אל תשאלו

הילית*

New member
אל תשאלו ../images/Emo4.gif

אני יוצאת עכשיו מישיבת הנהלה בחברה שלנו. הבוס שלי מודיע שלאור המצב במשק הוקפאו העלאת המשכורות לשנה הקרובה. אני והמנהלת השניה ישר ניסינו לבטל את רוע הגזרה והצלחנו חלקית מאוד. אמרנו לו שאי העלאה בכלל תפגע מאוד בעובדים לאור הלחץ שיש בחברה כל הזמן והפתרון שהצענו היא העלאה סמלית... עוד לא אמרנו לעובדים משום שעדיין לא הוגדר מזה סמלי. זה ממש מבעס גם ברמה האישית דרך אגב בחברה שלנו יש המון עבודה אבל הבעיה היא שיש לחץ כל הזמן מצד לקוחות להורדת מחירים, להקפאת שער הדולר וכד´ אז ככה שיש לכך השפעה על הרווחיות. לפחות השגנו משהו....

אתי@

New member
תתעודדי ../images/Emo163.gif

אצלנו הורידו משכורות
המצב במשק לא סתם בקרשים, הרבה מתחת לקרשים. עם אבטלה של 14% ו-1000 מפוטרים חדשים בקומברס, אנחנו צריכים לשמוח שיש לנו עבודה בכלל

הילית*

New member
הבעיה היא שמצד אחד דורשים פה

מהעובדים להתאמץ יותר ומצד שני
ביקשנו מבוס שלי שלא יגיד את שני הדברים יחד כי אז זה ממש יהיה קשה לאנשים לקבל. ממש מצב זיפט בארץ הזאת....

dorlim

New member
מבינה לליבך

גם אנחנו עברנו את זה בינואר ומה שהצלחנו להשיג זה העלאה סימלית (מאד!) ובונוסים לעובדים מצטיינים (פעם ראשונה שחילקו בונוסים אצלנו בחברה
)

סיגל2

New member
כן, המצב הכלכלי בארץ מעצבן וזה

פוגע באנשים שאפילו אם רוצים לתגמל אותם אז אין ממה. זה מעצבן שלא תהיה העלאה או אם כבר אז העלאה סמלית, ואני יודעת שזה לא ממש מנחם, אבל במצב של היום כל מי שיש לו עבודה ומשכורת שנכנסת לבנק אז הוא כבר במצב יותר טוב מכל אלו שמפוטרים וצריכים לסמוך על דמי אבטלה. לפחות, השגתן העלאה סמלית שזה גם כן הישג בימינו אנו. אני מקווה שהמצב ישתפר מתישהו ואז לכולם ירווח.

אתי@

New member
ולא לשכוח שמס הכנסה לוקח לנו

כל כך הרבה...
יותר מבכל מדינה אחרת. קדימה לרפורמה במס

הילית*

New member
שיקחו לנו גם מהחסכונות? לא תודה

הבעיה היא שהמחירים עולים, הדולר זינק וההכנסה הפנויה מצטמצמת

אתי@

New member
כן, זה צדק חברתי

ככה לוקחים יותר ממי שיש לו ופחות ממי שאין לו... או שיגדילו את המע"מ בהרבה, ואז ככל שיש לך כסף לבזבז ככה תשלמי יותר מיסים. פייר או לא פייר?

הילית*

New member
מי שיש לו הרבההעביר כבר את החסכונות

לחו"ל ומי שיש לו חסכונות מעבודה קשה הוא זה שאוכל אותה וכרגיל מי שמשלם פה בשביל כולם זה שכבת הביניים, כולל אנחנו. ממש לא צדק חברתי !

אתי@

New member
לא מסכימה איתך

כיום מי שנדפק זה מעמד הביניים, אם תהיה רפורמה במס אז מי שישלם יותר זה המעמד הגבוה. ואם יהיה מס על הבורסה אז בכלל המצב ישתפר. חוץ מזה, מדינה שגובה מיסים כ"כ גבוהים מעודדת את האזרחים לא לעבוד, כי זה ממילא לא משתלם להם, בסוף המדינה לוקחת הכל. אם לאזרחים היתה יותר מוטיבציה לעבוד, היתה פחות אבטלה (שאף אחד לא יבלבל לנו את השכל ויגיד שכל המובטלים רוצים לעבוד) והמצב הכלכלי במדינה היה משתפר.

אופה3

New member
תתעודדי, לי הורידו שעות עבודה, בגלל

כל הדברים האלה, במקום שמונה שעות עבודה ביום, הורידו לי לשש שעות. מבאס, אבל לפחות עובדים. יום טוב האופה

fila

New member
גם המצב אצלנו לא ממש טוב../images/Emo4.gif

הורידו לנו יומיים עבודה בחודש - זה כיף שיש חופש אבל כשזה מאולץ יש לזה טעם שונה...... במחלקה של שמעון חוץ מיומיים חופש הורידו גם שעה ביום ולאף אחד אסור לעשות שעות נוספות..... אני קודמתי השנה בתפקיד ולמרות שנפח העבודה שלי גדל מאוד לא קיבלתי העלאה בשכר "כי אין העלאות השנה"... זה ממש מתסכל ומוריד את המוטיבציה לעבוד

הילית*

New member
תודה על העידודים

מה שמציק לי זה שלאור המצב המעסיקים מנצלים את העובדים עוד יותר. אצלנו בעמדות הניהוליות לא משלמים עבור שעות נוספות וממש עושים לנו פרצופים אם יצאנו מוקדם (מה שאפשר לקחת בלי לשלם ככה יותר טוב). אפילו שיש לחץ לא מוכנים לקחת עוד עובדים ובכך שוחקים את העובדים הקיימים.

fila

New member
אז אני יכולה להגיד לך

שבאתי למנהל שלי ואמרתי לו שעומס העבודה לא מאפשר לי לזרוק את העט ולכבות את המחשב כל יום בחמש אז הוא אמר שהם מצפים מכולם להספיק את הכל בפחות זמן הם מוריגים לנו באופן אוטומטי כל יום 25 דקות הפסקה גם אם לא יצאנו,ואני כמעט ולא מצליחה לצאת להפסקות!

טליגלי

New member
מצבכם יחסית טוב, אצלינו הורידו

לכולם את המשכורות ב-5%, ביטלו את האש"ל ושינוי את התשלום עבור ימי מחלה למה שמקובל לפי החוק (קודם קיבלנו יום עבודה כנגד כל יום מחלה), בקיצור על הפנים. אבל מה, כמו שכולם אמרו, טוב שיש עבודה, כי גם זה לא בטוח היום לאף אחד.

תוכי

New member
אצלנו.........

לא נתנו העלאה - הודיעו שאין לנו מה לצפות להעלאה טוב זה ולא פיטורים

הילית*

New member
חסר להם שיורידו לי כסף על ימי מחלה

מתוקף תפקידי אני עושה פה כמויות של שעות נוספות בלי לקבל תמורה עליהם...

למעלה