אל ענת גוטמן

חן.

New member
אל ענת גוטמן

שלום ענת, אשמח אם תוכלי לתת לי תשובה לבעייתי. אני עובדת בעמותה ציבורית. בשנה האחרונה מחייבים את העובדים להישאר ל`` תורנות כיבוי אורות`` בבניין, שבו מתקיימות השתלמויות לפעמים גם עד 20:30. מי שלא מעונין לעשות את התורנות מקבל את התשובה שזו חובתנו במסגרת ``שעות נוספות``,מי שלא רוצה ``שילך הביתה`` - מפוטר, וגם ``אז מה, נפטר עובד בשביל זה ונקח מישהו בשכר שיכבה את האורות וינעל את הבנין?`` וכל מיני תשובות מסוג זה. שאלתי: האם מעביד יכול לחייב אותי להיות תורנית שומרת ונועלת בנין כנגד רצוני תוך איום של ``אז תלכי הביתה``.

אני לא ענת גוטמן, אבל ...

אני גם יכול לנסות לענות. הכלל הוא שעובד אמור לעבוד גם בשעות נוספות, באופן סביר, ובלבד שהמעביד משלם לו גמול שעות נוספות בהתאם. לכן, עקרונית - את אמורה להיענות לבקשה שלהם להישאר בשביל לכבות אורות, בתנאי שהם משלמים לך על זה שעות נוספות. בכל מקרה, גם אם מסרבת לעבוד שעות נוספות וגם אם לא - הם זכאים לפטר אותך (אלא אם יש איזה הסכם שמונע מהם לעשות את זה), ולכן התשובה לשאלתך אם הם זכאים להגיד לך שאם זה לא נראה לך - אז את יכולה ללכת - היא שכן, הם זכאים, אבל אם הם יגידו כך, זה יהיה פיטורים ואת תהיי זכאית להודעה מוקדמת ולפיצויי פיטורים.

למעלה