אז אמנם יצא לי לשמוע את השיר
בהופעה האחרונה בבית ביאליק, אבל לא באמת קלטתי משהו מהמילים... ועכשיו, השאלון שלך גרם לי לחפש את המילים של השיר, וקראתי אותו. מכירים את ההתרגשות הזאת, שבהחשפות ראשונית לשיר של רונה? מכירים את הכיווץ הזה, בבטן. את הגוש הזה, שעולה בגרון. את חוסר הנוחות הזאת, נוכח המילים המדוייקות, הטשטוש הקל בראש שמריץ שוב ושוב מילים נבחרות. מכירים את ערפול החושים וההתמסרות המוחלטת- הקריאה השניה, השלישית, הרביעית, רק כדי לאשש שוב ושוב את הכתוב. בקיצור, רעות, הכנסת אותי עכשיו לסערת רגשות ולהתרגשות תהומית. אבל אני מניחה שאני אוהבת את זה, אז תודה! : ] ועכשיו לשאלות: מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר? אם מתעוררת ביקיצה טבעית, אז עוצמת את העיניים לעוד זמן, ומנסה להזכר בחלומות האחרונים שחלמתי... אם מתעוררת משעון מעורר אז מתרוממת, מדליקה את המסך של המחשב, ובודקת מייל.(נו, אני פרקטית) מה כאב הפאנטום שלכם? האחת- היא ההחמצה הגדולה של חיי, שלפעמים כשאני נזכרת בה, זה כואב כל כך- כאילו זה עוד קיים. וגם ההחמצה השניה של חיי, כואבת לפרקים כך. מה אנשים בגילכם אוהבים לעשות ואתם לא? לאחרונה ממש הזדקנתי, ואני כבר פחות אוהבת לצאת לבלות ולהתפרע- מוזר לי קצת. חוץ מזה, אוהבים להשתכר- ואני לא ממש. מה אתם עושים סתם מכוח האינרציה? חיים? כל החיים זה סתם מכורח ההרגל, לא כן? מאמינים שלכל דבר יש סיבה? לא שלכל דבר יש סיבה, אבל כן שכל דבר מוביל למשהו- פשוט כי זה הגיוני, והריי, דברים שקורים הם אלו שמניעים את החיים. איך אתם אוהבים להעביר את הזמן? חברים. טיול נחמד. לקרא. לא יודעת, יש מלא דברים. עם מי אתם מדברים כל יום? עם אמא, כי היא מכריחה אותי... חח אבל לצערי, בתקופה הזאת אין מישהו קרוב ויומיומי מספיק. יש לכם דגים בבית? לא. מה אתם עושים בלי לקבל תמורה? מקשיבה [למרות שכן מקבלים על זה תמורה כלשהי, חברות... לא יודעת... ] אתם מעדיפים שגרה או חוסר שגרה? שגרה. הכי נוח בשגרה. מה מנחם אתכם? אנשים. טוב לב. לראות מעשים טובים תמיד מחזיק אותי ומחדיר בי תקווה. יש לכם כבלים או לווין? לווין את מי האיש מהשיר הזה מזכיר לכם? אבא של חברה שלי :/ [כל כך עצוב :/ ] "תן לי סיבה להאמין שהעצב יש לו סוף...?" הלוואי שיגיע היום שגם אני אוכל ככה להאמין. עובדת על זה. מה אתם יכולים בלעדיו, אבל מעדיפים שיהיה לכם? אוטו? מה חונק אתכם? דמעות הפרידה. מי המשורר האהוב עליכם? ואוו- קשה. משורר זכר דווקא? (אני דווקא מעדיפה את הנשים)... אני חושבת שנתן יונתן ויהודה עמיחי [למרות שיש עוד כל כך רבים וטובים- ביאליק, אלתרמן, פן... אוךךך אני אוהבת שירה : ] לאיזה סימן אתם מחכים? לא מחכה לסימנים.