אל"ף - אזרחים למען פינוי

lynx76

New member
אל"ף - אזרחים למען פינוי

שלום לכם! אנחנו קבוצה של אזרחי המדינה שנמאס לנו ומוכנים להתנדב ולתרום מזמננו ומכוחנו בכדי לקדם ולזרז את פינוי ההתנחלויות והמאחזים הבלתי חוקיים. אם גם אתם רוצים לקחת חלק בתנועה שלנו אתם מוזמנים לכתוב לנו ל- [email protected] אל"ף- אזרחים למען פינוי- אם הצבא לא רוצה והמשטרה מתעצלת- א נ ח נ ו נעשה את זה!

doresh shalom

New member
מאוד צורם לי המשפט ../images/Emo41.gif

"אם הצבא לא רוצה והמשטרה מתעצלת- א נ ח נ ו נעשה את זה!" למרות שאני מבין את הצורך בפינוי השטחים הכבושים, ובינהם רצועת עזה, אני לא חושב ש"אתם צריכים לעשות את זה", זה התפקיד של הצבא ולא של אף אחד אחר. מה שכן, אם אופי הפעולות הוא חוקי, משמע שליחת מכתבים/הפגנות/החתמה על עצומות וכו'... אז זה יהיה, לגיטימי. עוד דבר, אין דבר כזה "מאחזים בלתי חוקיים" כל מאחז או התנחלות היא בלתי חוקית.

Azazel

New member
לפי החוק הישראלי יש.

אבל בזמן האחרון הוא נעשה רלוונטי בדיוק כמו ה"חוק" האחר, שאליו אתה מתכוון, כלומר, כמעט ולא רלוונטי.

EverMan

New member
זה כבר בר ויכוח בשאלה

האם הגבולות שישראל סיפחה הם חוקיים או לא וכו' ... האם ירושלים חוקית ? האם הגולן חוקי וכו' ? זה בעייתי להגיד שאין התנחלות חוקית , שאין קונסנזוס על המילה התנחלות.

MichelleS

New member
ההתנחלויות

סעיף 49 של אמנת ז'נבה הרביעית (אשר ישראל חתומה עליה): "המעצמה הכובשת לא תגרש ולא תעביר חלקים מאוכלוסייתה האזרחית שלה לשטח הנכבש על ידה". באמנה כתוב גם כי על המעצמה הכובשת חל איסור על שינויי רבע בשטח הכבוש (רק אין לי את הציטוט).

Azazel

New member
היא גם אוסרת על שימוש בריכוזי אוכלו

סיה אזרחית כמקום מסתור. אף אחד לא שם עליה, זה המצב. הפעולות של ישראל צריכות לבוא מנקודת מבט של פעולות לגיטימיות אתית, ללא קשר לחוק הבינ"ל שהוא אשליה.

EverMan

New member
חחחחח

ישראל , לא גירשה אוכלוסיה מבתיהם , לא החל מ48. וגם מי שגורש ב48 יכל לחזור לישראל... ואם כך אני מבין שאת חושבת שירושלים , הגולן , חלק נכבד מהגליל - הם התנחלויות ?

הבנת הנקרא ידידי...

המדינה לא תעביר חלק מאוכלוסייתה לשטח של מדינה אחרת שנכבש על-ידה. ההתיישבות במזרח ירושלים, יהודה, שומרון, חבל עזה, והגולן היא אכן לא חוקית על-פי אמנת ז'נבה הרביעית. אלא אם מדובר בהתיישבות זמנית לצרכי ביטחון. בכך הצדיקה מדינת ישראל את ההתיישבות בשטחים אלו. עוד סיבה למה הטענה של טרינספור מתיישבי יש"ע מבתיהם היא שקרית. כשהתיישבו שם ידעו שמדובר בהתיישבות זמנית. ואכן, בגולן הוקמה ההתנחלות הראשונה.

למעלה