אל תהרגו אותי אבל...

תמרי35

New member
אל תהרגו אותי אבל...

אחרי ההופעה בחוצות היוצר , תחושה שהסתובבתי איתה בכמה הופעות אחרונות התחזקה בי והתגבשה לכדי דיעה מוצקה - יש בעיה בפלייליסט או בסדר שהוא מוצג אני אסביר למה אני מתכוונת - בכמה הופעות שהייתי לקח לקהל המון זמן ( לפעמים עשרים דקות / לפעמים אפילו יותר) עד שהוא נכנס לתוך ההופעה וניסיתי לחשוב למה זה. יכול להיות שלכם זה לא נראה כי אתם מכירים את כל השירים של מאיר ואוהבים אותם מאוד אבל חבר'ה שהם פחות אממ מכורים נראה לי נקלעים לבעיה. הפתיחות בד"כ זהות אז כנראה משהו בסדר הזה הוא בעייתי. אני לא יודעת מה כן אמור לעבוד אבל אין ספק צריך לשנות משהו ( הרגשתי את זה מאוד בחוצות היוצר שם הקהל נכנס להופעה רק בגשם!!). דבר נוסף - שאולי הוא לא משקף לגבי הופעות אחרות - אני חושבת שבהופעות המוניות כמו בחוצות היוצר אי אפשר כ"כ לשים שירים לא מוכרים כמו איימי ( יסמין אל תהרגי אותי) בטח ובטח שזה בתוך ההתלהבות שאחרי שירו של שפשף... שלא תבינו אותי לא נכון היה לי מדהים ונהניתי בטירוף אבל היו כמה דברים שהפריעו...\מה דעתכם ??

איף

New member
זה בסדר,

יכול להיות שאת צודקת. לא הייתי שם אז אני לא יכולה לשפוט, אבל רוב האמנים באמת שרים בהופעות מהסוג הזה את השירים היותר מוכרים שלהם, אבל מכניסים פה ושם שירים פחות מוכרים - כדי שהקהל ילמד להכיר ולאהוב אותם. גם נשמע לי (לפי הפלייליסט) שהוא התאים את השירים למקום ולאווירה - ככה זה נשמע לי לפחות מהתיאורים שלכם. אבל כן, לרוב עדיף לשיר שירים מוכרים באירועים כאלה. ובכל זאת - ההפתעות בפלייליסט בהופעות של מאיר מוסיפות המון, והוא ממשיך לחדש ולסקרן את הקהל שלו....
בקיצור- מסכימה חלקית

honey pie1

New member
מבינה למה את מתכוונת...

למרות שאני באופן כללי אוהבת את ההופעות היותר אינטימיות של מאיר, אז אולי גם זה תרם לתחושה הזאת שלך...

Growler

New member
יש משהו במה שאת אומרת. אבל...

להגיד לך את האמת, בכל הופעה שאני נמצא, אני תמיד, אבל תמיד מתבאס כששרים שירים שאני לא מכיר, אני אף הולך קצת לאיבוד. זה כמו כשיש לך דיסק חדש שאת מאוד מאוד אוהבת, אבל שתאכלס, את תמיד שומעת את אותן 3 - 4 שירים שאת מכירה. אני לא חושב שצריך לשים בפלייליסט רק שירים מוכרים. ככה לא נתקדם לשום מקום. להיפך, כשהוא שר שיר שלא היכרת, זה ההזדמנות שלך לבדוק איך הוא, ואם את אוהבת אותו באמת, בהופעה השנייה כבר יישמע יותר טוב, אולי אפילו תשירי את הפזמון קצת. בקשר לאנשים שמגיעים פעם ראשונה להופעה, יש לי שני דברים לומר. 1. בפעם הראשונה שהייתי בהופעה של מאיר, אני אשקר אם אני אגיד שידעתי מי הוא. אז כן, שמעתי את השם שלו לא מעט, וכן, הכרתי 2 - 3 שירים (למרות שבינינו, בכלל לא ידעתי שהם שלו). כדי להקשות יותר, אני לא אדם שנותן צ'נסים כשמדובר בשירים חדשים, הם צריכים לחרוש עליהם מלא ברדיו ובטלויזיה עד שייכנסו לי למודעות, אבל בהופעה שלו היה אחרת לגמרי, הוא פשוט הקסים אותי, לאו דווקא בשירים המוכרים (שאז מאוד הופתעתי לגלות שהם שלא
) הוא תפס אותי דווקא בזכות השירים השקטים. כשמדובר בליצור אווירה אינטימי, פשוט אין עליו. גם כשנמצאים באולם ענק ויושבים כמה מאות מטרים ממנו, עדיין מרגישים כאליו הוא יושב לידך צמוד ושר איתך. 2. אם תרשו לי לסתור את עצמי ואת כל מה שאמרתי, לי הייתה חוויה סוף הדרך, אבל בינינו, לפני שהולכים להופעה (בכלל, לא רק של מאיר) רצוי כן להכיר יותר מ-4, 5 שירים וזאת כדי לא ללכת לאיבוד. לסיכום אני אתחנף קצת ואומר שהשירים של מאיר הם שירים שלעולם לא מתעייפים מהם, הוא לא זמר שבא והולך לפי מה שבאופנה, הוא כל הזמן מחדש ואין הלהיטים שלו מתחלפים, אלא רק מצטברים. נורא קשה להרכיב הופעה של שעה כשיש לך קהל בגדלים שהוא נוהג לאסוף וכמות של להיטים ומספיקים להרבה שעות של מוזיקה. אז נכון שיש כמה שירים שכולנו אוהבים, אבל אני בטוח שאם ניקח את כל האנשים שהיו בהופעה ונבקש מהם להרכיב את הפלייליסט המושלם, אנחנו נקבל כמה עשרות (אם לא מאות, תלוי איפה ההופעה) רשימות שונות ומשונות. רק לפני כמה ימים התבקשנו לבחור כולה 5 שירים והיה לנו נורא קשה, על פי כמה וכמה כשמדובר בשעה וחצי של מוזיקה
אז זהו, סליחה על החפירה המשעממת, אבל פשוט קיבלתי רושם מההתכתבות ש-"בגדול" אנחנו רוצים שהוא ישנה את אופי ההופעות שלו, ומאוד חששתי שגם הוא יקבל את הרושם הזה. אני לא רוצה שזה יקרה, אופי המופע הוא זהה לאופי האמן, וזהו אמן שגם לו יכולתי לא הייתי משנה בו כלום (ואגב, אני מאוד מאוד ביקורתי בקטע הזה).

חמדמדת1

New member
קודם כל חפירות בענייני מאיר זה תמיד כייף

אז אל תתנצל. אני מאוד אוהבת כשמאיר מחדש ומפתיע אבל כמו שאמרת רוב האנשים הולכים לאיבוד כשיש שירים שהם לא מכירים ואז יש חשש שהם לא יגיעו להופעה הבאה . ורוב האנשים לא מכירים את כל השירים של מאיר ( וב"ה יש הרבה!!!) אני חושבת שלציבור הרחב ולא המעריצים הרציניים אם תשאל אותם לחמישה שירים של מאיר אני דווקא בטוחה שתקבל רשימה זהה לפחות בארבעה שירים. אז כשלוקחים שירים לא מוכרים- מבחינתי זה הכי טוב - אבל צריך לקחת בחשבון שיש פה סיכון.

Growler

New member
זו בדיוק הבעיה

"אני דווקא בטוחה שתקבל רשימה זהה לפחות בארבעה שירים" נכון, ארבעה שירים וגם נכון שבכל הופעה שלו תמיד יש ארבעה או חמישה שירים שכוווולם מכירים אבל להופעה צריך הרבה יותר מארבעה שירים

חמדמדת1

New member
שבוע טוב.נכון שבהופעה צריך יותר מארבעה שירים

הנקודה שלי הייתה שבהופעות לציבור הרחב צריך לשים את השירים הכי מוכרים ( הארבעה שירים זה ביטוי לייצג את השירים המוכרים..)

איף

New member
למרות כל הסתירות ../images/Emo6.gif

אני מסכימה איתך. ואגב הסתירות האלה הם גם חלק מהאופי של האמן במקרה הזה. אמן בלי שינויים והפתעות לדעתי הוא חסר אופי. אז אולי באירועים מהסוג של חוצות היוצר כדאי להיות קצת מיינסטרימי כדי שכולם יוכלו להתחבר.... אבל קשה לי להגיד שאני מאוכזבת מכך שהוא לא מיינסטרימי.... יש לנו מיינסטרים בכמויות בארץ הזו - ואני לא אנקוב בשמות של אמנים ולהקות אבל אני בטוחה שאתם יכולים לחשוב לבד על כמה דוגמאות.
אבל זו רק דעתי

ms pizza

New member
אני חושבת שטוב שמאיר לא מיינסטרימי...

זה אפילו מדהים בעיניי- זה באמת גורם לו לעשות את מה שהוא אוהב הכי-ומרגישים שכל מה שהוא עושה זה בשלמות ( גם אם זה אומר לנגן מנגינה לא מוכרת באמצע ההופעה שלא קשורה לכלום..) - זה מה שאפיין אותו תמיד אבל------ נראה לי שצריך לחשוב באמת מתי אי אפשר לא להיות מיינסטרימי או לפחות צריך לחשוב על המינון של החידושים בהופעות ומתי זה מתאים או אפילו באיזה שלב בהופעה / עם איזה קהל וכו' וכו'ק וכו'.. נראה לי שהבנתם את העיקרון... בקיצור לא תמיד זה אפשרי.

zepple

New member
עכשיו תורי

היי, אני חדשה פה. איך הגעתי לכאן? הייתי בהופעה של מאיר (לפני כמה חודשים). בפעם הראשונה. כ"כ נהניתי, אפילו שלא הכרתי חלק מהשירים. חזרתי הביתה מההופעה ורציתי לשמר את האווירה שהיתה שם אז חיפשתי שירים שלו באינטרנט, והגעתי לכאן. אני מסכימה עם מה שתמרי35 אמרה, פשוט כי אני, בניגוד למעריצים הכבדים, ישבתי מאחורה (מה לעשות..הגעתי בשניה האחרונה), וראיתי איך אנשים קמים והולכים. עובר עוד שיר, והשורה מתרוקנת לה לאיטה. הבנתי אותם, השירים לא היו כ"כ מוכרים. הוא השאיר אותם לאמצע-סוף. ושמעתי אנשים בשורות מאחוריי שהתלוננו שהשירים לא מוכרים (אפילו ניסו לצעוק לו...) אמנם בהופעה במעבדה חלק ניכר מהשירים היה לי חדש, ועדיין אהבתי את המוזיקה, אהבתי את האווירה. הסאונד נשמע אחרת במקום אינטימי וסגור. ולשמוע פעם שניה (בחוצות היוצר) זה תמיד יותר כיף. בסוף ההופעה נזכרתי בפורום כי עברתי ליד הבמה וראיתי בחורה מבקשת את הרשימת פלייליסט מההופעה, והיה לי ברור שהיא מהפורום... (יפה וחמודה, אגב) מיד כשהתיישבתי באחת השורות מאחורה (למה לא היו מסכים??), איזו אישה מאחוריי אמרה לבן-זוגה "זה כמו לראות הופעה בטלויזיה". ואי, איך התבאסתי...כי היא כ"כ צדקה.... מה שאני אוהבת בהופעות חיות זה להסתכל על הנגנים, לשמוע את האילתורים שלא קיימים בגרסאות המוקלטות ושמראים את כשרונם האמיתי. ובעיקר, להרגיש את הדינמיקה שעל הבמה. ולכן, אני מקנאה בכל אלו שהשקיעו ועמדו ברחבה מקדימה, בעיקר על זה שיש להם כוח לעמוד על הרגליים במשך שעה וחצי-שעתיים. אז אני משערת שאני היחידה שמסקרת את ההופעה מהשורות האחוריות, אני יכולה להגיד שאחד הרגעים העוצמתיים בהופעה היה בשיר "שירו של שפשף". בבתים הכל היה חשוך, ואז בפזמון-התאורה על הקהל עלתה וכל "רחבת הכבדים" קפצה ביחד (כמאמר השיר...), במיוחד גוש ספציפי שעמד ממש מקדימה, מצד שמאל של הבמה...(מתערבת שזה אנשים מכאן). אני מסכימה גם לגבי זה שמאיר עשה שינויים דרסטיים מדי בשירים. בשיר "לב סדוק" זה הציק לי, פשוט צרם לי באוזן, כי לא התאפסתי על הטון הנכון, אבל ברגע שעליתי עליו, זה היה מדהים! קלטתי ש*אני* שרה את השיר, *אני* הסולנית, ומאיר עושה לי קול שני! נפלא! מעולם לא חשבתי שאהיה זמרת...

איף

New member
קודם כל, ברוכה הבאה ! ../images/Emo140.gif

אז בסופו של דבר איך את מסכמת את ההופעה בחוצות היוצר?
לגבי שירו של שפשף , גם אני תמיד אמרתי שזה החלק הכי עוצמתי בהופעה. נכון שיש למאיר שירים מרגשים וקורעי לב, אבל משהו בשיר הזה, שהוא כל כך מוכר ומדבר כמעט לכל מי שאני מכירה ואני בטוחה שגם להרבה שאני לא מכירה ....משהו בו גורם לכולם להתעורר בבת אחת - לשיר אותו, לרקוד, לצעוק..."ללכת יחד אל האור". יש בשיר הזה את השילוב המושלם של קצב , מילים מדהימות , תקווה, אחדות...זה שיר שמאד קל להתחבר אליו. זו הפרשנות שלי לעוצמות של השיר הזה
אגב, אני חושבת שאנשים שקמו והלכו באמצע, לרוב הם אנשים שבד"כ לא נשארים לראות הופעות עד הסוף כשיש אטרקציות אחרות מסביב
לא לכולם יש סבלנות לזה. אבל כמו מה שהבנתי ממך - היה שווה להישאר, ומקווה שלפחות אלה שבחרו להישאר הרגישו כמוך כשהם מצאו את עצמם מבצעים דואט עם מאיר!

ms pizza

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה!

נכון,אנשים שלא מכירים את השירים באמת אחרי כמה זמן מתייאשים והולכים..נראה לי שזה בדיוק מה שתמרי ניסתה לטעון - שעדיף לפתוח עם השירים המוכרים ואז אנשים נהנים וירצו גם להקשיב לשאר השירים , אלו שהם פחות מוכרים... האמת שאחד החברים שהיה איתנו באמת הלך להרקיד את החבר'ה שהיו בצד שמאל של הבמה - הם באמת השתוללו שם. פעם הבאה תבואי מוקדם ותצטרפי לרחבה-זה באמת הכי כייף-מה את אומרת??(אני זוכרת הופעות בצוותא ומקומות אחרים שזה מבאס לשבת כל ההופעה בכל מקרה סחטיין על הקריירה החדשה ושוב ברוכה הבאה!!!

zepple

New member
רציתי להגיד

שאני מבוגרת בשביל להשתולל ברחבה אבל אז ראיתי שאני די צעירה בפורום.... בסוף ההופעה גיסתי שהיתה איתי באמת נעמדה והתחילה לפזז להנאתה, אני הרגשתי לא נעים להסתיר לאלה שישבו אחרינו (ובעיקר לא נעים לענטז מול עיניהם של זרים) אז הסתכלתי לצדדים לחפש פינה לא תפוסה שאפשר לפלוש אליה אבל הכל היה מאוכלס... וגיסתי רצתה שנרד למטה לרחבה ואני כמו מפגרת סירבתי.... (כי חששתי שלא נראה כלום חוץ ממלא אנשים שידחפו אותנו בדרך שלהם החוצה) קריירה חדשה? את מתכוונת למה שכתוב לי בכרטיס?

איף

New member
אין דבר כזה מבוגרת מידי בשביל להשתולל ברחבה

אני מאד נהנית לראות אנשים מבוגרים (לא שאני יודעת מה גילך
) קופצים ומשתוללים בהופעות. גיל זה רק מספר. וואו, אני כותבת כמו זקנה בת 90, או שנדמה לי?

Growler

New member
אני לא מבין

לפי הכרטיס האישי את בת 25, לא???
אני מרגיש שפספסתי משהו

למעלה