אם אני כבר פה- אז לספר סיפור שמח..

my sTar

New member
אם אני כבר פה- אז לספר סיפור שמח..

השבוע באחד הימים נסעתי לבקר חניכה בוגרת שלי, שסיימה שנה שעברה כיתה י"ב ועכשיו היא עושה שירות לאומי באיזה בית ספר של אוטיסטים. כהקדמה אני רוצה לספר שהילדה הזאת הייתה אחת הילדות הכי קשות בקבוצה שלי, בעיות של שתייה ובעיות של סמים, הפרעות אכילה ונסיון אובדני וחבל על הזמן בקיצור.. ממש ילדה שנראת אנטי מסגרתית לחלוטין, וממש פחדתי עליה איך היא תהיה אחרי הפנימייה ואיך היא תסדר בשירות הלאומי [שירות צבאי כלל לא עלה על הפרק..הוא לא קיבל אותה והיא לא קיבלה אותו..]. בכל אופן נסעתי לבקר אותה בבית ספר ולראות מה שלומה, ופשוט נדהמתי מגודל השינוי לטובה שחל בה, היא כל כך טובה עם הילדים וכל כך סבלנית [סבלנות היה ההפך ממנה בערך], והיא כל כך אוהבת את הילדים ואת המקום וזה פשוט תענוג לראות את זה. אח"כ דיברתי עם הרכזת שלה ועם המחנכת של הכיתה שלה היא עוזרת ושאלתי עליה וקיבלתי מהם רק מחמאות - וזה כל כך חימם לי ת'לב לשמוע את זה ולראות אותה ככה. גם היא האתיופית היחידה שם שזה בלל משהו נדיר שהיא תעיז לעשות. אח"כ שדיברתי איתה (עם החניכה) היא אמרה לי כמה היא שמחה שהיא הגיעה לשם, וכמה היא רואה שהיא התבגרה וגילתה בעצמה מלא דברים חדשים וטובים. ופשוט כייף כייף. אני מקווה שאני לא על ענני האופוריה עכשיו ומקווה מאוד שלא אבוא לכתוב פה עוד חודש שהעיפו אותה בגלל בעיות שתייה או עישון.. למרות שהיא בעצמה אומרת לי שהיא יודעת שעוד תגיע לה נפילה - אבל עם מודעות ניתן לעצור את זה בזמן.. לבנתיים, בלי לחשוב יותר מדי- זה כייף.
שבת שלום

me991

New member
../images/Emo13.gif

איזה כיף לך!!!!!!! רק הבוגרות שלי לא מוצאות את עצמן?..

איזה יופי!!

יא! איזה כיף לך!!! :) זה פשוט מדהים בעיני!!! עד היום, אני יוצאת מהפגישות האלה מתודלקת... גם לי יש סיפור שמח... חניך שלי קיבל היום דרגת סמ"פ!! התיאור שלו בפנימייה היה דומה למה שאת סיפרת, והוא פשוט פרח בצורה מדהימה... :) וזה כל כך ממלא אותי כל פעם מחדש. אני מסתובבת עם חיוך מרוח על הפרצוף! אגב, כן... הנפילות יגיעו. מכל מיני סיבות שבעולם יהיו לה ימים פחות טובים ויהיו לה משברים ואפילו מעידות. אבל חשוב שברגע שזה קורה - להמשיך לשדר לה שאת גאה בה ושהיא מסוגלת. לנסות ולתפוס את זה בזמן ולאפס אותה מחדש... היו לי לא מעט מקרים של חבר'ה שבשנה הראשונה שלהם בצבא הם היו מדהימים... שנה שלמה בלי עריקות ונפקדות, בלי לשתות וסה"כ הסתדרו עם החבר'ה וכו... ואז היה איזה מקרון קטן (לא משהו שאנחנו היינו מייחסים אליו חשיבות) וזה מפוצץ הכל והם פתאום נסוגים בצורה איומה ואז קשה מאד להחזיר אותם למסלול... לדוגמא: חייל שנגנב לו הפלאפון בבסיס/חייל שהמשטרה הצבאית תפסה אותו על חולצה בחוץ/ חייל שלא שיחררו אותו לחתונה של קרוב שלו וכו' - זה מקרים קטנים שקורים לכל מי שעובר בשערי הבקום, אבל אותם זה גמר לגמרי... מאז אותו יום הוא רק מדרדר: התחצף, הלך מכות, ברח מהבסיס, עבר לעריקות של חודש, ריתוק, כלא, חזר לגדוד, הפך לגובניק, עריקות, ג'ובניק, עריקות.... וכו'... צריך להיות עם יד על הדופק ולנסות ולתפוס את הדברים בזמן אמת... בעיני, מאד חשוב לנסות ולתת למעסיקים (מפקדים/המעסיקים בש"ל) תמונה קצת יותר ברורה של הסיפור של העדה האתיופית או של הבחורה הספציפית הזו... ברגע שהם יכירו קצת יותר, הם ידעו להיזהר יותר... אם החבר'ה האלה יעברו את הצבא/הש"ל כמו שצריך- הם מגיעים לאזרחות יותר נחושים ומחושלים וזה מאד משמעותי בחברה הישראלית. בכל אופן- שיהיו לך עוד הרבה רגעים יפים כאלה... :)

למעלה