אל תיתן לי להוליך אותך שולל.....

אל תיתן לי להוליך אותך שולל.....

אנא, שמע את אשר אני לא אומר אל תיתן לי להוליך אותך שולל, אל תיתן למסיכה שאני חובש להוליך אותך שולל, משום שאני אמנם חובש מסיכות, מסיכות שאני פוחד להסיר. למדתי להעמיד פנים, אך אנא, אל תלך שולל. אני יוצר את הרושם שאני בטוח, שהכל בהיר ושלם אצלי, בחוץ ובפנים, כאילו שהחיים שקטים ואני שולט , ואין לי צורך באיש. אל תאמין לזה, אנא, אל תאמין! על פני השטח לא ניתן להבחין, פני השטח הם מסיכה, מסיכה המשתנה תמיד. מתחת לה אין רגיעה, אין השלמה ואין בטחון. מתחת לה נמצא האני אמיתי, הנמצא במבוכה, בפחד, בבדידות, אך אני מסתיר זאת, אינני רוצה שאיש ידע על כך. אני נרעד לעצם המחשבה כי חולשתי תתגלה. משום כך אני יוצר מסיכה, כדי להסתתר מאחוריה, חזות מפוכחת העוזרת לי להעמיד פנים ולהתגונן מהצצה, היודעת ורואה. אך אני כבר יודע כי הצצה זו היא ,אולי, הדבר היחיד היכול לעזור לי, להשתחרר מחומות בית הכלא אשר בניתי לעצמי, להסיר את המחסומים אשר חונקים אותי, אך אינני אומר לך זאת, אינני מעז, אני פוחד.... אני פוחד שאחרי ההצצה שלך לא תבוא אהבה וקבלה, אני פוחד כי לא תעריך אותי, כי תצחק, תלגלג ואולי תרחק ממני. אני פוחד , כי עמוק עמוק בתוכי אני מרגיש כלא כלום, שאינני טוב דיי, ושאותי אתה תדחה. וכך אני משחק את משחקיי מעמידי הפנים והמייאשים, עם חזות בטוחה מבחוץ, ובפנים - ילד רועד! וחיי הופכים להיות הצגה, אני מפטפט איתך בהנאה, בטונים חלקים של שיחה שיטחית, אני אומר כלשהו כלום, וכלום מכל מה שבוכה בתוכי. כאשר אני הולך בשגרה זו ומשחק את משחקי, אל תלך שולל אחרי דברי. אנא הקשב ונסה לשמוע את אשר אינני אומר, את שהייתי רוצה לומר, את שבשביל קיומי אני מוכרח לאמר ואינני יכול. מאסתי בהסתתרות, מאסתי במשחקים המלאכותיים , המזויפים, בהם אני משחק. אני רוצה להיות אמיתי, ספונטני. התוכל לעזור לי? אני זקוק להושטת ידך גם כאשר , מבחוץ, נדמה שזה הדבר האחרון שאני צריך או רוצה. בכל פעם שאתה עדין ומעודד, בכל פעם שאתה מנסה , משום שבאמת אכפת לך, ליבי מתחיל לגדל כנפיים, כנפיים קטנות מאוד, שבירות מאוד, אבל כנפיים. עם הרגישות שלך, האהבה שלך וכח ההבנה שלך, אתה יכול להנשים חיים לתוכי, אני רוצה שתדע זאת. אני רוצה שתדע כמה חשוב אתה לי, אתה תקוותי! אתה יכול לעזור לי להרוס את החומה, מעבר לה, ליבי עומד פועם ונרעד. אתה יכול לשחררני מעולם הצללים שלי, עולם של פחדים וחוסר ביטחון. הדבר לא יהיה קל כל-כך, אחרי שנים רבות כל כך של התבצרות, יש ואתנגד, אתנגד להכות בעוורוני חזק יותר! אבל, אומרים, האהבה חזקה יותר מחומות איתן - זו תקוותי,אולי תקוותי היחידה. אנא סייע לי להשתחרר - אך אנא, בידיים אמונות אך עדינות, כי אתה הרי יודע, ילד הוא רגיש, רגיש מאוד, ואני - אני ילד. מי אני? אתה תוהה מי אני? אני מישהו שאתה מכיר היטב , משום שאני כל איש, כל אישה, כל אנוש, כל מי שתפגוש. אני זה אתה - הילד הרך שבתוכך.

LucidGuess

New member
והקשר לדמיון מודרך הוא?... הוא? ../images/Emo12.gif

אני עדיין מנסה ללא הצלחה רבה להבין את הקשר בין כל המאמרים המועתקים שאתה מביא לכאן לבין נושא הפורום שהוא כאמור - "דמיון מודרך". התוכל להסביר היכן בדיוק נמצא הקשר? "משום כך אני יוצר מסיכה, כדי להסתתר מאחוריה.... אני פוחד כי לא תעריך אותי, כי תצחק, תלגלג ואולי תרחק ממני. אני פוחד..." ואתה חושב שלהסתתר מאחורי מסיכה של אוסף נחמד של מאמרי חוכמה שלא אתה יצרת ולא אתה כתבת זה הדבר שיגרום למישהו כאן להעריך אותך יותר? אולי לשם שינוי תנסה להיות אתה עצמך, בלי המסיכה? Lucid

tia4good

New member
היי LUCID

מה המצב? אתה יודע, אני קוראת אותך בפורום ואתה כותב דברים מעניינים למשל בעניין החלומות הצלולים שאני חייבת להודות שזה עולם שלא הכרתי וזאת הזדמנות טובה להודות לך על הדלת שפתחת בפניי אל העולם המעניין הזה, התחלתי לקרוא יותר בנושא וזה מעניין אותי עוד ועוד.... אז תודה. א.........בל, קראתי גם את ההודעות שכתבת ליוסי, ומרגישה צורך להעלות איזו נקודה למחשבה, בהודעות שלך אתה כל הזמן מבקש לדעת מי המקור האמיתי שכתב את הדברים שיוסי מביא לפורום ודואג להזכיר את העובדה שלא הוא היוצר... ואני תוהה למה זה כל כך משנה לך? אני באופן אישי מאוד נהנית לקרוא את ההוד´ של יוסי בפורום, אני לא מכירה אותו מעבר, ולעיתים נדמה שאתה מתעסק בו יותר מדיי... אם זה עושה לך כיף אז אחלה, אבל אני חושבת שאתה מפספס משהו חשוב מאוד-אותך יקירי... כל זמן שאתה מתעסק באחר, מבקר, מתלונן, תוהה מאיפה הוא מביא את הדברים ודואג להזכיר שלא הוא היוצר-תחשוב על זה שאולי, ורק אולי אתה מפספס את העיקר... ???? ממש לא משנה מאיפה יוסי מביא את החומר ואם הוא כותב אותו או לא, החומר הוא העיקר, דברי החוכמה, מה שהם מעוררים בך, ההקבלה אל החיים שלך-איך אתה פועל בחיים שלך מול דברי החוכמה... ניראה לי שכדאי להקדיש להארות\הערות האלה תשומת לב יתרה מזו שאתה משקיע ביוצר, כי אז יש לך צ´אנס לראות משהו לעצמך ואולי אף להרוויח מזה... ככה אני רואה את הדברים בכל אופן ואתה... אם בא לך - אתה מוזמן לחשוב על זה ולפעול איך שמרגיש לך. שתהיה שבת טובה
TIA

ועל זכויות יוצרים שמעתם?

גם מבחינה חוקית, כאשר מישהו מביא לפורום חומר שלא הוא כתב, הוא צריך להזכיר את שם הכותב או לפחות לציין שלא הוא כתב אותם. אבל גם אם נעזוב בצד את העניין החוקי, אני לא הייתי רוצה לראות משהו שכתבתי תחת השם של מישהו אחר, בלי שזה יציין לפחות שלא הוא כתב את החומר. אני עצמי, כשמצאתי סיפורים וקטעים מעניינים (גם מאלה שיוסי הביא) ואהבתי אותם, כדי להעביר אותם הלאה צרפתי קישור למקור במקום להעתיק. או להבדיל ציינתי את שם הכותב. והאמת, גם אני לא ממש הבנתי מה הקשר של כל המאמרים האלה לדמיון מודרך. הפסקתי לכתוב בפורום מאז שיוסי התחיל להציף במאמרים, פשוט כי את הסיפורים האלה אני כאמור מוצאת כבר במקומות אחרים ובפורום הזה בכלל רציתי למצוא דיונים ומידע על דמיון מודרך...

LucidGuess

New member
היי TIA ../images/Emo13.gif

אני שמח שפתחתי לפניך צוהר לעולם מעניין ומרתק, והוא אכן כזה
בנוגע ליוסי, לי אישית דיי מפריע שיוסי מביא לכאן דברים שנראים מאד חכמים ומעוררי השראה והוא מציג אותם בצורה ממנה ניתן להבין כאילו הוא היוצר שלהם, למרות שלא נראה לי שכך הדבר, קוראים לזה הפרת זכויות יוצרים, מה גם שזה מאד לא פייר כלפי האדם שבאמת יצר אותם. את רוב המאמרים שיוסי כתב כאן אני מכיר כבר מזמן ככה שלי הוא לא חידש הרבה... יום טוב לכולם
Lucid

יוסי יקר, תודה תודה תודה...

נדמה שבכל פעם כשאני נכנסת הנה, אני מחפשת אותך, ואת מובאותיך הכל כך חכמות. אני תקווה כי כולנו נוכל להשכיל מהן, ולהפנים את חכמתן. תודה על היותך

על זכויות יוצרים ועל בכלל...

היי לכולם! בזמן שלא הייתי כאן שמתי לב למספר לא קטן של הודעות שדיברו על נושא זכויות היוצרים. היו כאלו שאפשר היה ממש לקרוא כעס בין השורות בהודעותיהם. מבלי להתייחס לכך שאני מכירה את יוסי אישית, הייתי רוצה לספר לכם מה אני חושבת: אז ככה, נכון שהחומרים שיוסי מביא לפורום הם ברובם לא מקוריים (ההרפיות שמופיעות בחלק הדמיון המודרך בקישור המאמרים הן מקוריות), אבל יש בהם המון חוכמה ותבונת חיים. לקחים שכל אחד יכול לאמץ לעצמו כאשר הוא עושה בחירות בחיים. איפה כאן הקשר לדמיון מודרך? טיפול באמצעות דמיון מודרך בעצמנו ובאחרים משמעותו שינוי דפוסי חשיבה ובעקבות כך גם דרכי התנהגות. הסיפורים האלו שיוסי מביא גם הם נועדו בעיני להוביל לשינוי בדפוסי החשיבה שלנו או אם תרצו, להאיר לנו מזווית אחרת נושאים שבנסיבות היומיומיות שלנו, אנחנו לא תמיד מודעים לנוכחותם החזקה בחיים שלנו... עכשיו, יש כמה דרכים להגיב למאמרים שיוסי מפרסם: 1) לקרוא, לחשוב מה המאמר מבקש ללמד אותנו, לקחת לעצמנו מה שנראה לנו נכון ומתאים, ולהגיב. 2) לקרוא, לחשוב מה המאמר מבקש ללמד אותנו, לקחת לעצמנו מה שנראה לנו נכון ומתאים ולא להגיב... (גם זה לגיטימי ואני יודעת שיש לנו הרבה אנשים כאן שהם על תקן "קוראים בלבד") 3) למתוח ביקורת על עצם פרסום החומר בטענה של הפרת זכויות יוצרים מבלי להתייחס לתוכנם ולאיכותם של המאמרים. 4) להתעלם ולחפש רק את מה שמעניין. כל אחד עושה את הבחירה הנכונה ביותר בעיניו בנקודת זמן נתונה, כך אומרת אחת מהנחות היסוד של ה-NLP. ולכן, מותר לכל אחד מכם לבחור מה לעשות עם מה שיוסי מפרסם. אני מכבדת את הבחירה של כל אחד ואחד מכם כי אני סומכת עליכם שאתם יודעים לבחור מה הכי נכון עבורכם... באופן דומה אני מכבדת את הבחירה של יוסי להביא לכאן חומרים, שלא משנה אם הוא כתב או לא, כי אני סומכת עליו שהוא עושה את הבחירות הנכונות ביותר עבורו. בסופו של דבר לא רק הוא מרוויח מהחומרים שהוא מביא, אלא גם אני ואתם מעצם זה שהוא מאפשר לנו לקרוא דברים שלא תמיד אנחנו מגיעים אליהם (אני למשל לא מכירה אתרים שיש בהם מאגרים כאלו של סיפורים...). בעצם מה שרציתי להגיד בכל מה שכתבתי כאן זה שמותר לכם לבחור איך להגיב לחומרים האלו. מנסיוני האישי, רבים מהם מסתובבים ועוברים מיד ליד ובהרבה מקרים לא חתום עליהם המחבר. אני בטוחה שאם היה מופיע שמו של המחבר, יוסי היה מציין אותו. אני סומכת על יוסי שהוא יודע דבר או שניים על זכויות יוצרים ושאין לו כוונה להציג את החומרים שהוא מביא לפורום כך שישתמע כאילו הוא כתב אותם בעצמו. הוא פשוט חתום בתחתית ההודעה כמי שפרסם אותה בפורום ולאו דווקא כמי שכתב בעצמו את הדברים. כך לפחות אני רואה את העניין... לסיכום, אני מזמינה את כולכם לתרום לכאן כל מה שתבחרו לנכון ושיש לו בעיניכם רלוונטיות לפורום (אם תרצו לפרסם את עצמכם באיזשהו אופן, גם זה מותר אבל בבקשה פנו אלי קודם במסר אישי). זה רק יעשיר את כולנו וייתן מענה לכמה שיותר אנשים. מה אתם אומרים? הגר

ettyshp

New member
אני אומרת../images/Emo24.gif

איזה כף שחזרת. חסרת לנו כאן.איך מרגיש בארצות הקור הרחוקות? קבלי חיבוק-אתי.

היי הגר

מה שכתבת הוא נכון. נכון שהמאמרים שיוסי מפרסם, אפשר ללמוד מהם הרבה ואני עצמי, לפני שהגעתי לפורום הזה, ידעתי שהם קיימים בכל מיני אתרים ברשת וחיפשתי אתרים כאלה, שמפרסמים סיפורים עם חוכמת חיים. כמי שאוהבת לקרוא, אני בדרך כלל מחפשת חומר קריאה שיהיה בשבילי גם חומר למחשבה. אין שום דבר רע בלהביא לפורום מאמרים שלא אתה עצמך כתבת. אני בעצמי, בפורומים אחרים, צירפתי קישורים למאמרים שקראתי ושאהבתי. גם אם מסיבה כלשהי לא יכולתי לצרף קישור ולא ידעתי את שם הכותב, ציינתי שלא אני כתבתי את זה. מה שהרגיז אותי זה גם אחרי שיוסי קיבל מחמאות על "איזה יופי אתה כותב" הוא לא טרח לציין שזה לא הוא כתב אותו. וכפי שכבר נאמר כאן, זה לא פייר כלפי מי שבאמת כתב את הקטע. הדרך שבה יוסי מפרסם את המאמרים גורמת לחשוב כאילו הוא כתב אותם ועצם העובדה שהוא לא טורח לציין שלא הוא כתב את המאמרים, אומרת לדעתי משהו על המעתיק, אבל זה כבר עניין אחר...

שי נה

New member
את יודעת מה..נטע

כשקראתי את תגובתך ליוסי ולהגר עלית כולך מבין השורות קטנונית..מתעסקת בעיקר ולא בתפל מן שוטר תנועה כזה ..של החיים אצלך בטח הכל מובן וברור.. ו מ ק ו ט ל ג גם הסקס הוא ביום רביעי והכביסה ביום חמישי וכן הלאה ואת בטח כל הזמן מיישרת מפיות ומזיזה כוסות ישנם כל-כך אבסורדים באתרי-האינטרנט ואת בוחרת להתעסק עם כותרות ודווקא עם האדם שדואג להביא לכאן מידי פעם קטעי מאמרים יפים ולפעמים יפים עד לכאב. ו-LUCID .הקטע..לפחות מבחינתי ..קשור לדמיון מודרך מכיוון שבדמיון מודרך..מנסים לחדור לנבכי הנשמה ולשחרר את כל המסכות שהעטינו על עצמנו כנגד מצבים שונים...וכאלה שיצרת. אני הייתי בסדנה..שהמדריך לקח את כל החומר המובא בסדנה..-מסדנת IM הוא פשוט ערך את כל החומר..לעס אותו עבורנו והגיש לנו אותו ישר לפה אתה חושב שלא למדנו מזה או בגלל זה? מי מתעסק בפנקסנות הזאת....הכל קשור ל ח ו פ ש ה ב ח י ר ה אתה יכול לבחור לא לקרוא או לא להכנס לאתר או להתעלות מעל ל.. ולהנות ולהפיק ולתת לאסימונים לרדת...לפי איך שאתה כותב ובמה שאתה עדיין בוחר ..יש לך עוד הרבה מה ללמוד ולשחרר חברה תצאו מהחושך הרגשי שלכם ותפסיקו להתעסק במי אמר למי ולמה....ותתעסקו באיך לעשות טוב לעצמכם ..קודם...וגם לאנושות. SHINA

LPH

New member
תודה על שנתת לי לקרוא

המממ....נמאס ...כל כך הרבה מסיכות. באמת...תודה ..

למעלה