אל תחמיצו את ההזדמנות הזו

p_nurit

New member
שעת אירוח עם ח"כ אילן גלאון

לראשונה , יתארח חבר הכנסת אילן גלאון בפורום אינטרנטי ויענה בזמן אמת לשאלות הרבות של 600,000 הנכים בארץ. מדובר בהזדמנות נדירה לציבור עצום לפנות באופן ישיר לחבר הכנסת אשר מייצג את ציבור הנכים. הנכם מוזמנים לשאול שאלות. תכינו שאלות מראש אז תדאגו להכנס לפורום נכים - YNET- ביום חמישי בשעה ארבע !

p_nurit , תודה על המידע. מציעה

להכין שאלות ולהעביר לנורית לפני הרעיון כדי שתוכל לרכז את הנושאים כך שישאר זמן לעלות בפורום שלה מכסימום שאלות במינימום זמן. נורית שיהיה בהצלחה.

p_nurit

שאלה ראשונה אולי משרד הבריאות הוציא מכרז לציוד רפואי. במכרז זכתה חברה אחת שתהיה הספקית של הציוד ישירות לביתו של מי שזקוק לציוד. מהמציאות בשטח, "לא ניתן לרכוש כסא גלגלים אלא באמצעות ספק של הקופות השונות או יותר נכון ממי שזכה במכרז. מי יכול לשבת בכסא גלגלים שהותאם לו באמצעות קטלוג? אין אפשרות בחירת כסא גלגלים וזו דוגמא אחת מרבות. אין נותן שירות ואין מענה לטלפונים. האם ח"כ גילון יודע שכדי לקבל כרית ישיבה לכסא גלגלים צריך להוכיח שיש פצע לחץ? זו התמצית של התמצית של נושא כאוב זה. אדם שנפגע מסיבה כל שהיא איננו יכול לשבת בנוחות בכסא ש"הותאם לו באמצעות קטלוג"? מבלי לפגוע בזכויות.

p_nurit שאלה שניה

לח"כ גילאון, המוסד לביטוח לאומי הוציא ספר פרופילים חדש. הספר פוגע בעיקר בנפגעים אורטופדיים ובנפגעים במערכת העצבים. מבלי לפגוע בזכויות. מה נעשה כדי למנוע מהמוסד לביטוח לאומי להשתמש בספר זה שירע מאוד את כל מי שנפגעו בתאונות, מחלות פעולות טרור ואיבה ואחרים כאשר ידוע שמרבית הפגיעות הן בקטגוריות אלו? תודה על תשובתך.

היכן מופיע ספר הפרופילים החדש?

תחת איזה שם הוא מופיע? למיטב ידיעתי, ומנסיוני לפני זמן מה הייתי במגעים עם ד"ר ברלוביץ מנכ"ל משרד הבריאות בזמנו של מילוא כשר הבריאות בנסיון להביא לשינוי הפרמטרים הרפואיים המזכים בניידות ולפתוח את הסעיפים ולעדכנם לטובת הנכים. התשובות המלומדות ממנו וממנכ"ל משרד העבודה והרווחה כמו גם השרים (רענן כהן בזמנו) טענו כי הדבר ניתן רק בחקיקה, ולפי מיטב ידיעתי אכן הטבלאות והסעיפים מעוגנים בחקיקה תחת השם חוק המוסד לבטוח לאומי ותקנות המוסד לבטוח לאומי. ******אז איך לכל השדים והרוחות פתאום "מתארגנת" חקיקה ל ר ע ת נ ו ללא כיסוי תקשורתי? היכן המחוקקים? באיזה רשומות פורסם השינוי?********

נעמי נגב מערבי , לא מופיע!

לגמרי במקרה עלו על הנושא שהמל"ל הכין ספר פרופילים חדש. מי שגילה יצא נגד המל,ל כולל מספר עורכי דין והצליחו בנתיים להקפיא את הנושא. לאור כל מה שקורה בשטח, אני חוש שאם לא תהיה נציבות פעילה המל"ל יעבור לספר החדש. כל מי שפגיעתו אורטופדית או נוירולוגית, יקבל 1/3 ממה שהיה מקבל עכשיו. מכוון לזכר ונקבה כאחד. השאלות שהבאתי כאן כדי שיוצגו לחבר הכנסת אילן גילאון מצביעות רק על חלק קטן מהמציאות שמרבית הציבור איננו יודע עליה. על פי חוק חוםש המידע לדעתי יש לחייבים את כל מי שנוגעים בדבר לתת לנו את המידע המכסימאלי לגבי זכויותינו. לדאבוני הרב, המידע לא זמין במרבית המקרים ותמימות הציבור מביאה אנשים למצבים לא נעימים. חומר למחשבה.

לנעמי, ספר הפרופילים היה מיועד רק

לנכי ת. עבודה ולא לנכים כלליים. ממה שאנו יודעים במטה המאבק הספר היה כניסיון לפגוע בנכי ת, עבודה. בביטוח לאומי חושבים שהנכים הללו מקבלים יותר מידי, דבר שהוא משולל כל יסוד לעומת נכי צה"ל. לדעתי אין להפלות בין נכה לנכה באשר הוא. ולכן אנו במטה המאבק נלחמים בממשלה להשוואת תנאים בין כל הנכים. איציק

Avy Sloma

New member
לעניות דעתי - איציק בימקה

ספר הפרופילים מיועד ל- ..... כ ו ל ם. אני חוזר: לכולנו. הוא בא כדי להצר את אפשרויות קבלת אחוזי נכות גבוהים בעיקר של אלה שעדייייןןןןןןןןןןןן מהדסים - מדדים על שני רגליהם. ישנה אפליה ברורה לטובת הפראפלגים. הרתוקים לכסא גלגלים !!! כי כך קבע המחוקק המטומטם... אבי סלומה

איציק בימקה , ספר הפרופילים

מיועד לכלל ציבור אנשים עם מוגבלויות. ללא הבדל בסוג הלקות.

p_nurit שאלה שלישית

לח"כ גילאון אילן. הכנסת דנה לאחרונה בהוצאת הוועדות הרפואיות מידי המוסד לביטוח לאומי. מבלי לפגוע בזכויות. מה אדוני מתכוון לעשות כדי שנושא יבוצע הלכה למעשה לאור הוועדות ? הוועדות נכון להיום, מורידות לאנשים קטועי גפים אחוזים מ- 80 אחוז שנתנו במשך שנים רבות ל-40 אחוז? מדוע? פתאום צמחו למשהוא גפים חדשות, הלוואי. תודה על התשובה

p_nurit שאלה 5 לח"כ אילן גילאון

חוק התכנון והבנייה לא מאפשר לקבל אישןר על תקינות הבית או טופס 4 אם המבנה הציבורי איננו נגיש לאנשים עם מוגבלויות. האם לא הגיע זמן לאכוף חוק זה ולהטיל קנסות כבדים למי שאינם עומדים בדרישות? בהמשך, ראוי שבכל בית שניתן להתקין בו מעלית לא יוכלו הדיירים להתנגד. האכלוסייה מזדקנת מחד, פיגועים ללא סוף ואנשים מוצאים עצמם בקומה רביעית ללא יכולת לצאת מהבית. כמו כן יש לחייב את הקבלנים שכל הדלתות ללא יוצא מן הכלל יהיו ברוחב של מינימום 80 ס"מ.

p_nurit שאלה 6 לח"כ אילן גילאון

לאחרונה לפחות באזור גוש דן אופנועים חוסמים מהלך הולכי רגל על המדרכות. בכך גורמים לאנשים עם עגלת תינוקות גיל הזהב וכיסאות גלגלים חובת ירידה אל הכביש. אין חוק האוסר על חניית אופנועים על המדרכה. בתל-אביב התופעה מהווה מפגע משמעותי. האם ניתן ליזום בחקיקה שכל רשות תתקין במספר נקודות בכל רחוב בהתאם לאורכו נקודות עיגון לאופנועים כדי שימצאו מקומות חנייה כמו רכב. במקביל להגדיל קנסות למי שחוסמים מדרכות? חובת אכיפה על הרשויות המקומיות והאחרות גם על אופנועים ומתן קנסות? תודה על התשובה. אתי אברהמי מנהלת הפורום

ADI 52

New member
לאתי אברהמי

מזה זמן רב שאת מספרת על הוועדות שמורידות לקטועי גפיים את האחוזים מ-80 ל-40 אחוז. אשמח לדעת על סמך מה את אומרת זאת.. לפי דברייך רק לקטועים מורידים את האחוזים, דבר שלא מתקבל על הדעת!! האם דברייך מתבססים על עובדות שידועות אך ורק לך..? או יתכן שזה סתם ניחוש גס?? המעניין הוא שבכל פעם שאת מעוניינת להודיע שהוועדות מורידות אחוזים מיד את מוסיפה "לקטועי גפיים" אני מקווה שאכן את מדברת מתוך ידע מוכח.. ולא מתוך רוע לב לגרום לי עוגמת נפש, כי זה לא יקרה.. כבר לא!!

ADI 52

לדאבוני הרב זו המציאות. הובאה בפני גורמים רבים. כולל נציבות שיוויון ועוד. אם יהיה צורך יגיע גם למבקר המדינה. לדאבוני הרב זה לא סוף פסוק. נמצא עכשיו בשלב אחרון של ערעור. מקווה שהנושא הנ"ל יגיע לבג"ץ אם יהיה צורך. בגלל סודיות רפואית, אינני יכולה לפרט. אחת השאלות שהוצגו בפני ח"כ אילן גילאון עסקה בנושא. האם לדעתך הייתי מעלה סוגיה כאובה זו ללא בסיס? מבלי לפגוע בזכויות. אני מניחה שקראת גם את השאלה בנושא ספר הפרופילים. אם הנושא לא יטופל במהרה, כל מי שנפגעים עכשיו בחלק העצבי או ה-אורטופדי, יפסידו אחוזים רבים לעומת מה שהיו אולי מקבלים היום. כאשר המטרה- לא לתת. מדוע שארצה לגרום לך עוגמת נפש????? העלתי כאן את הנושא מספר פעמים בתקווה להתעוררות של כל מי שצריכים לטפל בנושא. לא מדובר רק בקטועים. מדובר בעתיד כולנו!

Avy Sloma

New member
לעדי

ששוחחנו בטלפון כעסת על דבריי. כי איני איש בשורות. כי האמת שלי אינה נעימה, כמו המציאות המרה. כמי שמצוי בועדות השונות, איני רואה תקווה לבאות. היום הקושי רב מאתמול, כי היום הועדות מחמירות... עם כל הכאב המציאות היא מרה, שבעתיים לנכה שאוכל חרה...

p_nurit שאלה רביעית

חוק שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות נחקק ע"י כנסת ישראל. לדאבוני הרב הנציבה התפטרה מתפקידה וכנסת ישראל לא דאגה לאייש את מקומה. לדעתי זו פגיעה קשה בקיום בזכויותינו ובמימוש חוק שיויון זכויות על כל תשעת סעיפיו. מתוך החוק, אושרו רק ארבעה סעיפים וגם הם רק בחלקם. החוליה החלשה היא בנושא החלת חוק חינוך חובה לגבי ילדים עם מוגבלויות ולימודים בבתי ספר רגילים. בשנת 2002 , הגיע זמן שילדים עם מוגבלויות ילמדו בגנים ובבתי ספר רגילים. למעט קבוצה קטנה שהמצב באמת איננו מאפשר זאת. ה"נידוי" מהחברה הוא שמעוות ויוצר פער ובידוד חברתי שאיננו במקומו בעידן החלל והלווינים. כהמשך ישיר, יחס אי שיוויוני של הציבור הרחב לציבור אנשים עם מוגבלויות. גם פגועי נפש בעיקר הצעירים שביניהם, אינם זוכים לסיוע הולם מבחינת לימודים סדירים. אין מקומות ראויים לטיפול למעט מוסדות פסיכיאטרים. מדוע? אוטובוסים נגישים משיטים על הכבישים. אנשים עם מוגבלויות אינם יכולים להשתמש בהם בגלל שאין מי שיעגן אותם למקום. לנהג אסור לקום ממקומו. בכך נמנע יישום החוק. מדוע לא ניתן להעזר במאבטח שיעגן את מי שעולים לאוטובוס ובכך לסיים פרשה עגומה זו? במקביל יש צורך לאכוף בחוק קנסות גדולים למי שחונים בתחנות אוטובוס מחד ולתופסי חניות של בעלי תג ליד בתיהם. האבטלה גדלה והולכת, ציבור אנשים עם מוגבלויות הוא הנפגע העקרי מעצם היותו בעל לקות. האם לא ניתן לחייב בחוק חובת העסקת אנשים עם מוגבלויות ובכך להיטיב עם ציבור זה? אשמח לקבל תגובות. אתי

אני בבית

רבים מאתנו בבית כיוון שהציבור רואה בנו סליחה על הכינו, "מטרד". לדעת פרנסינו ולדעת חלק נרחב מהציבור מי שנולד עם "לקות" או ה"לקות" נרכשת בגלל סיבה זו או אחרת איננו מסוגל לתפקד או לחיות חיים מלאים. הוא חולה במחלה מידבקת " מצורע " "הדיוט" והחברה " לא רואה, לא שומע, לא מדבר" עד שחוק חינוך חובה לא יכיל ילדים עם מוגבלויות בגני ילדים רגילים, לא רואה שיחול שינוי בתפיסת הציבור. ללמוד לקבל את השונה זה בדיוק כמו ללמוד לומר שלום ותודה. הציבור חי באשליה. חס וחלילה. "לי זה לא יקרה" היום העולם הוא של הצעירים בריאים בלבד, כאלו שאינם רואים מה מתרחש סביבם. אני מסכימה אתם מצד אחד. כך אפשר לשרוד. מצד שני, זו המציאות שקיימת על פני כדור הארץ. החברה שלנו אגואיסטית. לכן רבים מאיתנו ללא עבודה וכל מה שקשור בכך. לא משנה עם אנחנו מוכשרים ביותר או זוכים במכרזים. החברה שלנו צריכה ללמוד כיצד הגיע הוקינג הגאון למה שהגיע. כיצד הציבור מתייחס לבעלי צרכים מיוחדים באירופה וארצות הברית. שם יש לאנשים עם מוגבלויות זכות לחיות בכבוד בזכות ולא בחסד. בארץ שלנו אין לנו עדין את הזכות הזו. חומר למחשבה.

למעלה