אל קעידה והעתיד

סליידר

New member
אל קעידה והעתיד

היום שוטטתי לעצמי בערוץ הביוגרפיות החדש ב HOT, וראיתי פרק על אל-קעידה. גיליתי פרטים שלא ידעתי, או שהיו קצת מעומעמים, וזה היה נחמד לדעת. מצד שני, נראה לי קצת טיפשי איך שהכל התגלגל. אל-קעידה כועסת על ארה"ב מכיוון שבמלחמת המפרץ הראשונה, עירק נכנסה לכווית, וערב הסעודית חיפשה הגנה. בין לאדן הציע לסעודים את הצבא שלו מאפגניסטאן, אך הם סירבו. לאחר זמן מה הסעודים קיבלו את ארה"ב לשטחיהם ומשם ארה"ב ניהלה את המלחמה. זה מאוד פגע בבין לאדן שהמעצמה הזאת של ה"לא מוסלמים" עוברת בשטחים כמו מכה ואל מדינה. כמובן שאלה לא פרטים מלאים, אך התוכנית הציגה זאת בצורה הזאת. אני בכל אופן, לא ידעתי את הפרטים עד כדי כך, ואני דיי בטוח שרוב האנשים בישראל גם לא. הם כנראה פשוט מקבלים את זה שהארגון המוסלמי הזה, "פשוט מנסה להרוג את כל מי שלא מוסלמי" ומשפטים מסוגים אלה. מתוך זה נגררת שנאה מהכיוון השני, וכך עד לדורות הבאים הלאה. האם השנאה הזאת אי פעם תיגמר? לא נראה לי. איך המצב יגמר? מישהו כנראה יצטרך ליפול. דעתכם על מה צופן העתיד בנושא זה?

האיסלאם

היא דת בדומה לדתות אחרות. ודת חזקה עם מנהיגים שאפתנים זה דבר מסוכן. כולנו יודעים את זה. אנחנו יושבים היום על חבית נפץ בעניין היחסים בין המוסלמים לשאר העולם ואל אם יהיה שינוי מהותי ופתאומי החבית הזו תתפוצץ. כמו הנצרות בתקופת מסעות הצלב. וכמו, בקנה מידה יותר קטן, היהדות בתקופת השופטים והמלכים. אני רוצה להדגיש, אין לי שום בעיה ספציפית עם הדת הנוצרית. כמו בכל דת אחרת יש בה דברים חיוביים ושליליים. הבעייה היא מה האנשים עם הכח עושים איתה.

Gilliana

New member
אין לי מושג מה התכנית הציגה כי אין לי HOT

ותודה לאל על כך. יחד עם זאת, מקריאת הדברים - התכנית סילפה הכל והציגה עובדות לא נכונות בעליל. אל קעידה מיסודו הוא ארגון אנטי-יהודי ואנטי-נוצרי, בלי שום קשר למלחמת המפרץ. בן לאדן הכריז על ג'יהאד עולמי ב-1988, הרבה לפני שחלמו על המלחמה. כך שכן - ההגדרה "שהארגון המוסלמי הזה, "פשוט מנסה להרוג את כל מי שלא מוסלמי" ומשפטים מסוגים אלה..." זוהי בדיוק האמת ואין בילתה. ולמרות שויקיפדיה העברית בדרך כלל אינה מקור טוב, הרי שלגבי אל-קעידה לפחות, הערך מנוסח פחות או יותר במדויק. מומלץ לקרוא. מתמיה אותי ש-HOT החלה לשדר תכניות "מרככות" לגבי הטירור האיסלאמי - מפתיע ומדאיג כאחד.

סליידר

New member
לא, אין מה לדאוג

זה לא היה מרכך איסלאם בכלל. הראו את הבעיה בכללותה, ידוע שהארגון הוא אנטי הכל חוץ מהאיסלאם, אך על פי התוכנית, הוגדר שבין לאדן מאוד נפגע שערב הסעודית החליטה לקחת את ארה"ב ובכך הנוצרים חיללו את המקומות הקדושים לאיסלאם. לא רואה בכך ריכוך, התוכנית עצמה במקור היא אמריקאית, ובאה לתאר את המצב בכלליותו. מהשוואה לפרקים אחרים של התוכנית, וספציפית, מדובר על הקמתה של גוגל, אני יכול להגיד (מהכרות עם הנושא בעבר, ספרים וכו') שהם לא מסלפים את האמת, אבל כשיש רק 40 דקות לתוכנית, אי אפשר להכניס את הכל. ובאמת היה אפשר להרחיב יותר, לפחות בביוגרפיה על גוגל.

Gilliana

New member
אבל זה לא מה שאמרת קודם

ולכן גם ציטטתי בכוונה את המשפט לגבי "שונא כל מי שהוא לא מוסלמי" - משום שזה בדיוק המצב, בלי שום קשר לנפגע מערב הסעודית או לא נפגע.

kyle

New member
זה לא יגמר.

סמואל הנטינגטון טען כך בתחילת שנות ה-90 ("התנגשות הציוויליזציות"). אני לא חושב שהוא טועה (כמובן, הוא לא דיבר ספציפית על בעיית אלקאעידה, אבל הכוונה ברורה).

סליידר

New member
ואיך היא תיגמר? אימפריות נופלות לאט, לא?

הגיעה זמנה של ארה"ב?

0Pandemonium0

New member
60 שניות על מלחה"ע השלישית ועל איך היא תיגמר:

ישראל, ארה"ב וקואליציה של מדינות אירופיות יילחמו בסוריה, חיזבאללה, אל-קעידה ואיראן, שיפסידו ויסבלו הרס חסר תקדים. חיזבאללה תפורק, כי לכולם כבר נמאס ממנה. סוריה תיאלץ לחתום על הסכם כניעה עם ישראל, שכנראה יוביל לאחר כמה שנים להסכם שלום. איראן תימנע מכך, ואגב, כנראה שתספוג את הנזק הקשה מכל החברות ב"ציר הרשע". ארה"ב אכן עומדת לפני שקיעה כלכלית ואחרי המלחמה הזו כבר לא תהיה מעצמה, וסין תתפוס את מקומה ותשפיע על העולם, בעיקר בתחומי הטכנולוגיה. משבר עם רוסיה, שתזרים נשק וכסף למדינות ערב הלוחמות. כיבוש איראן על-ידי כוחות נאט"ו, כמו בעיראק, שיכללו בעיקר אנגלים, צרפתים וגרמנים. פולין ואוקראינה יתמכו בנאט"ו ויאבדו את תמיכתה של רוסיה, שתיעזר בבלארוס וסין כדי לעזור לערבים. ישראל תשרוד, אם כי תספוג אבדות קשות ביותר שלא נראו כמותן מאז קום המדינה, ותזדקק לסיוע מסיבי. אני מתחייב לתעד את האירוע.

kyle

New member
קם יורש לטום קלנסי!

מתי יוצא משחק המחשב?

kyle

New member
סופר בסגנון דן בראון,

רק הרבה יותר טכני. אם אתה מכיר את הסרטים "משחקים פטריוטיים", "סכנה ברורה ומיידית" ו"כל הפחדים כולם" - הם מבוססים על ספרים שלו. בין השאר הוא כתב את "סערה אדומה עולה", שמתאר את מלחמת העולם השלישית. אהבתי לקרוא ספרים שלו לפני כמה שנים...

kyle

New member
הוא סופר מתקופת המלחמה הקרה.

אז מן הסתם היא כוללת משהו בסגנון נאט"ו VS "ברית וארשה" שכזו. לא משהו מיוחד מדי. בהחלט לא עדכני. יש את הספר שלו "הדוב והדרקון" שמתאר עימות בין רוסיה וסין בכלל.

0Pandemonium0

New member
רוסיה וסין?../images/Emo6.gif

טוב שלא כתב על איראן נגד סוריה. בחייך, מה שאני כתבתי הרבה יותר ריאליסטי. הסופר הזה לא רציני בכלל.

למעלה