אם אפשר לבקש הסבר

m i c h a l y

New member
לפי מה שאני הבנתי

(וקראתי את המאמר די מזמן) אז צריך למדוד חום בכל בוקר החל מתחילת המחזור (כדי לאתר את העלייה שאחרי הביוץ צריך לדעת מה הטמפרטורה לפני הביוץ, לא?) בכל אופן אני חוזרת לקרוא את המאמר עכשיו (היות וזה רלוונטי גם לי) אז אחזור עם עדכון במידה ואבין שם משהו אחר... מיכל.

זהו שניסיתי לקרוא את הכתבה

וממש לא הבנתי האם יש פה משהוא שבעברית פשוטה יכול להגיד לי מה לעשות

m i c h a l y

New member
אני פשוט אתחיל ממחר.

נראה לי שכל עוד יש לך 6,7 מדדים של החום שלך זה מספיק כדי לאתר ביוץ. בכל אופן, כאמור אני אתחיל מחר |(סה"כ נמנום במיטה לעוד כמה רגעים....) בהצלחה! (ודרך אגב, איתור סוגי הנוזלים נראה לי מסובך הרבה יותר...
)

פּוֹנְג

New member
חום השחר למתחילים ../images/Emo13.gif

יש שלושה פרמטרים שנבדקים על פי השיטה הזו. טמפ' הגוף נוזל צוואר הרחם ומאפייני צוואר הרחם. את השינויים שכל אחד מהסימנים האלו עובר במהלך החודש את אמורה לתעד. (רצוי לרשום, כי שוכחים) בנוגע לטמפ' אז המדידה היא על הבוקר. לפני שאת הולכת עוד לשרותים. לפני הנשיקה לבעל. לפני הכל. ורצוי בשעה קבועה ושיהיו 3 שעות שינה רצופות לפני המדידה. (במידה ואת מתעוררת מאוחר יותר או מוקדם יותר, אז תקראי במאמר איך מחשבים) לקראת הביוץ אמורים להרגיש בשינוים הבאים:
במבנה צוואר הרחם (אני לא ממש ניסיתי לזהות את השינויים האלו)
יש שינויים בנוזל צוואר הרחם (אצלי השינוי המשמעותי הוא בעיקר אחרי הביוץ, וכאן גם באות האשכוליות בחשבון (הן משפרות את הנוזל הזה)
והטמפ' עולה. אבל כאן גם המילכוד - עליית הטמפ' המעידה על ביוץ נחשבת רק אם יש שלושה ימים רצופים בהם יש עלייה של מעל חצי מעלה (נדמה לי), לכן אפשר לדעת מתי היה הביוץ רק אחרי שהוא היה. אפשר להתחיל לבדוק את הסימנים האלו מייד ביום הראשון של המחזור (איכס) אבל אפשר גם להתחיל בסוף המחזור. בעיקרון אחרי העלייה בטמפ' אפשר להפסיק למדוד אבל הטמפ' הגבוהה (יחסית) של הגוף אמורה להישאר עד שלושה ימים לפני המחזור המיועד, או להמשיך במגמה הגבוהה ואז
יש סיכוי שיש הריון לכן, למי שלא מתעצלת, והולך לה בקלות עם המדידות (אותי זה שיגע) כדאי לה להמשיך למדוד. כמובן שיש חריגות גם בשיטה הזו
שיווווו בקצרה אבל ארוך.

אז לפי מה שאני מבינה זה להתחיל

למדוד חום מעכשיו וברגע שהמחזור מסתיים לגשת לעבודה ואז ברגע שאני רואה עלייה בחצי מעלה משמעו הביוץ היה ומה שנותר זה לנוח מהעבודה הקשה ולחכות לפסים

פּוֹנְג

New member
אלא אם

את יודעת פחות או יותר, ורצוי יותר, מהו אורך המחזור שלך. כי אם כן את יכולה לחשב (שוב, פחות או יותר) את יום הביוץ ולרכז את מאמצי העבודה בימים שלפני. אם את יודעת אז את יכולה להשתמש במה שמוסבר כאן ואם זה לא ברור, תתני את הנתוני אורך המחזור שלך וננסה לעזור לך

m i c h a l y

New member
פונג (וכמובן כל מי שיודעת...)

שתי שאלות בנושא זה: 1. אם המחזור שלי באורך לא נודע (ארוך ארוך ואז ארגסט...
) אז אני מניחה שכדאי לבדוק דברים כבר מסוף הוסת? 2. האם נטילת איקקלומין (ואני עדיין מתלבטת בעניין) משפיעה על אפקטיביות השיטה, כלומר, האם ההורמונים הנלקחים משבשים את התופעות עליהן מבוססת השיטה.. תודה, מיכל.

מעיןבר

New member
בעניין המדידות

מומלץ להתחיל בתחילתו של מחזור (עם תחילת הדימום) ומכאן להמשיך - ככל שיש יותר מדידות קביעת ה- coverline קלה יותר והמדידה אפקטיבית יותר. בכל מקרה בחודשים הראשוני מומלץ למדוד כל המחזור במלואו כי לוקח קצת זמן "להיכנס לעניינים" וללמוד את השיטה בפועל וגם ללמוד לפענח את סימני הגוף. לעניין האיקקלומין - זה איננו הורמון אלא חומר המפעיל בדיוק את אותם התהליכים שאמורים לקרות באופן טבעי בגוף ולכן איננו פוגע בעקרונות החום של השיטה. יחד עם זאת יש נשים החוות "התייבשות" של ההפרשות (אני הקפדתי יותר בחודשים בהם לקחתי איקקלומין לשתות מיץ אשכוליות). בכל מקרה מומלץ יחד עם האיקקלומין לעשות מעקב זקיקים ואז השיטה נעשית רק לשם גיבוי.

אז ממה שאני הבנתי צריך

למדוד חום מעכשיו וברגע שהמחזור מסתיים לגשת לעבודה ואז ברגע שאני רואה עלייה בחצי מעלה משמעו הביוץ היה ומה שנותר זה לנוח מהעבודה הקשה ולחכות לפסים

למעלה