אם אני מחליפה חומוס מהסופר בחומוס/טחינה

אם אני מחליפה חומוס מהסופר בחומוס/טחינה

שאני מכינה בעצמי. האם זה מקדם אותי מבחינה תזונתית ?
 

d a p h n a

New member
פחות או יותר

חומוס ביתי אינו מכיל חומרים משמרים, ולכן הוא יותר בריא וגם יותר טעים. יחד עם זאת, אני חושבת שמבחינת הערכים התזונתיים פרופר (כלומר מבחינת כמה חלבון וכו' את מקבלת מן החומוס) לא אמור להיות הבדל אדיר בין חומוס ביתי לחומוס קנוי. ועוד משהו - חומוס ביתי אינו מחזיק הרבה זמן בכלל. כמה ימים וזהו. לאחרונה התבאסתי קצת כשהכנתי כמות גדולה של חומוס (אני בארה"ב וכאן פשוט אין חומוס קנוי טעים, נקודה) ונאלצתי לזרוק את הרוב. כתוצאה מכך קיבלתי המלצה מאוד מוצלחת: להכין את החומוס עד אחרי שלב הבישול (כלומר להשרות את הגרגירים ולבשל אותם), ואז לחלק את הגרגירים המבושלים למנות קטנות שמספיקות להכנת מנה אחת או שתיים של ממרח חומוס, ולהקפיא את המנות. כך בכל פעם שרוצים חומוס טרי כל מה שצריך לעשות הוא להפשיר את המנה הקפואה ולהכין ממנה ממרח חומוס שיספיק לפעם אחת, ואין בעיה של התקלקלות. רק חשוב לא לעשות הקפאה חוזרת של חומוס שהושפר (כלומר לא להוציא מהמקפיא, להפשיר, ואז להחזיר למקפיא). ממה שידוע לי הקפאה חוזרת של חלבונים מפרקת אותם ועושה להם דברים לא בריאים בעליל.
 
דווקא אני חושבת שכן

כי ברוב החומוסים הקנויים מוסיפים כמות יפה מאוד של שמן מאיכות מאוד נמוכה - שמן סויה או שמן זית שהוא לא מהסוג האיכותי. בחומוס שמכינים לבד רוב אם לא כל השמן מגיע רק מטחינה, ומה שמוסיפים אם מוסיפים זה מסוג איכותי הרבה יותר ובכמות פחות מופרעת. אני מכירה רק חומוס קנוי אחד שלא מוסיפים לו שמן.
 

d a p h n a

New member
צודקת...

באמת בגלל זה סייגתי את התשובה שלי כי רציתי לראות מה תהיה הדעה שלך ושל האנשים האחרים שמבינים קצת יותר ממני. אכן בחומוס טוב שמכינים לבד לא מוסיפים שמן, או אם מוסיפים אז שמן זית כתית.
 

lightflake

New member
../images/Emo45.gif גם לדעתי ההבדל הוא עצום

אפשר להגיד שזה הבדל בין מוצר לא בריא למוצר בריא. אגב, איזה חומוס קנוי הוא ללא שמן בכלל? אני מכין חומוס בבית, לאט לאט מצליחים להגיע לטעם ומרקם ממש מעולה, הכל טבעי ואיכותי (טוב נו חוץ מאבקת סודה לשתיה שאני מבשל איתה את החומוס - אגב מה דעתכם על החומר הזה מבחינה בריאותית? כי מבחינה פרקטית הוא חוסך איזה 5 שעות של בישול)
 

lightflake

New member
שני מוצרים שונים בעלי רכיבים שונים

עדיף סלט חומוס, פשוט כי הוא מכיל גם טחינה אז נהנים משני העולמות. טחינה לבד עתירת שומן אך מכילה המון סידן (בעיקר אם היא עשויה משומשום מלא, צריך לקנות במיוחד בחנות טבע) מבחינת הקנויים, אני לא יודע עד כמה הורסים את הטחינה אבל בחומוס שמים הרבה שמן מזוקק. פעם אמרו לי שהרכיבים חייבים להיות כתובים לפי הסדר של הכמויות שהם נמצאים במוצר (אלפקה, זה נכון?), אז אם מופיע "שמן צמחי" לפני "טחינה" זה רע מאוד מאוד...
 
סודה לשתייה זה לא בריא במיוחד

עד כמה שאני יודעת.. אפשר לבשל בסיר לחץ כדי לקצר את זמן הבישול, וגם אם מנביטים קודם את החומוס הוא מתבשל יותר מהר לדעתי (וגם כמובן יותר בריא)
 
למעלה