פחות או יותר
חומוס ביתי אינו מכיל חומרים משמרים, ולכן הוא יותר בריא וגם יותר טעים. יחד עם זאת, אני חושבת שמבחינת הערכים התזונתיים פרופר (כלומר מבחינת כמה חלבון וכו' את מקבלת מן החומוס) לא אמור להיות הבדל אדיר בין חומוס ביתי לחומוס קנוי. ועוד משהו - חומוס ביתי אינו מחזיק הרבה זמן בכלל. כמה ימים וזהו. לאחרונה התבאסתי קצת כשהכנתי כמות גדולה של חומוס (אני בארה"ב וכאן פשוט אין חומוס קנוי טעים, נקודה) ונאלצתי לזרוק את הרוב. כתוצאה מכך קיבלתי המלצה מאוד מוצלחת: להכין את החומוס עד אחרי שלב הבישול (כלומר להשרות את הגרגירים ולבשל אותם), ואז לחלק את הגרגירים המבושלים למנות קטנות שמספיקות להכנת מנה אחת או שתיים של ממרח חומוס, ולהקפיא את המנות. כך בכל פעם שרוצים חומוס טרי כל מה שצריך לעשות הוא להפשיר את המנה הקפואה ולהכין ממנה ממרח חומוס שיספיק לפעם אחת, ואין בעיה של התקלקלות. רק חשוב לא לעשות הקפאה חוזרת של חומוס שהושפר (כלומר לא להוציא מהמקפיא, להפשיר, ואז להחזיר למקפיא). ממה שידוע לי הקפאה חוזרת של חלבונים מפרקת אותם ועושה להם דברים לא בריאים בעליל.