אם אני כותב תוכנה ואני מחליט למכור

• פותח הנושא zubv
  • פורסם בתאריך

zubv

New member
אם אני כותב תוכנה ואני מחליט למכור

את הקוד כולל כל זכויות היוצרים על הקוד. נגיד לאיזושהי חברה בחו"ל, האם זה נחשב כעבודה ? משלמים על זה מיסים ? אני חייב לדווח על דבר כזה לביטוח לאומי ?

מיסים וביטוח לאומי../images/Emo104.gif

צריך להפריד בין ביטוח לאומי ומס הכנסה. אם כתיבת תוכנה כעצמאי היא עיסוקך העיקרי, אתה חיב בתשלום מס הכנסה וביטוח לאומי. אם אתה עובד בעבודה אחרת, ובנוסף עוסק בכתיבת תכנה - אבל פחות מ- 8 שעות בשבוע, אתה חייב בתשלום מס הכנסה אבל לא בדיווח לביטוח הלאומי (אלא אם אתה מקבל קיצבה שגבהה תלוי בהכנסותיך). אם כלל אינך עוסק בכתיבת תכנה, כתבת את התוכנה לצרכיך האישיים ועכשיו ניצלת הזדמנות ומכרת אותה, אינך חייב גם בתשלום למס הכנסה.

ערה לגבי ביטוח לאומי

המלצתי היא שגם אם עאתה עובד על התוכנה פחות מ 8 שעות בשבוע, תשלח לביטוח לאומי דיווח בו תודיע על העיסוק שלך , על היקף היעיסוק ועל שעות העיסוק. במקרה והעיסוק הוא פחות מ 8 שעות שבועיות, תקבל תשובה שעל פי חוק, לא תרשם כעובד עצמאי.

zubv

New member
מה לגבי הSTARTUPS

שמפתחים מוצר במשך כמה זמן ואז מוכרים אותו כולל זכויות היוצרים שלו בדרך כלל במיליונים האם הם משלמים מיסים? ( אני שמעתי שלא)

צריך לשים לב לכמה דברים

בהודעתך הראשונה, כתבת, שערכת תוכנה ואתה מוכר את התוכנה כולל כל זכויות היוצרים בה. מניסוח השאלה משתמע שכתיבת תוכנות אינו עיסוקך. בשאלתך יש שתי חלופות: חלופה א´ היא שאתה תכנתת תוכנה כשהדבר אינו עיסוק, אלא עשית את זה מחוץ לעיסוקיך הרגילים, ואז אם תמכור את התוכנה כולל זכויות היוצרים, זוהי מכירה הונית שאינה חייבת במס הכנסה. לעומת זאת, אם אתה בעלים של בית תוכנה והעיסוק שלך זה לתכנת תוכנות ולמכור אותן, אזי זהו עיסוק ואתה צריך לשלם מס הכנסה. סטארטאפ אדם או קבוצה של בני אדם שיש להם רעיון וכישורים אבל לא כסף, רוצה להקים חברת סטארטאפ. נקרא לקבוצה או לאיש הזה "היזם" לשם כך הקבוצה צריכה משקיעים. מי משקיע בדברים כאלה? קרנות הון סיכון. לקרן כזאת נקרא "המשקיע". למשקיע יש הרבה מאד כסף ונכונות להשקיע אותו בסטארטאפים, שים לב, לא בסטארטאפ אחד אלא בסטארטאפים. המשקיע בודק במה אפשר להשקיע ובונה לעצמו תיק השקעות "פורטפוליו" בתוכו יש חברות סטארטאפ רבות, מתוך ידיעה שהרוב יפלו אך מעטות יתנו רווחים אסטרונומיים שיהפכו את הפורטפוליו לרווחי. עכשיו המשקיע שלנו נפגש עם היזם שלנו, מנהלים מו"מ כדי להקים חברת סטארטאפ, ובמו"מ הזה קובעים מה שווי החברה להנפקה, כמה להשקיע, אלו מניות יוקצו בהנפקה למשקיע ואילו ליזם, אילו תמריצים יינתנו לעובדים שיגוייסו, אילה סנקציות ייקבעו כדי שהיזם לא יפרוש מוקדם, לא יתחרה, לא יברח עם הכסף לקזינו, וכד´ איך יורכב הדירקטוריון, תקבענה זכויות הניהול והבקרה הכספית על החברה, יקבעו הסדרים למקרה של ההנפקות הבאות וצירוף משקיעים נוספים, הסדרים לפירוק או מיזוג וכד´, הסדרים נגד דילול, הסדרים להכנסת משקיע אסטראטגי וכל מה שעולה על דעתם. בד"כ גם היזם וגם המשקיע יעזרו בעורכי דין במו"מ הזה. עכשיו נניח שהכל הסתדר, החברה הוקמה ונרשמה כדין, ונניח שהגיע היום הגדול ורוצים ואפשר לחתוך קופון. לא תמיד החיתוך הזה יתבצע באותה שיטה, יש אפשרויות שונות, יש אפשרות שבעלי המניות (היזם והמשקיע) פשוט ימכרו את המניות שלהם לצדדים שלישיים, יש אפשרות לעשות החלפת מניות עם חברה אחרת, יש אפשרות שהחברה תתמזג עם חברה אחרת, או שהחברה תמכור את כל נכסיה כולל מוצרים תוכנות ידע וכד´. המכירות האלה הן מכירות שלא חייבות במס הכנסה. כאשר החברה מוכרת מוצרים ללקוחות, נניח רשיונות לתוכנות, או מוצרים, זוהי פעולה שמחייבת מס הכנסה. מה שקובע הוא המהות של העיסקה. תחשוב על מה שהוא מאד מאד פשוט, נניח שיש לך מאייפ פיתות. כשאתה מוכר פיתות, אתה חייב מס הכנסה. כשאתה מוכר את המאפייה, כלומר הבניין והתנור, או חלק מזה, אתה לא חייב כי מכרת נכס הון. בהצלחה.

zubv

New member
אם אני חייל

ואני עובד במקצוע טכנולוגי בצבא ובזמני החופשי אני מפתח תוכנה כלשהי ואז אני מוכר אותה ביום אחד בהיר עם זכויות היוצרים. השאלה היא (שכל הזמן רציתי לשאול) האם מבחינת הצבא אני עובד ? האם זכויות התוכנה שייכות לצבא כי אחרי הכל אני כאילו רכוש של צה"ל מה קורה במצבים כאלה

ריבונו של עולם

אנחנו חיים בשנת 2002 אתה אדם אתה לא רכוש ולא כאילו רכוש של אף אחד, לא של הצבא, לא של המדינה, לא של ההורים שלך, אדם לא יכול להיות רכוש ולא כאילו רכוש, אדם הוא ערך עליון. הרכוש שלך הוא שלך, כמו שהחולצה שלך היא שלך, ואם יש לך אוטו הוא שלך ולא של הצבא, אז גם יצירה שלך היא שלך. מה שחייבים לציין הוא שעל פי דין, אסור לחייל לעבוד ללא אישור שלטונות הצבא. כמו כן, מובן שאסור לך להשתמש לפיתוח התוכנה במשאבי הצבא כגון מחשבים של הצבא, שלא לדבר על מידע של הצבא, שכן הדבר מהווה עבירה של שימוש ברכוש הצבא שלא למטרות הצבא. כלומר גם המונח הזה שציינת, זמנך החפשי הוא מונח שצריך לבחון אותו בזהירות, זמנך החפשי הוא זמן שאתה נמצא בחופשה מאושרת, כולל סו,ש ואפטר, אך לא זמן שאתה בתוך הבסיס.

mluggy

New member
הצעה שלי

יש פה יזם עם הרבה זמן פנוי והמון שאלות. אני מציע, לעבוד על התוכנה, להמתין שבאמת יהיו משקיעים וכאלה שמעוניינים לרכשה, ואז להתעמק בבעיות הרציניות, המיסוי והעניינים שאתה מעלה. קרוב לוודאי שעד שכל העניינים יסודרו וקוד התוכנה יושלם, תשתחרר מהצבא ו/או תמצא את הדרך. שלח לנו לינק למצגת כשתסיים :) בהצלחה.

sleeper11

New member
sleeper = ZUB... עוד שאלה

סתם שאלה באופן כללי, האם ניתן ללמוד משפטים במוסד שהוא כמו אוניברסיטה פתוחה? באוניברסיטה הפתוחה?

cardo

New member
כן, מה´כפת לך שהבנאדם שואל?

בסך הכל השאלות שלו לעניין וכך גם התשובות.

סטארט אפ ../images/Emo104.gif

חברה שוהקמה במטרה לפתח מוצר מסויים, בהחלט תשלם מס הכנסה על מכירתו. העניין הוא, שניתן לתכנן את הפעילות ואת המכירה בצורה כזו שחבות המס תהיה קטנה ככל האפשר. בשביל זה הרי משלמים לנו
.

למעלה