אם אני רואה שחיתות בעבודה עלי לשתוק?

noki3

New member
אם אני רואה שחיתות בעבודה עלי לשתוק?

שלום לכולנואני עובדת בחנות מעל חמש שנים וכמובן שיש שינויים פרסונליים כל הזמן עם עובדים ומנהלים שמתחלפים ואני ברוך השם מחזיקה מעמד שם..בשנים האחרונות הגיע אלינו מנהל צעיר ומבטיח שנמצא איתנו עד היום ולא פעם קלטתי אותו מחתים כניסות ויציאות פיקטיביות לו ולסגנים שלו... יש שם קליקה קבועה שלו,של הסגן ועוד עובד אחד או שניים שמשתפים פעולה אם בשביל ללקק לו בשביל אינטרס מובהק או פשוט סתם כך..באופן קבוע אני רואה בעיקר בימי שישי בחצי שנה האחרונה שהמנהל והסגן מחתימים כניסה ויציאה פיקטיביים אחד לשני ומגיעים והולכים כל אחד בשעה שונה למרות ששניהם כביכול מופיעים בשעון ההחתמות עם אותה שעת כניסה ויציאה...השיא היה היום שבאתי וראיתי בשעון ההחתמות שם של עובד שנמצא בכלל בחו״ל ונמצא ביחסים מעולים עם המנהל כי הקליקה שהזכרתי יוצאים כל סוף שבוע לשתות ומכאן עד לקומבינות הדרך קצרה מאוד..וכששאלתי את המנהל שלי מתוך סקרנות מדוע השם של אותו עובד שנמצא בכלל בחו״ל מופיע במצבת כוח האדם הוא ענה שכנראה אותו עובד ״שכח״ להחתים יציאה יום קודם..אותו עובד כבר מזמן סיים את מכסת ימי החופש שלו ולכן כנראה החתימו לו כניסה פיקטיבית..אני חייבת לציין שאני לא מחוברת להתנהגות הזו והמנהל מנצל את העובדה שההנהלה הראשית סומכת עליו בניהול החנות בזמן שהברדק הזה קורה מתחת לאפם.. אני כבר לא מדברת על בקבוקי שתייה שעובדים מסוימים לוקחים מהמקרר ויוצאים ישר להפסקה ובסיומה ״שוכחים״ לשלם על הבקבוק כאילו המקרר של אמא שלהם..יש לנו קיצוצים של שעות בחודשים האחרונים עקב המצב הכללי במשק וכל פעם שאני מבקשת יותר שעות אזי המנהל עונה לי שאין אישור לשעות נוספות וזה מחרפן אותי מבפנים כי אם ההנהלה הראשית היתה יודעת על ההחתמות הפיקטיביות ושיתוף הפעולה בין מספר העובדים והמנהל שלא יכולים לסרב לו ונשאבים בעל כורחם למערבולת השקרים.עלי לציין לסיום שמערכת היחסים שלי עם המנהלים היא קורקטית בלבד ויש לי איתם המון פיצוצים עקב חילוקי דעות מקצועיים וחשבתי להלשין באנונימיות ולגמור עם זה.. נמאס לי לראות גנבים סביבי.. מה דעתכם?

חדשה1022

New member
מז'ה?סחטנות יעני? לא יתנו לך תלכי להלשין??.בדאלקקקק לא יפההה

תעשי כומו שלושת הקופים
לא ראיתי
לא שמעתי
לא דיברתי
ככה זה שיש קליקות לא כיף איתם אבל זה פרנסה שלך ובטח אין לך הרבה בררות.
מכירה ת'פתגם יעני
"ככה זה בחיים כולם מרמים את כולם בחלק מהזמן אבל לא כל הזמן"

ביגבן4

New member
במחשבה הגיונית זה לא נחשב להלשין

אלא להתלונן ולחשוף שחיתות.
במחשבה ריאלית, לפני שאת עושה את הצעד הזה, כדאי שתמצאי עבודה אחרת.

זו לא הלשנה

את מדווחת על התנהלות לא חוקית במקום עבודה
רק תעשי את באמת שלא ידעו שזו את

כל המדינה ככה. לא חידשת לי שום דבר !

לכן אני עצמאי !
אני הבוס של עצמי !
הודעה נדושה שהגיעה לדף ראשי, מוזר....

hermine

New member
אם יש אפשרות לדווח אנונימית אז דווחי

בעיני יש חובה לדווח על מקרים כאלה לבעלים. אבל אם לא קחי בחשבון שיכול להיות שההנהלה יודעת ולא עושה כלום בנידון (אולי הוא קרוב משפחה של מישהו בהנהלה ונותנים לו לקחת קצת יותר הביתה בסוף החודש?).
בקשי ממישהו בסבבתך לכתוב את המכתב. אולי אפילו במין זכר כדי שלא ידעו שזה ממך. המכתב חייב להיות ממוען ישירות לאדם הגבוה ביותר בחברה ולכח אדם (אם יש).
&nbsp

tal902

New member
נראה לי

שאת צריכה לעשות קודם כל מה שטוב לך או מה שלא ייפגע בך. אם את חושבת שאין מצב שיגיעןו אלייך אם את תדווחי אנונימית אז זה אפשרי. אם כי כתבת שיש לך תאקלים איתם וויכוחים אז יש סבירות שיחשדו שאת זאת שדיווחת עליהם.

בקיתור כפי שכתבה מישהי כאן: תעשי זא רק אחרי שתמצאי עבודה אחרת או תחליטי שאת רוצה לעבוד.

ואגב, זיופי שעות נוכחות ודיווחי םכוזבים זה לא כזה ביג דיל. לצערנו אלו דברים שמתרחשים בבתי עסק ומנהלי בתי עסק רציניים אומרים לדאוג ולפקח על זה גם עבור עובדים שנחשבים טובים.

itzik173

New member
שחיתות בעבודה

לפני שנים עבדתי במקום עבודה מסויים. ראיתי שחיתות ואני והשחיתות לא חברים ומיתוך יושר פנימי מבלי לחשוב קבעתי פגישה אישית עם מנהל החברה. ובפגישה העלתי את מה שראיתי. חשבתי לתומי שהוא כמנהל החברה יטפל בנושא בכובד ראש. אבל לא למחורת הוזמנתי ללשכתו של אותו מנהל ונתן לי מכתב פיטורים. לכן גברתי תעצמי עין לא ראית לא שמעת. בהצלחה

d70

Well-known member
פשוט
תפתחי מייל אנונימי ותכתבי בו-זמנית את משאבי אנוש/שכר/מנכל.
קחי בחשבון שאם את היחידה שלא משתתפת בחגיגה-ידעו ישר במי מדובר.

da da da da

New member
תעשי מה שטוב לך! אל תרמי את עצמך עם "שחיתות" וכד'

כשקראתי את הכותרת, חשבתי שהם גונבים כסף מהחברה, עובדים על פרוייקטים מתחרים בזמן העבודה (גם את זה יצא לי לראות...) או מדווחים על הוצאות פרטיות כהוצאות עסקיות.

צר לי לאכזב אותך, ולהגיד לך שזה די נפוץ "השחיתות" הזאת. בנוסף למשרה שלי, אני עובד בעבודות מזדמנות בשעות הערב. ויצא לי לעבוד כבר ב-7(!) מקומות. בכמעט כל מקומות אילו, איפה שאנשים עובדים לפי שעות, אנשים משקרים (טביעות אצבע לא עוזרות). זה מצער, אבל זו המציאות בה אנו חיים.

במקום האחרון בו עבדתי בקיץ, מנהל המחלקה אמר לי מראש ובגלוי ש"אסור להחתים יותר מ-2 משמרות ביום, אבל זה לא נורא - זה מתקזז עם כל הפעמים שתצא מוקדם ואני אחתים במקומך בסיום המשמרת"...

במילים אחרות: נראה לי שכואב לך לראות שאחרים עשים משהו שאת לא רוצה לעשות (בין אם זה מחוסר אומץ או שיש לך ערכים טובים). אני לא רואה שום סיבה להתערב. הם גונבים, לא את. והם גונבים בצורה "מקובלת".

לדעתי: אם לא נוח לך עם זה, תתלוני. אבל תדעי מראש שסביר שהחברה ס"ה תזמין אותם לשימוע (ואולי אפילו לא זה), ואת תמצאי את עצמך בחוץ מהר מאוד אחרי שאף אחד לא יסכים לעבוד איתך. אם תתלונני, זה יהיה מרצון להרגיש ערכי והרצון לנקום באילו שעושים משהו שאת לא עושה. זה לא שבאמת יש צורך להתלונן.

דובי1401

New member
לגנוב שעות משמע לגנוב כסף....

זה הרי כסף שלא אמור להיות משולם...
עזוב את בקבוקי השתייה, ככה זה כשיש חברים בעבודה וכל זה...
אבל עניין השעות ? זאת גנבה לכל הדעות....
&nbsp
אני מבינה את הרצון להלשין, אבל בגלל שזה לא פוגע בך (אני מקווה) עדיף לפעמים להגיד לא ראיתי לא שמעתי... כדי שזה באמת לא יתנקם בך באיזשהו שלב.
קומי בבוקר,לכי לעבודה, תעשי מה שבאת לעשות ולכי הביתה תקבלי משכורת בסוף חודש. זה הכי חשוב.
לפעמים, כשאני תופסת עצבים על אנשים בעבודה שלי...... זה בדיוק מה שאני אומרת לעצמי , לעשות מה שצריך ללכת הביתה,לא באתי לרכוש חברים אלא לעשות כסף.
&nbsp
אז........ ביום שתעזבי תוכלי להפיל את מי שאת רוצה -ועדיין - בעילום שם........כי אין לדעת מה יקרה .... העולם קטן
&nbsp
בהצלחה!

למעלה