אל תזלזל בקונספט הרפואי של צה"ל...

אל תזלזל בקונספט הרפואי של צה"ל...

ידידי, אתה מזלזל מידי מהר בקונספט הרפואי של צה"ל. לפי דבריך משתמע שקראת את כל התו"ל של צה"ל, אתה שולט בו היטב ורק הם עצלים/טפשים/לא מבינים... גם לי יש ביקורת על חר"פ, אולם אתה שוכח שיש הבדל ענק בין התפיסה הצבאית (CTLS) לתפיסה האזרחית (של מד"א- PHTLS, ATLS), האם חשבת מהם המתווים? מה משך השהות של חובש מד"א אם הנפגע ושל החובש הקרבי בצה"ל עם הנפגע??????? רבותי, בפורום הזה כותבים אנשי מד"א (גם אני נמנה עליכם ואת חלקכם הדרכתי), המשתלחים מהר ובבטות שאינה ראויה כלפי צה"ל, אל תמהרו לשפוך את דמו של חר"פ וצה"ל... סצנה קלאסית - חייל שנורה בירכו, האם ניתן לבצע scoop&run תחת אש תופת? כשגם המסוק לא יכול להתקרב???? מה עושים???? מפנים? לאיפה? ביה"ח נמצא במרחק שעתיים במקרה הטוב! מי נותן מענה בינתיים? - נכון, אנשי הרפואה הצה"ליים: הרופא, החובש הקרבי... שחונכו עפ"י תו"ל צה"ל. במד"א אמרו פעם - בטיחות קודמת לכל! המתווה שלום - אך במתווה מלחמתי זה בתוקף? לא! נכנסנו לזירות פיגוע, פיצוץ, נפילות וכיו"ב... יצאנו משם בהקדם האפשרי. לא כל-שכן בצה"ל??? מלחמת לבנון 2 הוכיחה את דבריי. תנו כבוד לצה"ל !!!!!!!!!

EagleEye

New member
אם דיברת אליי, ולכל מי שקרא

את ההודעה שלי: קודם כל, היא נכתבה בהומור יחסי, ותוכלו להבין זאת על פי ההודעות בהמשך..אם פגעתי במישהו - אני מתנצל. לאחר מכן, אינני מזלזל כלל בקונספט הרפואה של צה"ל, אינני מנסה להתערב - עניתי רק שאלה פשוטה שנשאלה בפורום - למרות שאם תשאלו אותי איזו החייאה תהיה יותר יעילה - 1:5 או 30:2 אגיד לכם בבטחון שבהחייאה הדבר החשוב ביותר הוא העיסויים, וכיום זה ידוע לכל (אני חושב
)

עמיחי נ

New member
בהמשך לשיחת מסדרון הקצרה שלנו היום

עד שבאו בטענות אלי למה אני הולך ברגל מת"א לרעננה ולא מספר לאף אחד על זה(מי חשב שיערבו משטרה).. בצבא הדברים מתנהלים אחרת,המקרים שונים שיטת הפינוי שונה וגם שיטת הטיפול בהתאם למקרה. בקרבות לא חוברים עם הנט"ן וצ'יק צ'ק הפצוע בביה"ח,אחד הדברים הבעיתיים בקרב הראשון בבינת ג'בל היה העובדה שבמקום לנהל קרב של תפיסת שטח ויעדים הכוח שם התחיל לנהל קרב חילוץ לפצועים, במקרים שבהם מחכים עם העברת הפצועים לעורף יש את כל המערך של חיל הרפואה שכולל את החוליית החייאה קידמית ושאר ירקות שבזה אני ממש לא מתמצא(לפי מה שהבנתי אבי הורן הוא זה שיוכל לתת לך הסבר ממצה לגבי זה..אם לא חכה שבוע ואני יוציא מבנדוד שלי או מישהו אחר מה הולך שם בלבנון עם הטיפולים). אני הבנתי גם מחובשת צבאית שהשתלמה בתחנה שבפציעות של חיילים שנמצאים בבריקרדיה קשה אפשר להתחיל עיסויי לב(כאשר יש דופק איטי מאוד ולחץ דם נמוך).

EagleEye

New member
גם במד"א

במבוגר - ברדיקרדיה = מתחת ל60 בדקה. בדופק איטי ביותר, מתחת ל30 אם אני זוכר נכון - תעשה עיסויים

עמיחי נ

New member
מה מתחת ל60..?! השתגעו שם?

אני יכול להביא לך כמה אנשים שמחזיקים דופק של 60 ופחות כדופק מנוחה, וזה לא בגלל בעיה לבבית כלשהי שגורמת לבריקרדיה. זה כמו שבקורס 60 שלי אמרו לי שמי שיש לו דופק של מעל 200 מת..אז הבאתי תוצאות של הבידקות כושר שלי שהחזקתי לכמעט דקה דופק של 235..

EagleEye

New member
נכון.

גם אני מכיר אנשים שחיים עם דופק 56. אבל זה נדיר ובבן אדם נורמלי זה נחשב ברדיקרדיה. דופק 30 הוא כבר סופני בדרך כלל

הדבר אינו כה נדיר

אצל מרבית האנשים העוסקים בענפי ספורט בהם נדרשת סיבולת לב-ריאה גבוהה במיוחד, ישנו דופק מתחת ל- 60 ובמקרים לא מעטים ספורטאים יורדים גם מתחת ל- 50 במדידה בשכיבה. לפני שקובעים בריקרדיה יש להתייחס לגיל האדם (ככל שהאדם צעיר יותר הדופק מהיר יותר ולכן עם יש ילד בן 10 עם דופק 64 יש לו בריקרדיה) ולכושרו - אם נראה כאשר מגיעים למקרה אדם שמן במיוחד והיה לו דופק מתחת ל- 70 אז סביר להניח שתהיה לו בעיה, אולם אם נגיע לאדם העוסק בספורט ויש לו דופק מתחת ל- 60 ולחץ דם תקין (לספורטאים על פי רוב ההפרש בין הלחץ הסיסטולי לדיאסטולי המעיד על תפוקת הלב גדול מהממוצע) לא נאבחן בריקרדיה.

למעלה