חום השחר למתחילים ../images/Emo13.gif
יש שלושה פרמטרים שנבדקים על פי השיטה הזו. טמפ' הגוף נוזל צוואר הרחם ומאפייני צוואר הרחם. את השינויים שכל אחד מהסימנים האלו עובר במהלך החודש את אמורה לתעד. (רצוי לרשום, כי שוכחים) בנוגע לטמפ' אז המדידה היא על הבוקר. לפני שאת הולכת עוד לשרותים. לפני הנשיקה לבעל. לפני הכל. ורצוי בשעה קבועה ושיהיו 3 שעות שינה רצופות לפני המדידה. (במידה ואת מתעוררת מאוחר יותר או מוקדם יותר, אז תקראי במאמר איך מחשבים) לקראת הביוץ אמורים להרגיש בשינוים הבאים:
במבנה צוואר הרחם (אני לא ממש ניסיתי לזהות את השינויים האלו)
יש שינויים בנוזל צוואר הרחם (אצלי השינוי המשמעותי הוא בעיקר אחרי הביוץ, וכאן גם באות האשכוליות בחשבון (הן משפרות את הנוזל הזה)
והטמפ' עולה. אבל כאן גם המילכוד - עליית הטמפ' המעידה על ביוץ נחשבת רק אם יש שלושה ימים רצופים בהם יש עלייה של מעל חצי מעלה (נדמה לי), לכן אפשר לדעת מתי היה הביוץ
רק אחרי שהוא היה. אפשר להתחיל לבדוק את הסימנים האלו מייד ביום הראשון של המחזור (איכס) אבל אפשר גם להתחיל בסוף המחזור. בעיקרון אחרי העלייה בטמפ' אפשר להפסיק למדוד
אבל הטמפ' הגבוהה (יחסית) של הגוף אמורה להישאר עד שלושה ימים לפני המחזור המיועד, או להמשיך במגמה הגבוהה ואז
יש סיכוי שיש
הריון לכן, למי שלא מתעצלת, והולך לה בקלות עם המדידות (אותי זה שיגע) כדאי לה להמשיך למדוד. כמובן שיש חריגות גם בשיטה הזו
שיווווו בקצרה אבל ארוך.