אל תתקפו אותי. בבקשה

אל תתקפו אותי. בבקשה

ככה. קודם כל, אני לא כותבת כדי לתקוף אלא כדי לנסות להביר ולנסות להבין: כן אני גם צופיפניקית. אחרי ההקדמה, ההודעה תכלס: אני כן מכירה אנשים מהנועל מחיפה כך שאתם לא יכולים להגיד שאני לא יודעת על מה אני מדברת. ממה שהבנתי- תהליך ההכנה לשנת שירות אצלכם מתחיל הרבה לפני שהוא מתחיל אצלינו. אני לא אומרת שזה רע, אולי אפילו רצוי שגם אנחנו נתחיל עם התהליך יותר מוקדם- כמוכם- אבל זאת לא הנקודה שלי. בתהליך הכנה לשנת שירות בצופים- החניך (למרות שהוא בי"ב אם מעבירים לו תכנים וערכים הוא מוגדר חניך) עובר קודם כל היכרות. עם כ-ל האפשרויות שעומדות בפניו לדחות את הגיוס שלו בשנה לטובת שנת שירות. האיפשרויות הן באמת מרובות, ונותנות לרב הדי גדול של האנשים שרוצים לעשות שנת שירות דרך למצות את עצמם. בין אם זה לעבוד בשביל הצופים (כמו הקומונרים שלכם) או לחיות בקומונה שכל אחד בוחר איפה הוא מתנדב ואיפה הוא עובד כדי להשיג כסף לקומונה- וזה לא חייב להיות בצופים או ללכת למקום מצוקה ולנסות להרים שבט שכשל או להקים שבט חדש או לעשות הרבה דברים אחרים שהוא רוצה (פשוט השבת שמיניות זה מחר ולכן זה כל האפשרויות שאני מכירה כרגע- זה בגדול אבל יש עוד המון אפשרויות אחרות), אבל הח-נ-י-ך ב-ו-ח-ר מה הוא עושה! זה לא שכולם עושים את אותו הדבר!! שמכינים אותם שנה וחצי לעשות בדיוק את אותו הדבר!!! זה לגבי ההמשכיות של התנועה שלי שאתם טוענים כל כך בלהט שלא מאפשרת להמשיך להתפתח אחרי הלימודים ולפני הגיוס. ולגבי האידיאולוגיה שלנו- שהיא כל כך "שגויה" בעינכם. קודם כל- לא כל מי שלא חושב כמוני טועה. אין כזה דבר נכון ולא נכון בדיעות. אני לא אגיד שמה שאתם מאמינים זה לא טוב, כי אני לא חושבת שיש דעה נכונה או לא! יש את מה שאתה מאמין בו ואם אתה מאמין בזה- לך על זה! וואי, אני ממש מתחילה להיות עייפה כאן, אבל יש לי עוד די הרבה מה להגיד אז אני אחזור (זה לא איום...- וזה לא היה ציני) וזה באמת על סמך מה שקראתי בתגובות שלכם לאנשים אחרים מהצופים שניסו לנהל איתכם דיון... אז בברכת לילה טוב, קרן מחיפה.

One In A Milion

New member
מה הסיפור ??

הדיונים כאן התנהלו ממש יפה,אני לא מבינה על מה את מדברת.. "ניסו לנהל איתכם דיון" ניסו והצליחו!! תקראי את התשובות היפות שענו לכל אחד!!! בכל אופן,אני לא קולטת מה את מנסה להוכיח? אתם גם עושים שנת שירות WAY TO GO זה פשוט לא יגמר אף פעם,אני מרגישה את זה אם אתם רוצים לשאול שאלות על התנועה,בכיף,בואו תפתחו דיונים וזה אבל אל תתחילו לעשות השוואות!! זה לא יגמר בחיים!!!! אצלנו זה ככה,אצלכם זה אחרת, מן הסתם אנחנו שתי תנועות שונות בכל מובן המילה!!! ואם זה מה שאתם מתכוונים לעשות,אז אני מציעה הצופים-בפורום צופים נוע"לניקים-כאן וזהו ! אני מבקשת שתקראי את זה בנימה נחמדה ! אני לא תוקפת או משהו,אני פשוט לא מבינה מה זו התקפת הצופים הזו,לאן אתם חותרים? לילה טוב גם לך! נעמה

הסיפור....

ונראה לי שזאת באמת ההודעה האחרונה שאני כותב פה... הוא שכמה נוע"לניקים ושמו"צניקים.. נכנסו לפורום שלנו והתחילו לזרוק האשמות לכל עבר...בעיקר בנוגע לזה ש"אנחנו לא תנועת נוער", והמון כעס שנראה כאילו הוא מכוון לזה שאנחנו לא מחנכים לסוציאליזם(למרות שבאיזהשהו מובן אנחנו כן) וזה היה די מגוחך. החלטתי לבוא לפה... לברר קצת "מה הסיפור שלכם"... תודה רבה, יום טוב, אלון.

רלטיביזם.... ../images/Emo55.gif

שלום לך קרן מחיפה. אני הייתי קומונר בשנה שעברה וכרגע משרת בצבא, בנח"ל וחי בקומונה עם חברי לתנועה. נשמע כאילו את טוענת שבנוע"ל ´אונסים´ את היודבתניקים להיות קומונרים במסגרת חוות ההכשרה של הנוע"ל כמה תשובות: א. יש אנשים בשנת שירות שלא מקמנרים ב. אנשים שמקמנרים עושים את זה מבחירה, מתוך הבנה שבחינוך אתה משנה הרבה יותר ומעצב את החברה בצורה נכונה. ואני אתן מטאפורה שאהובה עלי: לחנך לשיוויון ולחברה חדשה אחרת זה לתת תרופה, אנטיביוטיקה לחברה החולה שלנו. להתנדב ב´אל-סם´ זה להלחם בסימפטומים של המחלה, זה לתת אקמול. והרי כולם יודעים שאי אפשר להרפא ממחלה בעזרת אקמול. לכן רוב האנשים בוחרים להדריך ןע"י כך להשפיע ולשנות את החברה החולה שלנו. ולנושא שונה שהוא הכותרת שלי, שאלה לי אלייך: אמרת שאין דבר כזה טוב מוחלט ואין דבר כזה רע מוחלט, והשאלה: הנאצים ומעשיהם, זה טוב או רע ?

בתור אחת שעוברת תהליך הכנה

תקשיבי, כל היופי בתנוןעה שלנו הוא הגילוי ש-אין דרך. תמיד נראה לנו, ולאחרים, ובמיוחד לנו כשאנחנו קטנים ולא חלק מהתהליך הזה, שיש איזושהי דרך שהיא כבר קבועה מראש: מגיעים לכיתה י, מתחילים להדריך, ממשצים בכיתה יב, ונהיים קומונרים. זאת לא הדרך, זה סתם נראה ככה. ברגע שמגיעים ומתהווים בתור גרעין, כל גרעין בוחר וממציא לו את הדרך שלו. כן, זה קצת קשה בהתחלה לחשוב כל הזמן מאפס, כאילו לא היו אנשים לפנינו ועשו את זה ואת זה ואת זה, אבל כשמגיעים להחלטה ולדרך שלנו, לגבי כל נושא, זה הסיפוק האמיתי. אני אבחר, והגרעין שלי יבחר, בסופו של דבר מה הוא רוצה לעשות. זה נראה לכם פשוט כל כך לא ככה כי אתם לא בתוך זה. תנסי להבין.

למעלה