אם אני שמעון מזרחי

asafsuf2

New member
אם אני שמעון מזרחי

אני מעיף את טל בורשטיין קיבינימט ממכבי על מה שהוא עשה היום. שלא תהיה טעות - אני מאד אוהב את בורשטיין ותמיד הערכתי אותו כאחד השחקנים הישראלים הגדולים שצמחו כאן, אבל ברגע ששחקן שם את האגו שלו מעל הקבוצה כמו שהוא עשה היום הוא מסכן את המרקם הקבוצתי. כדורסל, בניגוד לטניס למשל, זה משחק קבוצתי ושחקנים חייבים לשחק למען הקבוצה ולא למען עצמם. לא משנה כמה אתה שונא את המאמן וכמה אתה חושב שאין לו מושג, ברגע שהשחקנים לוקחים לעצמם את הסמכות להחליט והופכים את הקבוצה לקבוצה עם 12 מאמנים, נגמר הסיפור - אין יותר קבוצה. טל צריך להתאפס על עצמו ולהתנצל מהר בפני צביקה ובפני החברים שלו לקבוצה. הוא ושאר השחקנים צריכים לשנן את מה שאמר בזמנו גור שלף - BE LIKE DEREK. שארפ גם, לפחות על פי הדיווחים, לא ממש מת על צביקה, אבל בחיים לא תראו אותו עושה משהו שפוגע בקבוצה או מסרב לבצע הוראה של צביקה. להיפך, הוא זה שתמיד מדרבן את השחקנים לתת את הנשמה בשביל הקבוצה. בקיצור, טל ועוד לא מעט שחקנים במכבי חייבים להבין מהר שגם אם הם לא סובלים את צביקה ולא רוצים לשחק בשבילו, אובדן האליפות יטיל כתם מאד מאד כבד על הקריירה שלהם, לא רק על של שרף. אם הם לא יילחמו על הכבוד שלהם הם ייכנסו לאותה קטגוריה של דייויד אנקראם, ווינפרד קינג וקורן אמישה, גם אותם שחקנים שכבר זכו ביורוליג.

יו45

New member
טל ניקולה ודריק

תמיד יזכרו כשחקנים שהיו חלק ממכבי הגדולה , לעומתם צביקה יזכר כזה שאחראי לסיום הקריירה שלהם במכבי . נכון , אם יש דברים בגו, טל עשה טעות אבל זה לא מוריד מההתנהגות המגעילה של צביקה כאילו השלישיה הזאת הם עוד שחקנים בסגל , והם לא.

lb22

New member
אין קשר בין שרף לסיום הקריירה של ניקולה

משיחות רבות עם "מקורבים" , חברים , אוהדים , תקשורת ומה לא (חוץ מניקולה עצמו) אין טעם להשאיר אותו מבחינה כספית הוא עולה יותר מידי , ושנה הבאה מתווסף עניין המיסוי שעולה עליו. מעבר לזה , ניקולה מעבר לשיא שלו ועדיף שהוא יפרוש בשיאו ממכבי (את זה גם כתב ספורט קרואטי שפגשתי בפיינל פור)

יו45

New member
מכבי לא עושים טובה לניקולה

זו טעות בסיסית בהבנת המצב כפי שהוא . שמעתי את פיני מתראיין בנושא וכמו תמיד הוא דיבר במילים מאוד ברורות, מכבי לא עושים טובה לניקולה , אם הוא יעזוב את מכבי הוא יקבל חוזה גדול יותר למרות הפציעה , הוא עשה מספיק בקריירה , כדי לגרום לקבוצות צמרת להמר עליו . ומכבי... היא תשאר עם בטיסטה וביינום בדיוק כמו ששרף אוהב , כדורסל מכוער וחסר השראה. מה שברור לחלוטין זה שאם היה קורה הנס ופיני היה בא למכבי ניקולה היה נשאר , במחשבה שניה גם בלאט . הם יודעים להעריך שחקנים גדולים גם כשהם נקלעים לתקופה קשה .

asafsuf2

New member
זה דבר אחד להעריך

ודבר אחר להמר על שחקן שלא מסוגל להציג רבע מהיכולת האמיתית שלו. אני אישית מאד מעריך את כל מה שניקולה עשה במכבי, אבל ביכולת הנוכחית שלו הוא פשוט הורס. הוא לא מסוגל לאיים על הסל, אז גם הרבה יותר קל לעצור את המסירות שלו כי יודעים שזה הדבר היחיד שהוא ינסה לעשות. בהגנה הוא חור אחד גדול ובהתקפה אני פשוט מרחם עליו. ניקולה היה שחקן גדול אבל כרגע היכולת שלו מביישת את צעירותו ועדיף לכל הצדדים שהוא יעזוב למועדון אחר בתום העונה. ספורטאי גדול צריך גם לדעת מתי לפרוש או לפחות להוריד הילוך. אותו כנ"ל לגבי טל בורשטיין. עוד מוקדם להגיד איך תיראה המשך הקריירה שלו, אבל די ברור שעד עכשיו הוא לא מציג יכולת סבירה, וזה לא בגלל מחסור בהזדמנויות, אלא בגלל שהוא עדיין לא חזר לעצמו. אז הוא מצידו יכול לצפות ממכבי שתמשיך להאמין בו לעונה הבאה ולקוות שהפציעה לא תחזור, אבל זה קצת חוצפה מצידו לנסות לכפות על המאמן להחזיר אותו לתפקיד השחקן המרכזי על ידי משחקי כבוד כמו שהיה במשחק נגד עפולה, רק בגלל עברו. אברם גרנט אמר לפני כמה ימים משפט גדול - לא זוכר מילה במילה אבל זה היה משהו כמו "ברגע שאתה מרגיש שאין לך מה להוכיח עדיף שתפרוש". אם טל וניקולה חושבים ש"מגיע" להם לשחק יותר גם אם הם לא נותנים את התוצרת שהקבוצה צריכה, אז גם הם וגם מכבי בבעיה גדולה.

יו45

New member
עם כל הכבוד לגרנט ואימרות השפר שלו

לשחקן בלבל של ניקולה מותר להרגיש שהוא כבר הוכיח את עצמו די והותר , עכשיו זה הזמן שלו לנוח על זרי הדפנה בקבוצה שתאמין שהוא יחזור לעצמו עם מנוחה של כמה חודשים ותאמין לי שתמצא הקבוצה שתהיה מספיק חכמה לקחת שחקן שמעבר ליכולותיו המקצעויות , הוא נכס ברמה החברתית בקבוצה שרוצה לבנות קבוצה מגובשת . בנוסף גם כעת כשהוא עדין חוזר מהפציעה זו הגזמה חסרת אחיזה במציאות לומר שהוא גורם נזק כשהוא על המגרש , נכון הוא לא תורם כמו בעבר , ממש לא . ועדין מכבי איתו נראית כמו קבוצה למרות שהוא קולע מעל מאוד , בפיינל פור למרות 4 נקודותיו מכבי נראתה הראה יותר טוב בדקות שהוא היה על המגרש , במשחק הכי חשוב של מכבי העונה , המשחק במדריד שבדיעבד העלה את מכבי לפיינל פור הוא נתן משחק ענק והעלה את מכבי לפיינל פור , זה לא אומר שהוא בכושר טוב , ממש לא . אבל לא צריך להיסחף עם הכושר הרע שלו . היום בערב תבדוק איך מכבי נראית , ומה התוצאה בדקות שהוא על המגרש ואיך זה נראה בלעדיו . יהיו לך הפתעות.

lb22

New member
אתה לא מבין דבר אחד

וזה דבר מאוד מהותי בהקשר של ניקולה וויציץ בלבד הוא שחקן מדהים. הסנטר הטוב באירופה בעשור האחרון אבל בישראל יש חוקים שאומרים שמזמן מסויים שעובד זר עובד בארץ צריך לשלם עליו יותר מיסים כלומר בנוסף לשכר הגבוה שלו צריך לשלם הרבה יותר מיסים דבר שיוצר בעיה למכבי שגם ככה התקציב שלה הוא לא כזה גבוה. צריך לחשוב על עלות אל מול תועלות (כמו היצע לעומת ביקוש) , מה ניקולה יכול לתת למכבי והאם זה שווה ערך למחיר שלו. זה שבאירופה מוכנים שלם יותר על כל שחקן זה משהו אחד הרי יש שחקנים בצסקא בריאל וביוון שלא שווים את הכסף שהם מקבלים אם כל הכבוד לניקולה וויציץ הוא השיג הכל עם מכבי , נתן את העונות הכי טובות שלו , וגם עבר עונות פחות טובות לדעתי הגיע הזמן להפרד ולמצוא לו מחליף ראוי אבל לפני הכל צריך להחתים את בלאט ודרוקר כצוות המאמנים הכי טוב שמכבי יכולים להשיג גם אם זה יעלה להם הרבה כסף לא להביא את פיני , להעיף את שרף ולא לחזור למה שהיה ב2004 2005 כי זה כבר היסטוריה ונגמר ..

shay1399

New member
ממשש צודקק ...

לדעתיי אתהה ממש צודק ... תגידד ישלךךך מנויי <?

לב ענק 22

New member
לזרוק אותו מייד מי הוא בכלל.

ילד פישר הוא לא מעל הקבוצה.אומרים שצביקה רצה להכניס אותו בשביל הקהל בשביל הכפיים.אבל הוא מסרב להיכנס חצוף.

Carmelo Anthony

New member
הלו! תירגעו!

טל בורשטיין הוא לא סתם איזה פילקס או קאמינגס, הוא שחקן מנוסה שמשחק כבר 7 שנים במכבי, הוא אוהב את מכבי וחשוב למכבי, מכבי קשורה אליו והוא קשור למכבי, לא מעיפים כזה שחקן על קטנה כזאת, תירגעו קצת!

asafsuf2

New member
כמה דברים

1. קודם כל, לפי מה שמצטייר עכשיו הדברים לא קרו בדיוק כמו שמצטייר בתקשורת (שוב התקשורת מנפחת דברים), ובורשטיין לא סירב לשחק אלא אמר לשרף שהוא מעדיף שלא אחרי ששרף שאל אותו אם הוא רוצה לשחק. אם זה המקרה אז אני לוקח את הדברים שלי חזרה, לא זורקים שחקן על דבר כזה. מצד שני, עדיין הוא לא היה בסדר - שחקן של קבוצה, לא משנה מה הרקורד שלו וכמה אליפויות אירופה יש לו, חייב לשים את האגו שלו בצד אחרת הוא פוגע בקבוצה שמשלמת לו את המשכורת. לא היה קורה כלום אם הוא היה עולה בגארבג' טיים. בספורט מקצועני קבוצה משלמת לשחקן (ומשלמת הרבה) כדי שייתן מה שהוא יכול מתי שמבקשים ממנו. על מה שהוא עשה בעבר כבודו במקומו מונח אבל זה לא נותן לו שום זכות לפגוע במרקם הקבוצתי, בשחקנים האחרים ובמאמן. ושוב אני נותן את הדוגמא של דרק שארפ - שחקן שתמיד נותן הכל בשביל הקבוצה וגם אם מכניסים אותו רק בדקה האחרונה הוא ייתן הכל ולא יחשוב להתבכיין. 2. עם כל הכבוד לטל ולניקולה, במהלך העונה היו שחקנים אחרים שסחבו אותה קדימה, והם לא יכולים לצפות שישר ינחיתו אותם לעמדת השחקנים המרכזיים אחרי ששרף היה צריך לבנות היררכיה ולהתבסס על שחקנים אחרים במהלך העונה. שחקן שחוזר מפציעה ארוכה בשלבים הסופיים של העונה, לא משנה כמה הוא כוכב, חייב להיות מוכן לאפשרות שלפחות עד תום העונה הנוכחית הוא יהיה שחקן משלים ולא להתמרמר על זה שהוא לא מקבל מספיק דקות. 3. בכלל, בעונה הנוכחית יש הרגשה, גם בתקופת קטש וגם היום, שיש שחקנים שחושבים שהם יודעים יותר טוב מהמאמן איך לנהל קבוצה ועושים מה שהם רוצים במקום להישמע להוראות המאמן. עם כל הכבוד לשחקנים של מכבי, אין להם שום ניסיון באימון וראינו כבר שחקנים גדולים שמנסים להיות מאמנים ואיך זה נגמר. אבל גם אם הם באמת היו מאמנים דגולים, לא ייתכן שיהיו 12 מאמנים על המגרש. בשביל שיהיה משחק קבוצתי השחקנים חייבים להישמע להוראות המאמן גם אם הם לא מסכימים איתם. אם זה עבד בינואר אין סיבה שזה לא יעבוד היום. מה, אז צביקה ידע לגרום להם לעשות הגנה ולקחת ריבאונד והיום לא? אם מישהו אשם במצב של מכבי זה בעיקר השחקנים ולא רק שרף.

לב ענק 22

New member
אף אחד הוא לא מעל לקבוצה.

מצידי שיהיה 20 שנה ויהיה הכוכב אסור לו להיתנהג כך.אף שחקן הוא לא מעל לקבוצה.יופי אז מהמשחק הבא כל אחד יתחיל לסרב לעלות לשחק בגלל שהוא מחובר וכוכב בקבוצה.גם אם דרק היה עושה אותו דבר הייתי חושב כך.ייאללה להעניש אותו קשות. יש כמוהו בערימות מי הוא בכלל פישר.שצביקה שרף היה בגמרים עם מכבי ולבש חולצה צהובה טל עוד לא נולד אז שיפסיק לעשות פוזות.

Carmelo Anthony

New member
איזה פוזות?

מה ששרף עושה לו זה ביזיון וטבעי ביותר שטל ירגיש לא בנח בתור שחקן 12, נכון, הוא היה צריך לעלות, אבל הוא לא עשה מעשה כל כך חמור בכך שהוא לא עלה, אחרי הכל, צביקה אשם בזה, הוא משתמש בגישה של דנשה, ששחקנים הם רובוטים, ועם גישה כזאת לא מגיעים רחוק.

Carmelo Anthony

New member
תשובות:

1. עקרונית אתה צודק, אבל רק עקרונית, שחקני כדורסל הם לא רובוטים, גם להם יש חים מחוץ למשחק, וכשחקן שנתן כל כך הרבה למכבי מיובש ככה, זה פוגע בו, וטבעי שלא ירגיש בנח לעלות לשחק פתאום, רק כי גארבג' טיים, עם כל הכבוד לסכומי כסף המכובדים שיש להם, הם עדיין נשארים בני אדם, דנשה לא הבין את זה, התנהג כאילו השחקנים שלו רובטים ואנחנו יודעים איפה הוא עכשיו. 2. אבל הוא לא שחקן משלים, הוא כרגע מתפקד כשחקן 12, ברור שזה מעצבן אותו, הוא אחלה שחקן ומגיע לו הרבה יותר דקות. 3. דבר כזה קורה כשהמאמן לא מפגין מספיק ביטחון, שרף לא נותן תחושה שהוא שולט במשחק והשחקנים לא אוהבים להרגיש ככה, שוב, שחקנים הם בני אדם.

Carmelo Anthony

New member
יכול גם יכול

שרף מתנהג בצורה מגעילה, ואל תשכח שטל לא קם ואמר "לא בא לי לעלות, למה מה תעשה לי?" אלא פשוט סירב, כדי לשמור על מעט הכבוד שצביקה עוד השאיר לו, אני מסכים איתך שהייתי מצפה ממנו לעלות והוא אכן לא היה בסדר, אבל מפה עד לשחרר אותו? לא נסחפנו?

למעלה