אל תהרגו אותי אבל איך להכין אספרסו עם קומקום?

adaman667

New member
אל תהרגו אותי אבל איך להכין אספרסו עם קומקום?

יש לי אספרסו, קומקום ומים. אני יודע שזה לא אידיאלי בלשון המעטה. אבל איך להוציא בכל זאת את המיטב מהציוד הנ"ל?
כמה אספרסו שמים וכמה מים?
תודה.

גלעד7142

New member
לפני שתיצלב

אספרסו זו צורת הכנה ולא סוג של קפה, בכל מקרה תצטרך לקנות איזה סוג של מכשיר שתוכל להכין איתו אספרסו אבל לא תוכל בעזרת מה שברשותך עכשיו.
בברכה
גלעד

dudi4321

Active member
מינימום והכי דומה זו מקינטה בריקה של ביאלטי

בקומקום עושים קפה שחור. זה שכתוב אספרסו על השקית לא אומר שיצא אספרססו. לדעתי בלי להבין איטלקית זה קשור ללחץ=press ובקומקום אי אפשר להגיע ליותר מאטמוספירה אחת. לאספרססו צריך בערך 10-8 אטמוספרות.

Lechoke Lames

New member
לא ממש.

התוצר של מקינטה (כולל בריקה) לא דומה לאספרסו. במחיר דומה לבריקה אפשר לרכוש Handpresso שכן נותן תוצר דומה (ובאופן אישי אפילו עדיף על הרבה מכונות אספרסו).

Lechoke Lames

New member
אין לי קשר לאף יבואן (לצערי)

מה שכן יש לי זה בריקה ו-Handpresso (ועוד הרבה שיטות הכנת קפה אחרות). אני מדבר מניסיון, ואתה?

Lechoke Lames

New member
אני חושב שרב השוני על הדימיון

בניגוד ל-Handpresso שמוציא קפה שהוא ממש אספרסו. גם המבנה וצורת ההכנה (דחיסה עם טאמפר של קפה טחון דק) דומה יותר לזה של מכונת אספרסו.

אגב, לשניהם יש מקום בעיני. אני משתמש בבריקה לאחר טיולי אופניים בארץ, ומשתמש ב-Handpresso בנסיעות לחו"ל. אני אמנם מעדיף את התוצר של השני, אבל הוא מעשי רק כשמכינים קפה לאחד, לפחות כשמדובר בקפה טחון טרי. עם פודים יש אמנם סיכוי להכין קפה בזמן סביר ליותר מאחד, אבל עד כה מה שקיבלתי עם פודים נע בין איום ונורא (בריסטו) לבינוני (מאורו). נראה לי שהניסוי הזה נכשל ושבנסיעה הבאה אקח שוב את המטחנה הידנית ואת הפולים שלי.

knappertsbusch

New member
שניכם צודקים וטועים בו-זמנית

באיטלקית זה אך ורק אספרסו, האות X לא קיימת בשפה האיטלקית.
מה שכן, במילה אספרסו מסתתרים גם "לחץ" וגם "למהר",
סביר יותר להניח שהכוונה המקורית הייתה זריזות ההכנה, ולא הלחץ.

מן הסתם, לעולם לא יהיה פיתרון חד-משמעי לתעלומה,
במיוחד לאור העובדה שהאיטלקים בכלל משתמשים במילה "קפה" כדי לציין אספרסו,
ובמילה "מוקה" כדי לציין קפה שמקורו במקינטה. אה, והם בכלל לא משתמשים במילה מקינטה.
יאללה בלגאן!

לפחות אנחנו יכולים להתנחם בכך שלפחות ארץ המוצא של הפטנט ידועה ומאושרת ב-100 אחוז,
עוד לא נמצא משהו מקביל בשבט סיני קדום.

davesh

New member
אני חושב שאתה טועה לגבי המקינטה ...

אמנם פירוש המילה מקינטה באיטלקית הוא מכונה קטנה, אבל אם תחפש באי-ביי האיטלקי macchinetta moka, הוא ימצא לך מקינטות, ובתיאור של המוצר תראה שכתוב macchinetta.

לוגלו

New member
מפתיע

זה ממש מפתיע שאם תחפש מילה מסויימת אז היא תופיע לך בתיאור המוצר

הייתי תקופה יפה באיטליה וכל מי שאמרתי לו "מקינטה" לא הבין במה מדובר. ברגע שאמרתי "מוקה" הבינו.

למעלה