אל תרביצו לי. בבקשה.

ashnor

New member
אל תרביצו לי. בבקשה.

אני לא מנסה להיות טרולית מגעילה, ממש לא. אני פשוט לא מבינה... אז אנא, החכימו אותי, כי אני תוהה לגבי זה כבר זמן מה... בתור אחת שמנהלת יומן (באופן אובססיבי משהו) כבר קרוב לשנתיים ב- LiveJournal, ועוד יומן באופן הרבה פחות אובססיבי בישראבלוג, אני מוצאת את עצמי מגיעה לפורום הזה לפעמים, ופשוט לא מבינה מה הפואנטה - הרי כולנו טוחנים את האמאמא של הצורה של החיים שלנו בבלוגים/יומנים שלנו (או איך שתרצו לקרוא להם...). אז בשביל מה לרוץ לפורום הזה כדי לדבר בו על היומנים שלכם ושל אחרים? אולי אני מוגבלת. אבל אני פשוט לא קולטת - מה עוד נשאר לכולכם להגיד על היומנים שלכם (או של אחרים) שלא נאמר כבר ביומנים עצמם? הרי כולם גם ככה קוראים את היומנים זה של זה ומגיבים זה על יומנו של זה... אז כמה אפשר? (שיט, עכשיו הסתבכתי...
)

akravit

New member
בשביל מה לרוץ לפורום?

- כדי להכיר בלוגרים/יומנאים חדשים... כמוך. אם לא היית רושמת את ההודעה שלך כאן, למשל, לא הייתי יודעת שאת מנהלת יומן ועוד קרוב לשנתיים. livejournal היא קהילה די סגורה וטוב שאת מגיעה לכאן כדי להציג את עצמך. אם תהיי כנה - הרי בשביל זה רשמת את ההודעה שלך כי אחרת היית מעלה את זה, כטענתך, ביומן שלך? לא? - אנחנו משתמשים בפורום כדי להשאיר הודעות, לפעמים חשובות ולפעמים אפילו דחופות. הודעה חשובה יכולה להיות - "יש בעיתון כתבה על בלוגים". - כדי ליידע אנשים שקיימת קהילת בלוגים/יומנים ישראלית ולעזור למי שצריך עזרה בפתיחת בלוג/יומן חדש. - עדיף להסתייע מבחינה טכנית ולשאול שאלות כאן בפורום (שזה גם לטובת כולם) אני בפירוש יכולה להעיד שנעזרתי המון (גם באופן פסיבי וגם באופן אקטיבי). הרי לא נתחיל לנהל דו-שיח בבלוג על איזה קוד או סקריפט ואיך לשלב אותו בבלוג. בחו"ל קיימים בלוגים בסגנון "הדרכה" אבל אצלנו עדיין אין ואנחנו נעזרים בפורום. - קשה לי לעקוב אחרי ככככלללל הבלוגים שנמצאים ברשת וכאן בפורום ב"פרקים נבחרים" יוצא לי לקרוא דברים מעניינים מבלוגים שאני לא קוראת בדרך כלל וזו גם דרך להכיר בלוגרים חדשים. - הפורום מאחד את המשתתפים בו מבחינה חברתית. לא כולם קוראים את כולם אבל כאן יש לנו במה משותפת. הפורום גם משמש אותנו כ-"בלוג רב-משתתפים" זמני עד שמישהו ייקח יוזמה ויקים בלוג כזה. אני אגיד לך ת´אמת, אני ופורומים באמת לא חברים כל כך טובים ובאמת מפליא אותי שאני יושבת וכותבת לך תשובה כזו ארוכה ומשבחת את הפורום הזה. אני מתארת לעצמי שזה בגלל שקהילת הבלוגרים חשובה ויקרה לי. אחרי הכל, בכל זאת אנחנו זן מיוחד של אנשים ואנחנו נפגשים בפורום בלוגים יומנים אישיים. תמשיכי לבוא - יקרו לך דברים טובים.

ashnor

New member
המממ...

אז זה בדיוק מה שלא ברור לי - יומן (אני מסרבת להשתמש במונח "בלוג", כי זה שם מסחרי לכל דבר, והוא גם נשמע ממש טיפשי בעברית) הוא דבר אישי. לא קהילתי. ושוב אני שואלת - הפואנטה, מהי? אם הפואנטה היא עזרה לזולת בעניינים טכניים, סבבה, אבל מעבר לזה, אני ממש לא מבינה את הטעם בהמשך החיטוט העצמי. מצד שני, בדומה לך, אני גם לא הפריקית הכי גדולה של פורומים, אז אולי זה בכלל זה... (ואגב, מטרת ההודעה שלי *ממש* לא היתה לגרום לזה שאנשים יקראו את היומן שלי. בשביל זה יש אינדקסים למיניהם, ואני רשומה בהם. כל הרוצה - יחפש וימצא וזה די והותר בשבילי... וכן - ההודעה הזו בצורה זו או אחרת דווקא כן מופיעה אצלי ביומן. את מוזמנת לגשת ולקרוא...) ובנושא LiveJournal - אני לא יודעת אם אנחנו קהילה סגורה או לא.היומנים של רובנו לא בעברית (ויש שם איזה 600 ישראלים), ואני לא יודעת אם אנשים שם כל כך מחפשים את הקטע של הישראליות (למרות שאני מזהה לפחות שני משתמשים בפורום הזה משם...).

akravit

New member
מצטערת שנעלבת...

לא הייתה לי שום כוונה לפגוע בך ואני לא רואה שום סיבה שאת צריכה להרגיש מאויימת ולהגיב אצלך ביומן בצורה כל כך תוקפנית, מעליבה ומזלזלת. תסלחי לי, אבל אני קצת מתקשה להבין את הראש שלך. השק שאת סוחבת כנראה כבד מאוד... צאי מהמירמור שלך מותק.

ashnor

New member
זהו עצם העניין...

רואה? זה בדיוק מה שמפריע לי בכל הקטע של פורומים בנושא יומנים. פורום מטבעו (או מטבעם של המשתתפים בו, שגם הם, ככל בני האדם, נוטים לרכלנות) מוציא את הדברים החוצה והולך על הקוריוז, או על הפרשנות ה"מעניינת" (שמא צהובה קלות? הרי זה הרבה יותר מעניין!). בין אם הטוב או הרע. ומה שלכאורה אישי (למרות שעל מי לעזאזל אנחנו עובדים? הרי היומן/הנשמה שלנו שפוכים לעיני כל באינטרנט...) אז אני מצטערת אם את חשה שאני מזלזלת במישהו פה. לא זו היתה הכוונה. אני באמת לא מזלזלת באף אחד כאן. אני הרי לא מכירה פה אף אחד מספיק בשביל לזלזל בו. ומרירות? גם כן לא ממש. רק על עצמי לספר ידעתי, ומה שאני שומעת זה כנראה לא מה שאת אומרת. ולהיפך... שרון

איה@

New member
האמת - אני זו שלא מבינה את הפואנטה

את יודעת כמה אתרים יש באינטרנט? וכמה פורומים? ......את יודעת על כמה מהם אני חושבת שהם מיותרים??..... חוץ מהפורום הזה - כל שאר האתרים ברחבי הרשת - בסדר לדעתך? ומצדיקים את קיומם?? לא? כן?..... אז מה הפואנטה? בואי ואסביר לך: כשלאנשים יש עיסוק/נושא/תחביב משותף - יש להם ענין לדבר עליו עם כאלו שמתעסקים באותו התחום. זה הכל! - זו היא כל ה"פואנטה" את מוזמנת להשתתף ולקחת חלק בפעילות הפורום. ברוכה הבאה
איה.

ashnor

New member
הכתיבה ביומן כתחביב

האמת, היא שאת צודקת. אולי הבעיה שלי עם קיומו של כזה פורום היא בעצם העובדה שאני פשוט לא רואה את הכתיבה שלי ביומן כ"תחביב"... ז"א: כתיבה סתם - כן, אמנות ממוחשבת - כן, בניית אתרי אינטרנט - גם כן; ומצד שני, כתיבה ביומן זה פשוט לא תחביב בעיניי, אלא עוד הרגל -מעין התעסקות מוגזמת (או לא) ב"אני" וב"שלי" שהחלה לפני יותר מעשור ועדיין מתרחשת (והודות לפלאי הטכנולוגיה המודרנית, נעשית כיום ביתר קלות). כל תפיסת ה"תחביב" כמשהו משותף היתה תופסת בעיני לו הפורום הזה היה דן בעיקר בנושאי הכתיבה. אבל ממה שאני רואה (ואולי אני לא רואה טוב, או מספיק) - מלבד דיונים טכניים שימושיים ונושאים שהם אכן נוגעים לניהול יומן, חלק אדיר מהפורום הזה פשוט עוסק ב"עידכנתי את היומן, לכו תקראו", ולחלופין "מצאתי אחלה בלוג, לכו תקראו". זה פשוט חסר תועלת ותכלית בעיני. אין עוד נושאים בעולם לדבר עליהם?

xslf

New member
טוב,

אז קודם כל- בלוג הוא לא רק יומן, ויומן הוא רק סוג אחד של בלוג. כבר כתבתי קודם, על כמה וכמה דברים שאפשר לעסוק בהם בפורום יומנים- אבל מכיוון שזה פורום בלוגים, לא נוגעים בהם כאן. מצד שני, את צודקת בתמיהה שלך בקשר לפורום הזה. ועצוב לי שהפורום המוביל בדיונים על בלוגים שהם מעבר ל"עדכנתי" או דיונים טכניים, הוא דווקא הפורום של קונספציה, ולא הפורום הזה. למה? לא ממש ברור לי. ואשמח לשמוע מה אחרים אומרים בנושא.

ashnor

New member
זה הקטע המוזר -

כותרת הפורום הזה היא "בלוגים יומנים אישיים". לא "בלוגים". למיטב ידיעתי - הטרמינולוגיה היומאנית/בלוגרית ה"רשמית" בעולם מגדירה "בלוג" בתור משהו שהוא יותר לנושאי עדכון - מה קרה באתר/ארגון/בווטאבר, לעומת "יומן" שהוא יותר אישי... אבל טרמינולוגיה ומציאות לחוד. כמו ש"אנימה" הפכה בעברית ל"מנגה", ככה הכל נהיה בלוגבלוגבלוג והרבה יותר מדי דברים נשענים על אויר... מה שכן, מאוד אהבתי את התיאוריה שלך על האבולוציה של הכתיבה. תודה על הקישור!

akravit

New member
"ההודעה...

הזו בצורה זו או אחרת דווקא כן מופיעה אצלי ביומן. את מוזמנת לגשת ולקרוא". כך כתבת כאן הבוקר נכון? אני במקרה כן הספקתי לקרוא את ההודעה המלגלגת אצלך ביומן. מסתבר שמחקת אותה או חסמת את הצפייה בה. וכן את צודקת - בקטע שכתבת ביומן שלך אכן היו אלמנטים של רכילות מרושעת - וואלה, אני לא מקנאה בתגובות שהיית מקבלת לקטע שלך מבלוגרים פחות מנומסים ממני, והאמת שקצת הפליא אותי שהזמנת אותי לבוא לקרוא.

ashnor

New member
רכילות מרושעת

שיו. נראה לי שיש לך בעיה חמורה בהבחנה בין דעה, ובין רכילות מרושעת (הבה נרענן את מושגינו, טוב? רכילות="אני מעביר למישהו אחר מידע ששמעתי", לעומת דעה="אני רושם את הפרשנות האישית שלי למה שאני רואה"). וכן, חסמתי את הצפיה ברישום ההוא ביומן שלי. למה? כי אני חושבת שלקשר קטעים מהיומן של מישהו אחר בפורום ציבורי זה הרבה יותר חצוף מלכתוב משהו סרקסטי, אולי מעליב, ביומן האישי שלך. שאלת בזמנו, אז עניתי. זה הכל. אני עדיין לא חושבת שהיתה טיפת רשעות ברישום ההוא. בניגוד לכוונה שלך כשפרסת כאן את הקישור אל "הרישום הפוגע" (ואגב, אם היית טורחת לקרוא עוד קצת ביומן שלי היית קולטת שהיומן שלי, כמו זו שכותבת אותו, עמוס עד גדותיו בסרקזם). ובכלל, אנא תקני אותי אם אני טועה, יקירתי יודעת-הכל, אבל לדעתי מותר לי לכתוב ביומן *שלי* מה שאני רוצה, ולאו דווקא מה שאת או כל אחד אחר רוצים לקרוא? (בניגוד למה שאני דווקא אכתוב בפורום ציבורי). ואם הבלוגרים הפחות מנומסים לא מרוצים, שיגידו...

למעלה