אל קלפטה -שאלה של אמא

אל קלפטה -שאלה של אמא

שבוע טוב זו פעם ראשונה בפורום כי רק השבוע הבן שלי יצא לטיול של אחרי הצבא כמובן לדרום אמריקה. האמת שאני קצת מודאגת ואשמח אם אקבל קצת הבהרה כאן. ביום חמישי בערב יצא מבואנוס איירס לכיוון אל קלפטה (בתקוה שכותבת נכון) והבנתי שהנסיעה אורכת כ-35 שעות. כלומר עוד 3-4 שעות זה כבר 48 שעות. כלומר יומיים. הוא מאלו שכשיש הזדמנות נותן אות חיים. האם יש סיבה לדאגה. כשמגיעים לשם, איך ההתארגנות בחיפוש אחרי אכסניות? יש לציין שלא יצא לבד אלא עם חברה. תודה מראש

natyh

New member
שאלות אלייך

איך הם נסעו ? האם נסעו באוטובוס, אם כן איזו חברה ? אולי רכב שכור, אם כן מה הטלפון של הסוכנות ? אולי מדובר בטיסה טיסה עם עצירות ביניים ? האם תיכננו לעצור בדרך , ואם כן איפה ? באופן אישי אני לא התקשרתי מעל שלושה שבועות הביתה כי לא תמיד יש מהיכן להתקשר . בהחלט קימת אפשרות שנתקעו בדרך , לצורך זה יש ביטוח נוסעים שוה להתקשר אליהם, וכן יש ביטוח לרכב שכור במידה וכך נסעו . אנחנו העלינו לפורום שתי לוחות מודעות היעד הבא שלי והמלצה על יעד קודם קל נוח שימושי ונותן סימן להורים היכן הילדים נמצאם ואגב בכל מקום כמעט יש אתר אינטרנט, המטילים וההורים מוזמנים להשתמש בו . אגב אין כל בעית אכסניות ברוב הדרך ,אם כי זו דרך שוממת מאד מאות ואלפי ק"מ מיישוב ליישוב , אך מן הסתם הם מצוידים באוהלים ושקי שינה .

תשובות...ממה שיודעת

בלית ברירה לקחו אוטובוס מבואנוס עד אל קלפטה. מה שאמרו לי שלוקח להם 35 שעות נסיעה עד שמגיעים. פשוט פספספו את הטיסה הפנימית, כי לא התעוררו בזמן. הבן שלי מאלו שבכל הזדמנות שיש לו הוא נכנס לסקייפ או שולח מייל או מתקשר דרך הסקייפ. לכן כל כך מוזר שמאז חמישי בערב לא השמיע אות. מקווה שאני סתם דואגת כמה אכסניות יש באל קלפטה?

natyh

New member
לא הרבה

אך אין בעיה אמיתית שם כולם מסתדרים במקום . אך יתכן מאד שהאוטובוס נתקע . אוטובוסים תקועים מתוקנים שם במשך שעות . היתקעות שכיחה מאד ויתכן שהחליטו לעצור בדרך. נסי לברר מיהי חברת האוטובוסים מה הטלפון של הטרמינל בבואינוס איירס , יש להם לחברות רשימת נוסעים ומקומות בדרך כלל דורשים דרכון ורושמים לא צריכה להיות בעית איתור מה גם החברה יודעת איזה אוטובוסים תקועים מי ירד והיכן .

yaelgro

New member
תשובה מאחת שעשתה את הדרך באוטובוס

הנסיעה עשויה לקחת הרבה יותר מ-35 שעות. רק עד ריו גז'גוס זה משהו כמו 35 שעות, ומשם, בהנחה שלא פספסו את האוטובוס לאל קלפאטה(שאגב יוצא 3 פעמים ביום), יש להם עוד 6 שעות נסיעה. רוב המוצ'ילרים משתלים לנוח בין חלקי הנסיעה השונים, ואני מניחה שלמצוא אינטרנט לא נמצא בראש מעייניו של בנך. בכל מקרה, אני מבינה את הדאגה שלך כאמא (ואני אומרת אז אחרי שאני גרה שנתיים כבר בארגנטינה, ואם יום אחד אני לא מדברת עם ההורים הם משתגעים מדאגה). עם כל הקושי, השתדלי לתת לילד את החופש שהוא כה זקוק לו. בכל מקרה, בדרום אמריקה רבים הם המקרים שיש איחורים ועיכובים.

הכל הסתדר

צהרים טובים ושבוע טוב אכן את צודקת בדבריך. לקראת 3 בלילה אצלנו נתקבלה הודעה במייל שהגיעו אחרי לא פחות ולא יותר.....40 שעות נסיעה לאל קלפאטה. לקח להם המון זמן למצוא מקום נורמלי ללינה, כי זה הבן והחברה שלו ולא רצו באכסניה עם מליון איש בחדר. הדאגה נבעה ממקום אחד בלבד, כי הבן אמר "נגיע בשבת בבוקר וניצור קשר כשנגיע". סוף טוב הכל טוב. תאמיני לי שיש לו את כל החופש שבעולם. שבוע טוב לכולם ותודה

natyh

New member
אנחנו לא נשחרר אותך כך סתם

השאלה עדיין באיזה סוכנות אוטובוסים נסעו ? דרך איפה ? אלו דרכים, אלו ערים חלפו בדרך ? אי אפשר לבא לזרוק פצצה וללכת , בבקשה להתאמץ ואנחנו בפורום נעלה לך את המסלול במפה בדרכים + הסבר על הבעיות השונות שבהן יתקלו, הטיול רק החל ובהחלט ימשיך כך אין שם הרבה כבוד לעמידה בזמנים .

ואווו עכשיו התקלת אותי

טוב...מידע שאוכל לספק אספק בשמחה. הרבה לא סיפרו לי כי לפי הדברים שלהם המחירים יקרים אש באל קלפטה ורוב האנשים שנמצאים שם הם מבוגרים שיכולים להרשות לעצמם להוציא מחירים מופקעים. כמו כן גם שירותי האינטרנט יקרים מאוד. ובכן..לעניין...הם הגיעו אחרי לא פחות ולא יותר 40 שעות נסיעה. לא ספקו יותר מדיי מידע כי השיחה הייתה ממש דקה. אחרי נסיעה של 30 שעות הגיעו ל....לא זוכרת את השם. (מתנצלת..בגילי האלצהיימר מתחיל לעבוד) ומשם אחרי המתנה ארוכה לקחו עוד אוטובוס בנסיעה של 5 שעות. מה אגיד לכם......חוויה מטורפת אבל עדיין בגדר חוויה. זהו...מה שאני יודעת שאתמול הלכו לראות את הקרחונים שגם את שמם לא זוכרת. והיום יצאו לטראק של יומיים ששוב לא זוכרת. הבטיחו שאחרי הטראק יעלו תמונות ודיווחים ואז מבטיחה לעדכן אתכם. בקיצור איך הגעתי לחברת האוטובוסים..... דרך כרטיס האשראי שלו שראיתי שהייתה הורדה הבנתי שנסעו דרך חברת andesmar ואז הבנתי שיש להם טרמינל באזור retiro במרכז בואנוס איירס. חברה מסודרת שיש להם אתר מסודר, אבל מה לעשות שבסופי שבוע לא עובדים ואז לא יכולתי לדבר איתם. זהו....עד כאן.... מבטיחה לעדכן מהשטח. לא ידעתי שהפורום מיועד גם להורי תרמילאים. אשמח לעדכן פרטים פיקנטיים להשתמע

natyh

New member
יפה זו החברה

אנדס מאר או בעברית מהר לים שם יפה וציורי החברה יושבת במנדוסה קרוב למעבר הגבול לצילה שם נמצאת המנהרה מתחת להר האקונקוה הגבוה בהרי דרום אמריקה . לא מצאתי דרך להעלות את פרטי הנסיעה ברשת מן הסתם אולי יש בחברות אחרות הם מתמקדים במכירות ברשת של חבילות יקרות. גם כך האתר שלהם שוה יותר ממבט חטוף יש מקומות יפים בארגנטינה ושוה לראותם ולו בתמונות . נשמח לכל עידכון נוסף ואני משוכנע שהורים נוספים בהחלט ישמחו , יש לנו אפילו לוחות מודעות מענינים בענין הזה .

natyh

New member
אתר קצת איטי

ניסיתי לקנות כרטיס מבואינוס איירס לריו גזגוס לצערי .... נכשלתי ונשארתי בלי כרטיס ....
לוקח קצת זמן וקצת קשה לקנות ברשת מניסיון תמידעדיף להגיע לאשנב יש אפשרויות מיקוח נפלאות בתחנה שאין ברשת .

למעלה