אל פחד - המומחה הגיע.

leocat

New member
אל פחד - המומחה הגיע.

שמי ליאו, אני כבר 14 שנים ב"תעשייה", והיום אני מנהל מרכז תקשורת להפקות טלויזיה ורדיו. אני מומחה מוכר בכל נושאי הפקת הוידאו (תשאלו את הספקים שלכם) ואני אשתדל לענות לכם ככל שאוכל (במסגרת הזמן הפנוי שאין לי. כל שאלה בנושא עריכה (מקאט טו קאט, ועד פריימיר, אויד, פיינל קאט, imovie, וידאו משיין וכו'), אפטר אפקט, פוסט פורדקשיין, פוטושופ, צילום, מצלמות, תאורה, הפקות DVD, ומופע הקולנוע של רוקי (אופס... סליחה , פורום לא נכון) יתקבלו בברכה. אז קדימה זה הצ'אנס שלכם

pinoki

New member
ברוך הבא... בחור משועשע...

ממש מומחה.... מה זאת אומרת "מנהל מרכז תקשורת להפקות טלויזיה ורדיו"? יש לך דוגמאות...

leocat

New member
אז ככה

באריאל (שהיא נחשבת אגב עיר), יש מרכז תקשורת עירוני המורכב מתחנת רדיו מקומית, המשדרת כ-6-7 שעות ביום לקהילה, ומרכז הפקות טלויזה. אולם חוץ מלשדר תוכניות בערוצים הקהילתיים, כמו כל מתנ"ס, יש לנו את הפרוילגיה של ערוץ מקומי בכבלים. ערוץ טלויזיה שבו אנו יכולים לשדר בחי לתושבים בקהילה. אמנם רוב הזמן אנו משדרים בערוץ את מה שנעשה באולפן הרדיו, ולוח מודעות אלקטרוני, אבל אני נוקט עכשיו בצעדים גדולים, לקראת השלמת חזון של תחנת טלויזיה חיה ונושמת. כמו-כן אני מלמד תקשורת (טלויזיה ורדיו) במסגרת המגמה בתיכון באריאל, שהיא אחת נסיבות להקמת המרכז. ובאשר לשחצנות שלי, היא נאמרה קצת בהומור, וזאת למרות שאני עומד מאחורי הדברים שלי, יש לי מטען ידע גדול ביותר שאני תמיד שמח לחלוק עם אחרים, (זאת אחת הסיבות למה אני אוהב את מקצוע ההוראה). נ.ב. בלי שום קשר, מכיוון שאת גרה ברמת-השרון (והניחוש שלי שלמדת ב"אלון"), מן הראוי שתבואי לראות את "מופע הקולנוע של רוקי" ב"כוכב" ביום שישי.

leocat

New member
שי מי?

אם הכוונה לשי אורני - אז אני יורשו בשנה וחצי האחרונות.

GGOODD

New member
כן... אליו התכוונתי

באמת שמעתי שהוא פוטר, אני מכיר היטב את מה שקורה אצלכם באריאל והייתי שם מספר לא קטן של פעמים. אני מבין שאתה עובד כחלק מחברת המתנ"סים משמע, תחת זאביק או יותר נכון מיכל... בהצלחה בעבודה שלכם שם, יש לכם אחלה מערכת אני יודע שאני הייתי עושה איתה דברים מדהימים...

leocat

New member
לא, אני לא עובד תחת חברת המתנסי"ם

שי פוטר משום שסגרו את המתנ"ס, והעבירו אותו לניהלו של העיריה, הוציאו מכרז לניהול המקום ואני זכיתי. עזוב יותר מדי פוליטיקות, אל תיכנס לזה. באשר למערכת העריכה שלנו (אני מאמין שאתה מתכוון למערכת פריימר עם גרטיס ה-DVREX), אני אישית בכלל לא מרוצה ממנה, ושואף לשדרג אותה בקרוב. היא לא משתווה ל"תותח שיש לי בבית - P4 2400 עם 1G זיכרון וכרטיס X100 של MATROX. מומלץ בחום. ותודה

MaSTeRLou

New member
הX100 הוא הממשיך של RT2000

במקרה? אם כן, ידוע לך על שינויים מהותיים בין השניים (סביר להניח שיש)? אני עובד על הRT2000, שבד"כ מאד מספק, רק שלפעמים חווה בעיות יציבות קלות לאחר התרסקות Premiere (הפעלת נמגנון הRealtime מצריכה הפעלה מחדש של המחשב).

jlavi2002

New member
שאלה ממוחזרת לליאו

יש לי מצלמה אנלוגית אבל אני שוקל ברצינות לקנות דיגיטלית MINIDV. אני גם מעוניין בכל מקרה לצרוב את הסרטים לDVD. שאלה 1- כרטיס CANOPUS ADVC שתומך גם בחיבור אנלוגי וגם ב1394 עולה250$ האם זה כרטיס איכותי? (האיכות במובן של חוסר דגרדציה חשובה לי יותר מכל מיני אןפציות ופעלולים בעריכה) שאלה שניה- האם ניתן להסתפק בתכנת עריכה של מיקרוסופט מובי מייקר.? שאלה אחרונה- האם כדאי לרכוש בנדל שלכרטיס הלכידה שלקנופוס ותוכנת פרימייר 6.5 במחיר 450$ הרבה תודה

ronnymp

New member
בקיצור - המלצות ../images/Emo92.gif .....

מצטרף לבקשה ..... המלצה לכרטיס ביתי טוב לחיבור אנלוגי ודיגיטלי במחיר "בייתי" ברשותי כיום DC30 פלוס מבקש המלצות למשהו משודרג באיכותו - ואם אפשר לציין סדרי גודל של מחיר

SCaToPHaG

New member
תלוי בתקציב

אם הוא נמוך אז למה לא להשאר עם הdc30 (שהוא סבבה) ולהוסיף כרטיס fw פשוט ב250 ש"ח?

MaSTeRLou

New member
כן. יש לו driver קומבינה שכזה

חפש בגוגל. אני לא מזמן מצאתי

ronnymp

New member
אין לו דרייבר ל- XP

וזה חלק מהקטע אבל אם מצאת - אז אולי בכ"ז תפנה אותי למיקום המדוייק
ובכ"ז אני שואל על אופציות ל- "עליית כיתה" על מה אתם ממליצים בכ"ז ? מע' XP עם פרמייר 6 ...... משהו עד כ- 700$ ..... - אבל שבאמת יהיה שווה בהחלט את ההחלפה מ- DC30

MaSTeRLou

New member
אכן אין לו דרייבר רשמי

אבל ישנה קומבינה מסויימת שמסתובבת לה באינטרנט. לי עוד לא היה זמן להתקין אותה, אבל לדעתי לך לנסות. כאן

leocat

New member
תשובה ממוחזרת

אני אישית לא אוהב כל-כך לעבוד עם הכרטיסים של קנופוס, למרות שהם נחשבים אמינים. כרטיס ב-250$, אני לא בטוח עד כמה הוא REAL TIME, כמו הכרטיסים המיקצועיים יותר, אבל אני אבדוק. מכל מקום, כרטיס שהוא גם אנלוגי וגם DV, עם רשיון פריימר ב-450$- הוא עיסקה מצויינת, גם אם תצטרך לרנדר קצת (אני חושב שלזה התכוונת במונח "חוסר דגרדציה"). למרות שאני "שפוט" של כרטיסי MATROX, ואני חושב שהם הטובים ביותר בתחום.

leocat

New member
הבדלים של שמים וארץ

כעיקרון שני הכרטיסים עובדים על אותם עקרונות. גם ה-X100 משתמש באותו CODEC, סוג דחיסה נפלא שהם פיתחו, אשר נותן תמונה איכותית ביותר (כן, ניתן לראות הבדלים באיכות התמונה בין כרטיסים מחברות שונות). אולם למרות שהרעיון שעמד מאחורי כרטיס ה-RT2000 היה מצוין, הביצוע שלו היה די כושל. הוא יצא לשוק עם עשרות באגים, ולקח לחברה יותר משנה לתקן אותם (תבדוק באתר החברה - יכול להיות שיש עידכונים לגבי הכרטיס שלא התקנתה). אבל לאחר שנה יצא ה-RT2500 שהוא בעצם ה-RT2000 רק משופר ובלי באגים (כמעט), והוא כרטיס מצוין. אך, כידוע לך בתחום הזה, לא עוצרים, ולפני חצי שנה הוציאה מטרוקס לשוק את ה-X100 עם יכולות REELTIME מדהימות. לשם הדגמה: ניתן לחבר שני שוטים עם אפקט מעבר בתלת-מימד (שאתה אפילו יכול לחבר אותו), לעשות תיקוני צבע לשוטים, לשנות להם את המהירות, ועוד לשים מעליהם כותרת שקופה, וכל זה ביחד ללא רינדור! אפילו כרומה-קי הכרטיס עושה בזמן אמת! וגם כל המעברים הקלאסיים של פריימר לא זקוקים לרינדור. בנוסף אתה מקבל איתו מספר תוכנות, כמו ה-DVDIT המשופר, להכנת כותרי DVD (זה נקרא בשפה המקצועית DVD AOTERING), או תוכנת דגימה נפלאה, אשר סוקרת את הקלטת שלך, מזהה את נקודות ההתחלה והסוף של כל שוט, מייצרת רשימת לוגין עם תמונות של הפריימים הראשון והאחרון, ודוגמת אותם אוטומטית. והכל בקצת יותר מ-1000$. במקביל, כדי להתחרות ביריבתה הגדולה PINACL, הוציאה מטרוקס, כרטיס דומה בשם X10 המיועד למשתמש ה"עני" יותר (הבדל של 300$ בינהם), שהוא מאין X100 לייט - יש לו אותם יכולות, אבל עם פחות אפשרויות. אתה יכול לקרוא באתר החברה על ההבדלים בין כל שלושת הכרטיסים. נסו ותהינו.

MaSTeRLou

New member
נשמע טוב

תיקוני צבע זה דבר שהייתי מאד שמח שיהיה לי בReal-Time. ככה זה שעובדים עם אנשים שמתעלמים מקיומו של הWhitebalance.

SCaToPHaG

New member
אני יודע שאני נדבק לקטנות

אבל זה ממש מציק בעין... REELTIME = real time AOTERING = Authoring PINACL = Pinnacle אולי עדיף עברית?

למעלה