום מדהים בטבע, אך זה לא רלוונטי לפרוייקט, היות והוא ממוקם במרכז תל אביב. אשמח ואודה לכם מקרב לב אם תשתפו אותי במחשבותיכם!! תודה!!!

סטיוויה

New member
איזו שאלה מעניינת...

בדיוק עכשיו אנחנו בעיצומה של בניית בית...אז אני מזדהה
האם גם בבית החדש יהיה סטודיו?ברור שהוא צריך להיות מנותק מהבית עצמו ובעל כניסה נפרדת.כל אנרגיה שתשאר במקומה.בלי ערבוביה. המקום האידיאלי שלי לתרגול(לא כסטודיו אלא חדר בבית);במערב/צפון של הבית.אנרגיות שקטות.אין יותר מידי אור.חלונות גדולים-לכיוון מזרח או דרום מזרח ולכיוון מערב(בת'א הייתי שמה זכוכית כפולה בגלל הרעש),בלי תריסים.תריסי גלילה שניתן להוריד בקלות ובשנייה.מספיק מרחב תזוזה אבל לא גדול מידי.בעצם,גם כל זה תופס לגבי סטודיו.רצפת עץ/פרקט.לא שטיח מקיר לקיר! אני לא מבינה למה הכוונה בית של יוגיסטים.בגדול,בית פרקטי,שנוח להיות בו,לא עמוס מידי בקישוטים ושמונצעס.התחשבות רבה בעקרונות הפנג שואי.להשתמש בכמה שיותר חומרים טבעיים.שיהיה הרבה אור אבל לא מידי.שייכנס הרבה אוויר/תקרה גבוהה יחסית.

shirley101

New member
כך גם אני

חשבתי, שהסטודיו באמת יהיה בנפרד מהבית ובעל כניסה נפרדת, מבחינת האנרגיות חידשת לי והתאורה, כי דווקא חשבתי שרצוי הרבה אור ביוגה, אבל יכול להיות שעם פחות אור אז יש אווירה יותר טובה שמכניסה אותך למצב של הקשבה עצמית וכו...? ואת הבית באמת תיארתי לעצמי כבית "נקי", ולא מופרז ביותר מידי אלמנטים ובלאגנים. כמו שנאמר less is more. תודה רבה לך!!! אני אשמח לעוד תגובות!

shirley101

New member
יש לי עוד שאלה

חשבתי לתכנן את הבית בצורה כזאת שמהסלון ניתן לראות מה נעשה בחדר הטלוויזיה והפנאי של הילדים, לא יודעת אם ישמעו אבל יראו מהאזור הזה לשני, האם זה אומר שיש ערבוב אנרגיות ? או שכל אנרגיה נשארת במקומה?

סטיוויה

New member
לגבי אור

הכוונה היא שלא ייכנס אור חזק מידי וגם האלמנט של חימום החדר ע'י אור שמש אינטנסיבי(בעיקר דרום מזרח, דרום ודרום מערב).אם רוצים לתרגל באופן פעיל יותר מספיק לתרגל עם הפנים אל המזרח או לתרגל בחלק המזרחי בסטודיו. מה שהתכוונתי לגבי אור שמש;שהחדר יהיה מאוורר מספעק ומואר במידה הרצויה.

yogagirl

New member
שךום שירלי לגביי האור...

לפי דעתי חשוב שיהיו הרבה חלונות וגדולים גם כדי להרגיש מרחב וחופש ולתרגול בוקר זה מעולה שרואים את קרני השמש כמובן שחשוב שיהיו וילונות ואז תמיד אפשר להסיט אותם עוד משהו חשוב ברוב הסטודיואי אני מלמדת יש תכנות תאורה כזה שאפשר לשלוט בכמות האור ואז זה יכול להתאים לכל רבדי התרגול בתחילת השיעור ... אור עמום ... באמצע מתרגלים בד"כ עם יותר אור ולקראת הסוף שוב חוזרם לאור עמום בהרפייה ישש כאלה שללא אור כלל ...אז חשוב שתהיה האלטרנטיבה לגווני אור שונים... בהצלחה יום טוב רוויתה

איזה חלום, בית וסטודיו שנבנו במיוחד ליוגה

את יכולה לבוא לבנות גם לי?
כמה דברים שחשובים לדעתי: 1. הפרדה מלאה בין הבית והסטודיו- כניסה נפרדת, שלא תהיה אפשרות "להציץ" מהסטודיו לבית, ומעבר שאפשר לנעון ביניהם. למה להפריד? למשל אם מורה אחר מלמד בזמן שבעלת הבית נמצאת בבית, היא לא מעוניינת להיות "בתפקיד" ורוצה את הפרטיות שלה, או למשל כי הסטודיו צריך תמיד להיות מסודר וייצוגי והבית יכול להיות קצת פחות... 2. שיהיו הרבה חלונות בסטודיו, זה כיף ונותן תחושה של מרחבים (גם אם זה לא בטבע), וגם יותר כיף לתרגל בשעות היום עם אור טבעי. כמו שרווית כתבה, חשוב שיהיה דימר לתאורה (ושזו תהיה תאורה חמימה ולא ניאון) 3. רצפת הסטודיו: פרקט, דק, או פיויסי, ולא מרצפות קרות וקשות. האם לבית יש חצר? אם כן, כדאי גם בה שיהיו שתי חזיתות, הפרדה מסויימת בין הסטודיו לבית. 4. בסטודיו חשוב בעיני שיהיה מרחב כניסה, התאקלמות וסידורים טכניים ומרחב אחר לתרגול, עם הפרדה בין השניים. אם תרצי עוד רעיונות (אני בעלת סטודיו בעצמי)- את מוזמנת לכתוב לי מסר.

0 אור 0

New member
נשמע נהדר

אני מתחברת עם הפתיחות לאור ולטבע, ועם המרחבים והנקיון העיצובי גם אם הבית בתל אביב - אם אין גינה או נוף לים, אז אפשר מרפסת שופעת צמחיה שאליה נפתח חלון ענקי. וילונות הצללה או רומאים מאפשרים יצירת פרטיות, אך בזמן תרגול היוגה חשוב לזרום עם האור והאוויר של החוץ דבר נוסף ששילבתי בבית הוא מפל עם זרימה של מים - דוקא לא בחדר בו אני מתרגלת יוגה, אלא בסלון ובפטיו שאליו הסלון פתוח אחד הדברים שעלו לי המון כסף בשיפוץ הבית, היה ההתעקשות שלי על דלתות משולבות בחלונות זכוכית (יפני, אנגלית, צרפתי - תלוי במספר הריבועים) - זה יוצר תחושה של בית פתוח וזורם גם כאשר הדלתות סגורות לשם פרטיות (זכוכית חלבית כמובן) כמובן בחדר בו היא מתרגלת חשוב שתהיה גם תאורה צדדית רכה (לשכב להרפיה עם מנורה מסנוורת מלמעלה זה לא לעניין)

למעלה