"אל תלדו בבית"

"אל תלדו בבית"

עוד כתבה, שזו הכותרת שלה... מכירה את הרופא הזה, טיפוס נחמד. אבל פעם אחת לתפוס איתו טרמפ, למשל, הספיקה לי זה סיכון שלא הייתי חוזרת עליו. (נראה לי שהם החליטו לתקוף רציני את הנושא הזה)

אפשר לשלוח תגובה

ואז, אני מקווה, שיצטטו גם מישהוא שתומך בלידות בית
. מי שולחת תגובה

נראה לי שמה שקרה שם

אחרי שקראתי שוב את המאמר על המיילדת שמזל-שלא-ילדה-בבית זה שאחרי התגובות והדיון שהתפתח שם הוא ביקש לכתוב כתבה נגד.

ליאת 0212

New member
אפרופו רופאים שתומכים...

בשיחות הטלפון שלי עם הרופאים של "כרמל", דר' וייסמן כל הזמן אמר ש"את לא יולדת בבית אלא בבי"ח ויש אילוצים וכו' וכו'...", ומשתמע מדבריו, שלמרות שהוא רופא בבי"ח הוא מאוד לא מזלזל בלידות בית ולא חושב שזו איזו אופנה או גחמה. גם מהשיחה עם דר' ברדיצ'ב הרושם היה די זהה. מאוד הופתעתי מכך, שהם לבד הזכירו כמה פעמים את העובדה שכשאני באה לבי"ח אז אני חלק ממערכת ויש לזה מחיר, כלומר הם מבינים מה החיסרון של בתי"ח ולא מתכחשים לזה. זה לא אומר שהם חושבים שלידת בית בטוחה יותר, אבל הם לפחות לא מזלזלים כמו רוב הציבור, שקורא רק את סיפורי האסונות על לידות בית, כי זה מה שהעיתונות רואה לנכון לפרסם כי זה יותר כותרות.

הרופא שלי תומך!

אל תשמיצו את כל הרופאים כי הרופא שלי דווקא תומך בלידות בית מתוכננות עבור נשים בסיכון נמוך ואף השתתף במחקרים על לידות בית. הוא אמר לי שבגלל שאני בסיכון מאוד נמוך הוא חושב שזה רעיון טוב מאוד בשבילי ללדת לא בבית חולים והוא מצטער שאשתו לא ילדה את הלידה האחרונה שלהם בבית.

אם פי 3

New member
אם זה לא היה עצוב

זה היה מצחיק: "פרץ מוסיף כי הטענה שבביתי חולים יש התערבויות מיותרות, ואווירת הלידה אינה נעימה, היום אינה רלוונטית. "העולם של הגיניקולוגיה והמיילדות מקפיד על בקרת איכות, עם דיונים על מה שנעשה ומה שצריך לשנות"" הוא מודה שתוצאות המחקרים טובות, אבל זה לא משנה את מסקנותיו. משום מה, הוא גם מתעלם מהסיכונים הקיימים בבי"ח - כאילו שם "האירוע הזה של לידה, יהיה כמה שיותר מוגן ובטוח"

bluehorizon

New member
מה גם

שלא כל כך ראיתי שכשקורות קטסטרופות בית החולים מוציא תוצאות טובות יותר. ראיתי המון לידות מוצלחות, שיכלו להיות מוצלחות לא פחות בבית, ראיתי לידות בסיכון אדיר (למשל היפרדות שיליה) שהתקדמו מצויין ושהסתיימו באמא וילוד במצב מצויין, (דווקא בגלל הסיכון נחסכו לאמא הרבה התערבויות, כי על מוניטור לא יפה לא ששים לתת זירוז ואפידורל...) וראיתי קטסטרופות שנגמרו בתינוקות פגועים. יופי. אז יצא פגוע ולא מת. בזה הם מתגאים? לידה בבית חולים היא לא תעודת ביטוח לכלום.

bluehorizon

New member
טרנד. מתה על זה.

זה "טרנד" ללדת כמו שהטבע תכנן שזה יקרה, זה "טרנד" להניק ולא לתת תחליפים. "טרנד". זה כל כך מנמיך. שונאת את זה. "העולם של הגיניקולוגיה והמיילדות מקפיד על בקרת איכות, עם דיונים על מה שנעשה ומה שצריך לשנות". הא! המון דיונים על מה שצריך לשנות, ומעט מאד מעשים. מעולם לא ראיתי תחום ברפואה בו יש פחות קשר בין תוצאות המחקרים לבין הפרקטיקה בפועל.

חייבת לשאול אותך

ואולי אחרות מתחום הרפואה שגולשות כאן: האם את באמת מתרשמת שהפער בין המחקר לפרקטיקה בתחום היילוד גדול יחסית לתחומים אחרים? כי לי תמיד הפער הזה יוצר תחושה של חוסר אמון במערכת הרפואית כולה, כלומר, אם בתחום שבדקתי קצת וקראתי קצת יש פערים כאלה, בוודאי גם בתחומים אחרים. ואם כן - למה בעצם הפער יותר גדול בתחום זה לעומת תחומים אחרים? בגלל שזה תחום "נשי"? בגלל פחדים תרבותיים? בגלל כסף?

bluehorizon

New member
ממה שנחשפתי אליו עד עכשיו

(רחוק מלהיות כל התחומים, אבל מגוון די נאה) מעולם לא ראיתי כזה פער. בפנימית למשל, evidence based medicine הם "דברי אלוהים חיים". הם שמים דגש עצום על ביסוס הפרקטיקה על פי מחקרים. בשאר המקצועות גם ראיתי את זה, אם כי אולי בפחות להט מאשר אצל הפנימאים. אצל הגינקולוגים זה פשוט מכה. יש מחקרים, כולם יודעים לצטט אותם, ואף אחד לא מיישם את מה שכתוב בהם. בעצם זה לא מדוייק. אם התוצאות והמסקנות הראו שהתערבות כזו או אחרת מיותרת - אף אחד לא יישם. אם הראו שההתערבות מוצדקת, כולם יישמו. אני חושבת שזה נובע מכמה סיבות. הראשונה היא משפטית. הרבה יותר קל להוציא את עצמך "נקי" במשפט אם עשית משהו , לעומת אם לא עשית כלום. דבר שני - והוא לדעתי הבסיס של הבסיס של כל הבעיה - לידה לא נועדה להיות מאורע רפואי. רופאים רגילים מתחומים אחרים להיות אקטיבים, וקשה להם לשבת על הידיים ולצפות בתהליך שהיה קורה גם בלעדיהם. לא ככה מחנכים אותנו. אני תמיד נותנת לאנשים את הדוגמא, שגם חירבון (תסלחו לי) טומן בחובו פוטנציאל הרה אסון. יש אחוז זעום של אנשים שכשהם מחרבנים מתפוצץ להם כלי דם במוח והם מתעלפים, או שהם עושים הפרעת קצב קטלנית, או שסתם יוצאים להם טחורים או פיסורות. אז כל פעם כשמישהו רוצה לחרבן הוא יבוא לעשות את זה בבית חולים, תחת ניטור אקג רציף? ברגע שלידה נהיתה עניין רפואי - דינה לסבול מהתערבויות.

so sad and so funny

I liked your comparizon of shitting! great example But I think it is more than this לידה לא נועדה להיות מאורע רפואי. As far as I understand, birth is a strong event, and it is hard, in our culture, to "sit and kneet". but I also think that some of it is the feer from the feminine. I just read "How the woman turned to be man" (of Tovi Browning, in Hebrew) and she claims that while women's situation is much better now that in the past, due to feminist achievements, the FEMININE qualities' situation is as bad as it was before - oppressed and feared of she takes as an example our unreasonable fear of fat (the importance of fat in human physiology is under-spoken), our reject of VESET, and some other things. I would suggest that the fear of birth is part of that

mise

New member
קראתי את השורות הראשונות

וכבר התרגזתי. "ד"ר כהן אמר ביומן ערוץ 7 כי לידה בבית היא הימור, אם כי לעתים אינו בלתי אפשרי, אך עדיין הוא הימור." וואוו. איזו אבחנה. הימור! הימור!!! וכל דבר אחר בחיים, בפרט לידה בבי"ח, הוא בטוח ולא טומן בחובו ולו הסיכון הקל ביותר. בטוח כל כך, כמו המוות. כזה טמטום, בחיי..

g a n i

New member
"ולהגיע לבתי החולים שם

תקבלנה היולדות טיפול אישי בתנאים נעימים"

התגובות של האנשים

יותר מעצבנות מהכתבה. אנשים ממש עיוורים. ממש הפכו את הרפואה המודרנית לדת. והתגובות האלימות של תומחי המימסד. כאילו הם מפחדים ממשהו. זה מזכיר לי כתבה מעניינת שקראתי לא מזמן על הנושא. למי שיש כח לקרא באנגלית. הנה קישור

debby12

New member
מנהל
שוין

לאור "רמתה הגבוהה" של הרשימה הזו, לא מפתיע שאף אחד לא הסכים להיות חתום עליה באופן אישי ולכן היא חוברה על ידי "מערכת ערוץ 7". באמת יפה מצידו שהוא בא לבדוק את היילוד למרות אמו ה"שובבה". על שבועת הרופא הוא שמע?

למעלה