אל קוארפו......

ושיה

New member
טראוה לאורג´ה

מכירים את האמונה הזו? עד היום כשמדברים אצלנו על משהו רע, ומשהו מתעטש, מיד בא לי לומר לו למשוך באוזן כדי שזה לא יתקיים.

אסתרילו

New member
אל קוארפו......

סטאמוס אבלנדו פור קומידה, וויסטימיינטס, אי מאס קוזאס. אי אל קוארפו? קוראסון=
קאבסה מנו פייה פאצ´ה= פייה של שמנה איגדו=כבד (איכס) אלגואנגה=לשון אוז´וס= מה יפות עינייך דדוס= לשימוש אחרי האוכל סטומגו=קיבה אונייס=ציפרניים סז´ס=גבות קווייאו=שיער (אולי זה בא מזנב סוס-קאוויו?) ימשיך כבודו......

ננש

New member
אסתרילו דה אז איגדו איכס

פיריר לו קון אירניה מטה סבויה ופרשיל סאל מוי סברוזו איגדו של פרה אסתרילו כבד פרה חותכים לקוביות ומקמחים מטגנים ומעל מפזרים בצל סגול קצוץ פטוזליה מלח ופלפל ומגישים מיד מאד טעים . אביאל אל וטנר קולו גרנדה אחרי הארוחה

tsiporganeden

New member
ננש אל פארסר קה נו לו קונוסס

א אביאל, אי אמי לוס דוס טנמוס קולו גראנדה. אי אגורה פור אל איגאדו: דה גאינה: פראיר מונצ´ה סבוייה, מטה אליינטו אל איגאדו אי פראי לו קון און פודו דה סאל אי פימיינטה, מעדן, אלאדו פירה או צ´יפס אי צ´ופה לוס דדוס. אל איגאדו דה לה ואקה מטה לו קון ארינה אי פריאי לו, דספואס מטה לו אן און טנג´רה קון סאלסה סאל אי פימיינטה, אך מראוייה, יו טמיין פריאו פטטה מזמו קומו אל איגאדו אי לה מטו אן אל טנג´רה דה אל איגאדו טמיין סה אזה מוי סאברוזו.

ננש

New member
רורגד טנגו חבר אתי יו טנגו

און קולו גרנדה פין החיפה (גוף ופתאום מופיע משום מקום תחת ...) אי אפשר להתבלבל מאיזה עדה אני. ולאיגדו דמי קה סלסה המטר לטנג´רה ?

RORGAD

New member
ננש נו טה אנטנדי, סלסה אס "רסק

עגבניות" לזה התכוונת?

ננש

New member
רורגד כתבת לכבד הפרה

את מכניסה לסיר ואז מוסיפה לו רוטב אז איזה רוטב ? או שלא הבנתי אותך נכון. תחזרי להודעה שהוספת על האיגדו ותראי למה התכוונתי יכול להיות שטעיתי תודה .

RORGAD

New member
ננש אכן אני עושה רוטב מרסק עגבניות.

אני לוקחת קופדא קטנה רסק עגבניות, מוסיפה כוס מים, כפית מלח, כפית פלפל שחור ורסק מ-2 עגבניות טריות, כל זה אני מערבבת ומפזרת על הכבד, מבשלת על אש קטנה לא הרבה זמן כי כבד נוטה להתקשות כשמבשלים אות הרבה זמן.בהצלחה.

ננש

New member
אסתרילו אפריאיר ציפס סבס

מזמו פריאיר לאיגדו קון (קמח) (לנער את הקמח מהכבד) דספואס מטה סבויה אי פרשיל סאל ופימנטה (אבל צריך לאוכל על המקום אחרת האיגדו סלי פידרה.

ננש

New member
אסתרילו אומפוקו תושמת לב

את מזכירה לי את הבית של אחותי לא רק אבנים יוכלו ורגילים עוד מעט יוכלו גם אותי וכשמגיעים אלי הביתה לביקור רצים יש למקרר עוד לפני השלום ככה יש כאלה שבאים לאכול אצלהם ויש כאלה שבאים אלהם ויודעים שיש קפה ובמקרה הטוב אם יש מצב רוח טוב אז תהיה גם עוגה .

אסתרילו

New member
ננש, דווקא בעוגות אני לא רעה....

וגם לי יש שתי אחיות בשלניות דל דיו. הילדים שלי מתים על האוכל שלהם - אבל רק על האוכל !! אחת מהן בישלה עבורנו בתקופה שלמדתי והם לא שוכחים את זה.

Sarika

New member
אסתרילו, אל קוארפו, המשך -

אומבליגו=טבור,קלקניאל=עקב,ג´ינג´יבס=חניכיים,פארפאראס=ריסים, ג´ינויוס=בירכיים,מאנו=יד,בראסו=זרוע,ספאלדה=גב,טריפה=בטן, נאריז=אף, מושוס=שפתיים,טיינטאס=שיניים,לאדו=בית שחי.....
איך שכחתתתתי
טאטאס = ציצים

אסתרילו

New member
../images/Emo45.gifשריקה הגדולה...

חלק גדול מהאברים בכלל לא ידעתי איך אומרים. מה להגיד לך הפורום הזה משכילני !

למעלה