אם אני משתמשת בגליל שאין לו רקע,

תומסקה

New member
אם אני משתמשת בגליל שאין לו רקע,

ואני רוצה לכסות את כל החרוז בפרוסות מילפיורי שלא יראו שום רקע, איך אני עושה את זה?? אשמח לרעיונות... תודה וסופ"ש נעים
תום.

Minerva

New member
ממממ,

עיגולים (=פרוסות גלילים) לא נוטים להתחבר בלי להשאיר רקע... אז כנראה שיש 4 אפשרויות: 1- שישאר משולש קטן של רקע בין כל שלושה עיגולים 2- "לרבע" את הגליל או את הפרוסות, כך תוכלי לכסות הכל בלי להותיר רקע 3- שהפרוסות יעלו אחת על השניה (כל פרוסה תהיה קצת מכוסה בשכנתה) 4- לעשות עיגולים קטנים מאד ביחס לחרוז ואז יוותר רקע מינמלי בין הפרוסות זהו, נראה לי...

מה זאת אומרת אין לו רקע ?

אז איך הוא נהייה גליל ? את יכולה לצמצם את הגליל כך שהקוטר שלו יהיה כמה שיותר קרוב לגודל של ריבוע שיצרת מהחרוז הגולמי (לפני האפיה). אבל גם אז יהיו מקומות שיראו. תעשי עוד קבטצ' קטן ביד כך שיהיה בגודל המתאים אבל זה יעוות את הדוגמא.

תומסקה

New member
לא הבנתן...../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

מינברה, אני יודעת את מה שאמרת... אז לא עוזר לי... תודה. אלפי- איך הוא נהיה גליל? בזהירות...
כמו זה, רק עגול ואחר... (עשיתי חדש)

daillyg

New member
תומסקה...

אם הגליל שלך מרובע ואת עושה חרוז מרובע - אז אין בעיה. פשוט להניח פרוסה ליד פרוסה ולדאוג שהן אכן יהיו צמודות. אבל אם את עושה חרוז עגול, האפשרות היחידה שלך שלא יראו את בסיס החרוז היא להעלות מעט פרוסה על פרוסה.

daillyg

New member
אם הגליל עגול אז עוד יותר

תחשבי על זה רגע: אם את מניחה על משטח פרוסות מגליל עגול אחת ליד השניה - נכון שנוצרים לך משולשים קטנים בין הפרוסות שדרכם רואים את הבסיס? אותו דבר יהיה על החרוז - יווצרו לך בדיוק אותם משולשים קטנטנים. לכן הפרוסות חייבות לעלות אחת על השניה. יש לך שתי אפשרויות: 1) לכסות את החרוז קודם כל פרוסה ליד פרוסה ואז לעבור ולכסות את החורים הקטנטנים בפרוסה נוספת עליונה. 2) לכסות את החרוז כשהפרוסות עולות מעט אחת על השניה לפי הסדר ואז יש לך דירוג מסויים בהנחת הפרוסות. מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת ב"דירוג". אני, באופן אישי, אם הייתי משתמשת בפרוסות בגודל זהה - הייתי משתמשת בשיטה השניה, אז יכול להיות נחמד מאד לדעתי להשתמש בשיטה הראשונה, ואז כשאת באה לכסות את החורים הקטנטנים - להקטין את הגליל ולחתוך פרוסות קטנות יותר. אני חושבת ששווה נסיון...

אתי רז

New member
נורא פשוט....

החרוז הבסיסי הוא עגול. מצפים אותו רק בשתי פרוסות כשכל אחת מחסה בדיוק את מחציתו. הבנת תום???

הרעיון של אתי מצוין לסוג הגליל שאת

מראה כאן. כלומר פרוסה לכל חצי - יצא מצוין. בד"כ יש דוגמא קטנה יותר ושמים 6 פרוסות או יותר - אז לדאוג שהגליל/חרוז יהיה בצבע של הרקע. כמה פשוט!!

תומסקה

New member
תודה בנות../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

אתי- רעיון מעולה... איך לא חשבתי על זה?
תודה

אתי רז

New member
תום????../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo8.gif../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif

בשביל מה יש דודה??? חהחהחה.

למעלה