אל תלכו לעבוד בחברות סיעוד

GrennCard

New member
אל תלכו לעבוד בחברות סיעוד

החוצפה של חברות סיעוד למיניהם לא יודעת גבולות. הם מציעים משכורות רעב של 6 אלף שח ברוטו וחושבים שאם הם נותנים רכב הם קונים את עולמינו. קשה להם לקלוט כי עם רכב לא הולכים למכולת ולא משלמים שכר דירה. בואו נהיה חכמים יותר. חרם על חברות סיעוד יביא לכך שהם יבינו כי עליהם לעלות באופן חד את שכר העובדים הסוציאליים. ללא עובדים סוציאליים אין להם קיום . בואו נשפר את כושר המיקוח שלנו אל מול המעסיקים בתחום. מספיק להיותת פראיירים. ברגע שנסרב לעבוד בשכר רעב לא יהיה להם ברירה אלא לעלות שכר אם הם רוצים לשרוד בשוק.

בואו נגיד די לשכר רעב!!

raanansh

New member
זה לא יקרה מסיבה פשוטה...

בעוד כחודש וחצי צפוי להיכנס תיקון לחוק ביטוח לאומי שיאפשר למי שמעסיק עו"ז לקבל את הגמלה ישירות לחשבון ובלי תיווך חברות הסיעוד. מהלך זה , הולך להשפיע באופן משמעותי על החברות והשוק.

GrennCard

New member
לא בדיוק הבנתי מה זה קשור

ידוע לי כי ישנו פיילוט כזה במספר ערים בארץ. לא ידוע לי כי מדובר על תיקן לחוק. לדעתי הנושא הזה עדין נבדק ,ולא הוחלט בינתיים כלום. מה גם אפילו אם זה יקרה עדין רוב הקשישים יעדיפו להשתמש בשירותים של חברות הסיעוד. החברות האלו עדין יצטרכו עובדים סוציאליים כדי לשרוד. יש לנו כוח אדיר להשפיע על רמת השכר שלנו. מה שצריך זה רק שכל אחד וכל אחת לא יוותרו על סעיף השכר , יתמקחו ולא יוותרו על פחות מ 8 אלף שח ברוטו שכר התחלתי. אתם תראו מהר מאוד איך השכר יעלה. רק צריך שכולנו נתגייס, כל אחד במקום הימצאו בארץ

GrennCard

New member
מה אומר התיקון לחוק?

והאם זה נוגע רק לעובדים זרים או גם למטפלים ישראלים?
מה שאמרת זה מאוד דרמטי.אכן יש סימנים לכך בחוק התקציב האחרון. אם זה אכן יצא לפועל זה הולך להכות חזק בהגמוניה של חברות כוח אדם , ששנים התעשרו על חשבון איכות השירות לאזרח

raanansh

New member
התיקון לחוק מחיל את הפיילוט בכל הארץ

וטיאפשר לקשיש לקבל את הכסף ישירות לחשבון במידה ומעסיק מטפל זר או ישראלי צמודים.
מעבר של אפילו 10% מהקשישים לגמלה ישירה יגרום מיידית להפסד של כמיילארד ש"ח לחברות. בל נשכח, שברגע שעו"ז מפסיק לעבוד בחברה עליה לשלם לו פיצויים מיידית.
הפחתת מפסר הקשישים בחברות תוביל להפחתת הדרישה לעו"ס והתקנים שלהם.

יהלי321

New member
וגם אל תסכימו לקבל שכר שעתי!

אלו בעיקר עובדי הקבלן בתחום דיור מוגן. ברגע שעו"סים לא יסכימו לעבוד בתנאי אלו הם יאלצו לשפר את תנאי ההעסקה!

רומי1979

New member
מה רע בשכר שעתי אם הוא גבוה? נכון שיש יתרון

לשכר גלובלי במידה ונעדרים מהעבודה אבל מניסיוני כשהשכר הוא גלובלי אז יש נטייה לדרוש יותר שעות עבודה. אני מקבלת שכר שעתי ואין לי בעיה עם זה.

למעלה