"אל תשלח ידך אל הנער"

"אל תשלח ידך אל הנער"../images/Emo63.gif../images/Emo91.gif

ספרו של הרב ישראל מאיר לאו מתאר את סיפור הצלתו הלא-יאומן של הרב לאו כילד הצעיר ביותר ששרד את מחנה בוכנוולד, יחד, והרבה בזכות, אחיו נפתלי. עדיין לא סיימתי לקרוא את הספר, אך התיאור לא מניח לי. אני מצטטת מתוך ההקדמה לספר את דבריו של הרב ישראל מאיר לאו: השלהבת המאירה של הניצולים, הפכה במרוצת הזמן לגחלת. גחלת - מטבעה היא מתעמעמת וכבה. אני מנסה להפיח את האש בגחלת כדי שלא תכבה לעולם". (עמ' 13) ביום שישי הקרוב, יום השואה הבינלאומי, יתקיים עם הרב לאו מפגש בתל-אביב. תודה לבני, שבטובו יעלה בהמשך את הארוע ל"לוח הארועים" עם הפרטים.

deebeebee

New member
לגבי הספר "אל תשלח ידך אל הנער"

גם אני קראתי את הספר. החלק הראשון- החלק שדן בילדות, בשואה, במסירות, בנחישות ובאומץ הלב שגילה נפתלי בהצילו את אחיו הקטן ישראל-מאיר מאד מאד מעניין ומרגש. סיפור יוצא דופן שריגש אותי מאד. עם זאת, לצערי אני לא יכולה לומר את אותם הדברים לגבי המשך הספר- כל החלק שדן בלימודיו, פגישותיו עם רבנים, מנהיגים, שועי מדינה ועולם, ומה שהם אמרו בפגישות אלה היה ארוך מדי ומשעמם מדי לטעמי ובסופו של דבר מצאתי עצמי מדלגת על קטעים.

קנת

New member
ספרו של הרב לאו

אפשר כמובן לדלג אבל גם אלה הם פרקי חייו של הרב לאו, בפרקים אלו הוא רצה להבליט איך מאבק אדם, הפך לאישיות מן הרמה הראשונה בישראל ובעולם. מנער חסר כל ומועד למוות, היה לרב מוכר ידוע ומוזמן לפגישות ושיחות עם שועי עולם, יהודים ושאינם יהודים.

deebeebee

New member
הנקודה הזאת ברורה, קנת

אבל זה היה מפורט מדי. אולי אפשר היה לעשות את זה עם הרבה פחות פרטים.

למעלה